Legalább az ellenzék ne dolgozzon a Fidesz keze alá!

2017. december 1. 8:44

Vásárhelyi Mária
168 Óra
Megindult a végső támadás az utolsó politikailag független intézmény, az utolsó autonóm szakmai vezető kinyírása érdekében.

„Az elmúlt hónapokban már számos kormányzati elképzelés röppent fel azzal kapcsolatban, hogyan kívánják Handó alól kiszervezni a bíróságokat, és ne legyenek kétségeink afelől, hogy ezt meg is fogják tenni. Ha nem megy fenyegetéssel és hazudozással, akkor új törvények alkotásával vagy a meglévők kijátszásával.

Megindult a végső támadás az utolsó politikailag független intézmény, az utolsó autonóm szakmai vezető kinyírása érdekében. Az eszközökben nem válogatnak.

A demokratikus ellenzék pedig, ahelyett hogy átlátna mindezen, és függetlenül attól, hogy egy-egy konkrét ítéletről mi a véleménye, felmérné, hogy ma Handó Tünde a garanciája a bíróság függetlenségének – ahogy ma már Vida Ildikó is annak tűnik a NAV élén utódjához, Tállai Andráshoz képest –, rendre beáll az ítéletek és a főbíró személyének gyakran szakmaiatlan, bulvárízű ekézésébe.

A kialakult, a kormány elvárásait vazallusként szolgáló intézményrengetegben a függetlenül működő bíróság természetesen nem csinál nyarat, és azt is pontosan tudjuk, hogy ha a kormánypártok eldöntötték, hogy rabigába hajtják az igazságszolgáltatást, akkor ezt meg is fogják tenni. De könyörgök, legalább a demokratikus ellenzék ne tapsikoljon és ne szolgáltasson muníciót ehhez!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

nocsak, nocsak. kinevezésekor még ő volt a kulcsszereplője annak az ördögi tervnek, amellyel uralma alá vonta a fidesz a bíróságokat, ezzel felszámolva a 'független bíróság' intézményét. hiszen fideszes férje van.
mára ő lett az utolsó mentsvár. az utolsó rög, amit még nem sodort magával a fidesz nevű szennyáradat.
az olvasóban persze megfogalmazódnak olyan kérdések, hogy mikor hazudott az ellenzék? most, vagy amikor Handót kinevezték? esetleg nem kellene utólag egy kis hamut szórni a fejükre, hogy a korábbi jajveszékelésükből semmi sem valósult meg, és mégis független maradt a bíróság?

kicsit unalmas már, hogy bármilyen strukturális változtatásba kezd a kormány, azzal mindig az utolsó még demokratikus intézményt bontja le éppen...

Van annak egy diszkret baja, hogy ti mindig utolag tudtok csak ertekelni valakit...
Eddig igaztalanul ekeztetek akkor? Ha egyszer "garanciaja a birosag fuggetlensegenek".

Eljatszottatok ezt Antallal, utolag szentte avatjatok, akkor meg furtatok ahogy birtatok. De Navracsicsot vagy Pokornit is lehetne hozni peldanak, vagy akar Solyom Laszlot.

Fogjatok ti meg Orbant is visszasirni, majd husz ev mulva Lazar alatt.

Milyen függetlenség az, amikor a magyar állammal egykor perben álló Baka András tanácsa tárgyalja a magyar állam ellen indított sajtó-helyreigazítási, személyiségi jogi és adatkezelésekkel kapcsolatos pereket?

Most ugyanazért a Handóért sírja tele a virtuális teret ez a "független szakértő", akit a kinevezésekor még a FideSS pártkatonájának, a fékek és ellensúlyok rendszere narancsbolsi lebontójának vélt ő és a többi "európai demokrata"?

1. Magyarországon is zajlik a demokráciákban szokásos jogi keretek között a politikai küzdelem .
2. Vásárhelyi Mária pedig borong , spekulál erről .

Gondolom, ezt akkor is így látná, ha a maga ügyében egy magával egykor perben álló, ön felé ellenszenvvel viseltető bíró döntene. Vagy rögtön jönne az összeférhetetlenséggel?

Ez a függetlenség - ami mára már ugyanúgy relativizálva lett, mint a demokrácia, a liberalizmus, stb. - már őrületté kezd válni. Itt már csak kormánypártiak vannak, meg függetlenek. Elég érdekes, ezek szerint ellenzéki szimpatizánsok nincsenek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés