Kegyelmi pillanat és a lázadás éve

2017. december 27. 12:13

G. Fodor Gábor
Origo
Az eretnek Magyarország 2010 óta jár azon az úton, amit az új törésvonalak megrajzolnak.

„A Birodalom a felbomlás állapotában van. Az eretnekeknek jó a lapjárása. Csúnya szóval: paradigmaváltás van a horizonton. Ezt lázadásnak éljük meg mindenhol. 

Új ütőerek tapinthatók ki a régi testen: radikális elitellenesség (hívják ezt az elitet Brüsszelnek és/vagy Sorosnak), a mainstream médiával szembeni lázadás (hívják a lázadók magukat akár Breitbartnak, akár 888-nak), a politikai korrektség elutasítása (ha valami igaz, akkor miért kell ezt elhallgatni valamilyen liberális véleményrendőrség kedvéért?), a saját életforma felértékelődése (Európában a kormányok új feladataként jelentkezik a keresztény értékek védelme), a nemzeti szuverenitás reneszánsza (jogunk van eldönteni kikkel akarunk együtt élni és kikkel nem).

Az eretnek Magyarország 2010 óta, megelőzve a történelmet, jár azon az úton, amit az új törésvonalak megrajzolnak. Ezek felől az új törésvonalak felől érthető meg, hogy miért voltunk állandó szereplői a Birodalom inkvizíciós eljárásainak: azért, mert unortodox módon az emberek mellé álltunk a gazdasági válság előidézőivel és haszonélvezőivel szemben (szektoriális adók, bankadó, devizehitelek kivezetése, rezsicsökkentés), a bevándorlást támogató brüsszeli elittel szemben (az illegális bevándorlás elutasítása, a kerítés megépítése, népszavazás, nemzeti konzultáció a bevándorlásról és a Soros-tervről), Sorossal szemben (a nemzeti szuverenitás védelme az Európai Egyesült Államok gondolatával szemben, a saját életforma védelme a globális nyitott társadalommal szemben, a »homogén« nemzeti közösség védelme a bevándorlás segítségével felhígított multikultival szemben).”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elolvastam, jó írás. Jól összefoglalja a lényeget. Tudom, hogy G Fodort sokan nem kedvelik, főleg a porszívóügynök hívei, de lesz*rom.

Orbán nagyon egyszerűen és ésszerűen jár el : mindig megnézi , mi a magyar érdek , s nem érdekli , ha a maguk érdekeit védők meg akarják félemlíteni .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés