Kurz első hivatalos útja Brüsszelbe vezet

2017. december 17. 17:39
Sebastian Kurz első hivatalos látogatásának célpontjául az Európai Unió intézményeinek otthont adó belga fővárost választotta, hogy ezzel is kifejezze elkötelezettségét az Európai Unió iránt.

Sebastian Kurznak, az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökének, kancellárjelöltnek hétfői eskütételét követően első hivatalos útja kedden Brüsszelbe vezet – közölték uniós források vasárnap. Információk szerint Sebastian Kurz első hivatalos látogatásának célpontjául az Európai Unió intézményeinek otthont adó belga fővárost választotta, hogy ezzel is kifejezze elkötelezettségét az Európai Unió iránt.

Kurz és Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője, az alkancellári tisztség várományosa szombat délután mutatta be az új osztrák kormánykoalíció programját. Ekkor Kurz arról biztosította a nyilvánosságot, hogy a kormány világos európai irányt fog követni. Az európai jog 100 százalékban érvényes – mondta. Az EU-ban saját meggyőződésük szerint fognak fellépni, de elfogadják, ha másfajta többség adódik. Számítani lehet az új osztrák kormányra a CETA – az EU és Kanada között létrejött szabadkereskedelmi megállapodás – és az Oroszország elleni szankciók ügyében is – húzta alá. „Csak erős Európában létezhet erős Ausztria, amelyben képesek vagyunk kihasználni a 21. század lehetőségeit” – közölte.

Alexander Van der Bellen szövetségi elnök hivatala szombaton jelentette be, hogy hétfőn 11 órakor tartják meg az új kormány eskütételét.

(MTI)

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdekes, hogy ezt a részt nem olvastad, pedig ezzel kezdődik a cikk:

"Sebastian Kurz első hivatalos látogatásának célpontjául az Európai Unió intézményeinek otthont adó belga fővárost választotta, hogy ezzel is kifejezze elkötelezettségét az Európai Unió iránt."

Látsz itt bármit az ellenség hadállásairól???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés