Ismét beindult a hiszti

2017. december 29. 16:12

Jeszenszky Zsolt
Mandiner
Most épp azon, hogy jön Milo.

Ismét beindult a hiszti. Legyinthetnék is rá, annyira mindennapos és annyira jelentéktelen. Nem csak morális világítótornyaink, de szerencsére ködkürtjeink is vannak, Tamás Gáspár Miklóstól Gréczy Zsoltig, akik megállás nélkül tülkölnek, figyelmeztetve minket, reakciósokat, ahányszor csak letérünk a szent progresszió útjáról. Mivel erre az útra rá sem léptünk (eszünk ágában sincs, eleve képtelenek is lennénk rá), Guy Verhofstadt magyar alteregói napi 24 órában nélkül őrjöngenek.

Most épp azon, hogy jön Milo. Ezzel az őrjöngéssel egyébként olyan, deklaráltan illiberális (igen, ezt a szót használják saját magukra), az utcai erőszakot nyíltan hirdető szerveződésekkel vállalnak rokonságot, mint a BAMN, a BLM, az Occupy, stb. – csupa olyan amerikai csoportosulás, amelyek a kapitalizmus, a liberális demokrácia, a fennálló rend esküdt ellenségei. Amelyek a fasizmus és a kommunizmus eszméinek és eszközeinek sajátos elegyét tűzik zászlajaikra, és amelyek millió dolláros károkat okozva, emberi sérülések okozásától sem visszariadva törnek-zúznak, ha egy amerikai egyetemre egy nekik nem tetsző előadót hívnak meg; vagy ha az ország egy nekik nem tetsző elnököt választ.

A politikai és szólásszabadságra máskor oly kényes, a brüsszeli óvónénikhez és óvóbácsikhoz emiatt naponta rohangáló politikusok és álciviljek – a tőlük jól megszokott kettős mércét alkalmazva – megkezdték a hadjáratot Milo ellen. Aki nyilván nem lepődik meg ezen (mi sem): Milo minden nyilvános szereplését a szélsőbalos hordák hisztérikus őrjöngése kíséri, Berkeley-től Melbourne-ig.

Na, de ki is ez a Milo? Először is – hogy rögtön adjak valami gumicsontot a kiváló, igen eredeti, kreatív és frappáns baloldali és jobbikos (ja, pardon, a kettő ma már ugyanaz) publicistáknak –, Milo az a srác, akinek (full hetero létemre) én csak megengedném, hogy elém térdeljen, de Megadja Gábor még a fordított helyzetet is bevállalná. De komolyra fordítva, Milo Yiannopoulos Angliában született, görög és zsidó felmenőkkel rendelkező, ma már az USA-ban élő politikai kommentátor, író-publicista, médiaszemélyiség – és egy Veszélyes Köcsög. Utóbbi név saját kreálmánya: „Dangerous faggot” elnevezésű turnéja keretében járja az amerikai egyetemeket és hívja ki maga ellen a balosok dühét. Hangos kritikusa ugyanis a feminizmusnak, az iszlámnak, a politikai korrektségnek, a genderelméletnek. Nagyon kényelmesen le is fasiszta-rassiszta-homofób-nácizhatná ezért a baloldal, a szokásos módon, pechjükre azonban a srác bár katolikus, de zsidó gyökereire nagyon büszke, vállaltan meleg és kifejezetten a néger fiúkat imádja. A szokásos stigmák tehát működésképtelenek, se kiköpni, se lenyelni nem tudják.

Milo, amellett, hogy rendre nagy felzúdulást keltve kendőzetlenül mondja a magáét, hatalmas troll és provokátor, emellett rendkívül művelt, tájékozott és kiváló debattőr. Feminista-genderista-iszlámapologéta vitapartnereiből rendre hülyét csinál (mondjuk, általában nem nehéz), higgadt, tárgyszerű, tökéletes érveléssel – de közben egy kicsit azért triggerelve is őket. Nem véletlenül vált a liberális establishment egyik legnagyobb ellenségéve. Olyannyira, hogy a baloldali establishment-hez egyébként ezer szálon kötődő, washingtoni díszrepublikánusok is veszélyesnek kezdték érezni saját pozícióikra. Végül egy fiatal fiúk és idősebb férfiak közötti szexet propagáló kijelentése és az ebből fakadó botrány hatására Milo lemondott az elkötelezetten jobboldali (és Trumpot szintén támogató) Breitbart-nál betöltött szerkesztői pozíciójáról.

Korábban egyébként épp a Breitbarton jelent meg Milo igen alapos, összeszedett írása az alt-right jelenségről: arról az újfajta, radikális jobboldali gondolatkörről, amelynek eltérő, egymástól független, mind tematikájában, mind komolyságában (filozófusoktól a mémgyárosokig) jelentősen különböző megjelenési formáit a baloldal rendre igyekszik valamiféle titkos, szervezett, militáns náci összeesküvésként ábrázolni, ezzel hiszterizálva a tájékozatlan tömegeket.

Jó kérdés, hogy a hazai zsenik előbbiek vagy utóbbiak, azaz a tudatos hiszterizálók, vagy a tájékozatlan tömegek csoportjába tartoznak. Milo közelgő magyarországi látogatása (január 23-25, a Századvég által szervezett konferencián) kapcsán ugyanis az összes ellenzéki függetlenobjektív sajtóorgánum a Mércétől a Zsúrpubiig, és persze számos további európai értelemben vett európai megmondóember fullba nyomja a kretént. Pedofilnak, rasszistának nevezik, az alt-right meghatározó figurájaként aposztrofálják (miközben ő maga valójában soha sem tartozott a valós szerveződés jegyeit egyébként is alig-alig mutató alt-right-hoz), és persze kéjes örömmel írják le, hogy ő az, akit még a Breitbart is kirúgott, aki még az amerikai jobboldal számára is ciki.

Szokásos: a tények tökéletes negligálása (egyáltalán nem rúgták ki, ő mondott le, taktikai okokból), hangulatkeltés, papagáj-kommandó. A baloldal ismét képtelen kilépni saját árnyékából, ismét képtelen a szokásos, végtelenül unalmas retorikát és módszereket meghaladni.

Összesen 188 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezert nem liberalisok, ezert nem demokratak: nem kepesek meghallgatni a masik felet.
De johet meg demokratara Milo, ahogyan Jobbik is jott!

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2017. december 30. 16:10
Gombóc XVI. Artúr | 2017. december 30. 16:15

J.Zs. elmondhatja, hogy neki a tambovi farkas az elvtársa.

"Ne adj olyan parancsot, amit nem lehet végrehajtani!"
Ja, ez az idézet Erwin Rommeltől származik.
Pedig már azt hittem, maga Milo mondta.
Mindegy: remélem lesz tüntetés, vagy valamilyen figyelemfelhívás.
A Fidesz-székház már hetek óta érintetlen.

"...a srác bár katolikus, de zsidó gyökereire nagyon büszke, vállaltan meleg és kifejezetten a néger fiúkat imádja"
és akkor dj jzs meg a többi jobboldali keresztény az ilyen figuráknak örül
valamiről lemaradtam

Meg a fiadért és a családodért, meg a magyarokért csak úgy.

Hát, ha neked és Jeszenszkynek nincs semmi gondja egy homoszexuális pedofillal, az mindent elmond rólatok.

És nem az a gond vele, hogy homoszexuális, hanem az, hogy szerinte nincs azzal semmi gond, ha valaki egy 13 évessel szexel, mert az már tudja, hogy mit csinál.
Ezt az embernek látszó személyt még Trump republikánus párttársai sem vállalják, de ide Magyarországra azért jó lesz.
Gratulálok annak aki meghívta.

Amúgy szerinted ez miért van???

"Lekerült a V4-es magyar elnökség „kiemelt kulturális, tudományos eseményé”-nek szánt Európa jövője konferencia honlapjáról az előzetes program, miután széles sajtónyilvánosságot kapott, hogy a háromnapos esemény sztárelőadója nem más, mint a szélsőjobboldali meleg provokátor/újságíró, Milo Yiannopoulos, akit pedofíliára tett megengedő megjegyzései miatt kirúgtak az amerikai új szélsőjobboldal (amit sokan, pont Milo kiáltványa nyomán alt-right-nak neveznek) meghatározó lapjából, a Breitbarttól is.
A korábban a honlapon már részleteket is feltüntető program szombatra elérhetetlenné vált, a menüpontra klikkelve csak a "véglegesítés alatt" feliratot lehet látni."

Jeszenszky vajon arról tud, hogy már a kormánynak is kínos lett "Milo"?????

Ez van, ha valaki túlbuzgó, mint Jeszenszky...

Hát, volt az már máskor is, hogy túlbuzogtak az elvtársak ami aztán felettébb kínos lett a pártnak.
Ezért nem szerencsés, ha a Párt olyanokkal dolgoztat akik nem gondolkodnak csak kifogás nélkül és azonnal végrehajtják a kapott parancsot...

Hát, a Párt is beszállt a Mandiner tulajdonosai közé, így aztán ilyen cikkek is megjelennek egyre többször.
Az ilyen Jeszenszky féle "újságírók" pedig bármiről írnak cikket ha a gazda azt rendeli el nekik.

Mondjuk ezek az "újságírók" nyilván még csak nem is hallottak Pulitzer Józsefről...

A hiszti alapja:
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.

Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."

Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Nem olvastad? Vagy nincs megfeleló szövegértésed?
"A leszbikust nem kell halállal büntetni....sőt még (zsidó) pappal is köthet házasságot"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés