Orbán-fillérek

2018. január 4. 7:31

Gazda Albert
Magyar Nemzet
Ezek most tényleg ennyire izgulnak, vagy csak festik magukat?

„Egy országot egy nap alatt el lehet veszíteni. Ezt az aggodalmat üzeni a tél, ezt a félelmet táviratozza a jelenbe 2002, ez a szorongás tartja fogságban a lelket, ahogy közeledik a választás. Így aggódik az „újságban” – az idézőjelek használata a sanyarú sorsú hírportál esetében sajnos indokolt – a párt és a kormány jeles ideológusa. Ezek most tényleg ennyire izgulnak, vagy csak festik magukat? – merülhet fel az álmélkodó szemlélőben a kétforintos kérdés. (A pénznemre lentebb még visszatérek.)

Hát igen: pár nappal ezelőtt elkezdődött a választási esztendő. A 2006 ősze óta ötödik sebességben pörgő kampánygépezetek hatodikba kapcsolnak. Minden korábbinál viharosabb nyomulásra számíthatunk. Csak remélhető, hogy egészséges csaták is lesznek ezenközben, minthogy a szanaszét szabdalódott ellenzéki mezőnyben viszonylag kevesen lehetnek olyan kihívói a rezsimnek, akiknek futná hatfokozatú váltós harci járművekre is.

A 2002-ben történtek valóban keserű emlékként kísérik végig Orbán Viktor politikai pályafutását. A szinte már megnyert, ám a szavazófülkékben váratlanul mégis elveszített tizenhat év előtti megméretés kudarcából számtalan fejlemény fakad. Egyebek közt az, hogy bármit mutatnak a nyilvános közvélemény-kutatási adatok – és akármit a sokkal kevésbé egyértelmű számokkal pettyezett belső használatú felmérések –, pihenni-puhulni egy árva pillanatra sem szabad. Az elbizakodott katona pocsék katona. Ha nincs tűz, semmi sincs – és akkor minden elveszhet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... pihenni-puhulni egy árva pillanatra sem szabad."

Ha nem akarunk "szakértő európai demokratákat", illetve gárdamellényüket a Spinoza Házban eurokomform öltönyre cserélőket hatalomhoz juttatni, akkor tényleg nem.

Ahogy az ellenzék és "szellemi holdudvara" sem pihen és puhul, ha a kormány és a rájuk szavazók iránti gyűlölet szításáról van szó.

aki nem párt-drukker, hanem "csak" a magyar hazának drukkol, annak tök mindegy, hogy ki szítja a gyűlöletet, a harci készültséget...annak elege van az egész sz@rkeverésből, a milliárdok elpocsékolásáról

Árulástól, hátbatámadástól lehet tartani, de főleg a közömbösségtől. Mert mint Bruno Jasienski megírta, a közömbösség segíti az árulást és hátbatámadást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés