Gyümölcsöző párbeszéd kezdődött Juhász Péter és az ÁSZ szóvivője között

2018. január 3. 19:40
Annyit megtudtunk, hogy „az Állami Számvevőszék a törvények betartásával végzi a munkáját.”

Videót közölt Juhász Péter, az Együtt elnöke Horváth Bálinttal, az Állami Számvivőszék szóvivőjével készített beszélgetéséről. A beszélgetés azért jött létre, mert az ÁSZ még karácsony előtt a Jobbik mellett több ellenzéki pártot, köztük az Együttet is megbüntette.

Juhász Péterék nehezményezték, hogy a számvevőszék többek között azért akar a pártra büntetést kiróni, mert egy párttag 60 ezer forintos befizetését támogatásként könyvelték el. Azt viszont, hogy ki a párt tagja és ki nem, az ÁSZ elvileg nem tudhatná, mivel az védett személyes adatnak minősül, melynek jogtalan kezelése bűncselekmény.

Az Együtt elnöke ezzel kapcsolatban kérdezte az ÁSZ szóvivőjét: Juhász Péter arra volt kíváncsi, hogyan tudhatták egy emberről, hogy az Együtt tagja, mikor a párttagok nyilvántartásába nem tekinthettek volna bele.

Horváth Bálint azonban tényleges választ a kérdésre a négyperces videó végére sem adott, ellenben azt többször is megismételte, hogy „az Állami Számvevőszék a törvények batartásával végzi a munkáját.”

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Honnan tudja, hogy pártag? Innen.

"Juhász Péter emlékeztetett, hogy teljesen érthetetlen indokokra hivatkozva az Együtt számára is büntetést helyezett kilátásba az Állami Számvevőszék december végén. Az Együttnek 19 millió forintnyi büntetést kellene befizetnie a jelentéstervezet alapján, amiért állítólag a párt az irodáját a törvénynek nem megfelelő módon bérli, illetve párttagtól kapott támogatást tagdíjfizetésként számolt el."
Forrás: https://24.hu/kozelet/2018/01/..

Tagdíjat csak pártag fizethet be. Az elszámolásban benne van a név és a tagdíjként való elszámolás. Az pedig, hogy tagdíj volt és mennyi az éves tagdíj összege megállapítható a párt szabályzataiból.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2018. január 6. 13:51

LOL

Népellenes bűncselekmény? Az Együtt mióta nép?

Máskülönben nem tartom valószínűnek, hogy az ÁSZ a 60 ezer forintos téves könyvelésért büntette meg őket, mivel ez egy számviteli szabálytalanság és mindenképpen bevétel.
Kérdés, hogy hatvanezer forint volt és magánszemély adta, vagy társaság.

Máskülönben bunkó viselkedés hivatalos ügyet utcán, nyilvánosan tárgyalni. Mindez időpont kéréssel egyeztetés keretében kell megtörténnie. Juhász úgy látszik az etikus ügyintézést valamelyik juhhodályban tanulta.

Ahhoz képest, hogy nincs semmi gond az ÁSZ eljárásával, már a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is azt vizsgálja, hogy hogyan jutott ilyen adatokhoz az ÁSZ.

Vagyis mégiscsak valami más van a palacsintában, nem lekvár...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés