A pénz erejével

2017. december 4. 10:35

Galló Béla
Mozgástér
A pénz erejével gyógyítható-e, vagy legalább enyhíthető-e valamelyest a politikai impotencia? Meglátjuk.

„Antall József például több ügyben is szembeszállt Sorossal. Legfőképpen akkor, amikor Soros (ez esetben nem a filantróp) 1990-ben felajánlotta neki, hogy egy általa képviselt befektetőcsoport »megvenné« a magyar államadóságot, cserébe ezért mindössze a magyar ipar részvényeit, a nemzeti vagyon javának átengedését kéri. Antall azonban ezt az »előnyös« ajánlatot kerek-perec elutasította.

Horn Gyula kicsit később, a kilencvenes évek közepén húzta át számításait, mikor egykori pénzügyminisztere, Bokros Lajos vehemens törekvése ellenére sem játszotta át az OTP-t Sorosnak. Ez ügyben inkább Csányi Sándorra hallgatott, kiváltva ezzel koalíciós partnere, az SZDSZ fokozódó rosszallását. 

Orbán Viktor a menekült-kérdésnek maszkírozott népvándorlás tárgykörében merészel Sorosnak keményen ellenállni, egyelőre nem dőlt el még, milyen hatásfokkal. Mindenesetre a pénz csapatai már felsorakoztak. Mivel nem érdemes – és nem is tanácsos – közvetlenül áldoznia az ellenzékre, utóbbit pótlandó helyettük inkább a civil társadalom arra érdemes részét aktivizálja. Hátha sikerül az áldatlan ellenzéki helyzeten valamelyest javítania. Hogy aztán a pénz erejével gyógyítható-e, vagy legalább enyhíthető-e valamelyest a politikai impotencia? Ez itt a fogas kérdés. Meglátjuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs mit hozzátenni.

"...menekült-kérdésnek maszkírozott népvándorlás" - erről van szó.

Nicsak, Sorosnak eloelete is volt!
Ha a Wikipedia szocikket nezi az ember, Soros csak valamikor 2015 korul lett aktiv, addig teli almot aludt.
Valahogyan szo sincs benne zsidok vagyonanak osszegyujteserol, frank, fontsterling shortolasrol, azsiai orszagok megingatasarol.
Jo sok penzert: we love Soros!
Bar nem tudom, hogy van-e az a penz! A fizetett szerelem, amelett, hogy kockazatokkal jar, nem is az igazi!

Minden tisztelet azoké a tisztességes, értelmes véleményformálóké, akik annak ellenére, h. NEM a Fidesz mindennek ellenére rendíthetetlen párthívei, átlátják és hangot is adnak a "migráns kérdésnek álcázott népvándorlás" ügyben a történetesen a Fidesszel azonos véleményüknek, tehát LÉTEZIK számukra NEMZETI minimum.

Galló NINCS egyedül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés