Férfi példaképeket díjazott a Férfiak Klubja

2017. december 19. 11:30
Először adták át a Gránit Oroszlán Példakép díjakat december 15-én este Budapesten a Férfiak Klubja szervezésében. Az elismerést olyan férfiak (apák, pedagógusok, mesterek és közszereplők) vehették át, akik a férfias értékeket képviselik, és valódi példaképként szolgálhatnak a XXI. századi férfiak számára. Tudósításunk.

Gránit Oroszlánnak nevezték el a Férfiak Klubja által pénteken, Budapesten először átadott elismeréseket. A rendezvényt megnyitó beszédében Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója Robert Fulghum amerikai író novelláját olvasta fel. A történetben egy görög professzor elmeséli, hogy gyerekkorában egy kis tükör darabot talált. Kedves játéka lett, hogy az apró tükör segítségével olyan helyekre világítson be, ahová amúgy soha nem jut el a fény. Később rájött, hogy ez az élet értelme: fényt tükrözni oda, ahol amúgy nem világítana semmi.

„Ez a Férfiak Klubja célja is” – mondta Bedő Imre. „A klub egy eszmeiséget jelenít meg. Aki hozzánk csatlakozik, az egy eszmeiséghez csatlakozik. Azok az emberek csatlakoznak hozzánk, akik úgy akarnak élni, hogy értéket közvetítsenek. Ennek egy eszköze a Gránit Oroszlán Példakép díj. Egy olyan eszköz, ami tükrözni segít a számunkra fontos értékeket” – jelentette ki Bedő Imre. Az apaság, a férfi pedagógusok, mesterek és a valódi értékeket közvetítő közszereplők szerepének a fontosságát hivatott hangsúlyozni a díj. A Férfiak Klubja a díj megalapításával olyan értékeket igyekszik középpontba helyezni, amiket bárki meg tud valósítani. Rengeteg olyan díj van, ami a tudományos, művészeti, vagy az üzleti csúcsteljesítményt díjazza. A Gránit Oroszlán Példakép díj a boldogsághoz elengedhetetlen alapvető értékeket emeli ki a klub szándékai szerint.

Elsőként az apa-kategóriában díjazták a jelölteket. A díjat Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó adta át. Kiss elmondta: azért fontos neki különösen is ez a kategória, mert maga is édesapa. Sportolóként szinte sebezhetetlennek érezte magát, de apaként folyton azzal szembesül, hogy nem az. Így tudja, mennyire nehéz, ugyanakkor fontos az apaság a mai világban.

Az apa kategóriában a díjat Imre Zsolt nyerte el. A díjazott hat fiúgyermek édesapja. Családjával Pomázon él, és gyümölcstermesztéssel foglalkozik.  Nyolc hektárnyi területet művelnek a családi vállalkozás keretében, lekvár- és pálinkafőzéssel foglalkoznak.  A díj átvételekor Imre Zsolt csak annyit mondott : „Ott tart a világ, hogy egy ilyen embert mint én, aki nem tesz mást, csak törekszik helyesen élni, már díjazni lehet.”

Másodikként a pedagógus-kategóriában hirdettek győztest. A díjat Kriston Andrea, az intimtorna módszer (KIT) megalkotója adta át. A gránit oroszlánt Nagy László, a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium rajz- és vizuális kultúra, illetve mozgóképkultúra- és médiaismeret tanára nyerte el. Nagy István mottója az, hogy nincs tehetségtelen gyerek, és vallja, hogy a mai gyermekek digitális bennszülöttek, azaz akként is kell tanítani őket, a való élet dolgait hozzáadva a nevelésükhöz. A díj átvételekor Istennek mondott köszönetet állítva, hogy a diákoknak „csak az tud hitet adni, akinek magának is van hite”.

A mester-kategóriában Almási Kitti klinikai szakpszichológus adta át az elismerést Rostás Árpád Magyar Örökség-díjas műbútorasztalos-restaurátornak. Rostás Árpád olyan épületek megújításán dolgozott, mint az Országház, a Louvre vagy a Versailles-i kastély. A cigány származású mester hátrányos helyzetű gyermekeknek szervez táborokat, ahol az asztalos mesterségre tanítja őket. A könnyeivel küszködő Rostás azt mondta: „Nekem dolgoznom kell, azt kell csinálnom, amihez értek, szakmát adni a gyerekeknek.”

Az utolsó, közszereplő-kategóriában a díjat Kapuvári Gábor újságíró, televíziós szerkesztő-műsorvezető adta át Imre Géza világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes párbajtőrvívónak. Az elismerést Imre Géza először szüleinek köszönte meg, mondván – „valamit jól csináltak, ha én itt állhatok”. Ezután feleségének mondott köszönetet: „Azt szokták mondani, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy asszony. Én inkább azt mondanám, hogy nem mögöttem, hanem mellettem állt a feleségem mindig is.”

A Gránit Oroszlán Példakép díjakat mostantól minden évben odaítéli majd a Férfiak Klubja.

 

 

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés