Kucsák: Emlékeznünk kell a kommunizmus áldozataira

2017. november 25. 13:21
Emlékeznünk kell azokra, akiket elpusztított egy gyilkos rendszer, egy átkozott gondolat – hangsúlyozta Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő.

Emlékeznünk kell azokra, akiket elpusztított egy gyilkos rendszer, egy átkozott gondolat – hangsúlyozta Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete (Szorakész) által szervezett szombati budapesti megemlékezésen.

Azt mondta, a mintegy 800 ezer elhurcolt magyar, akiknek többsége távol hazájától halt meg az embertelen körülmények és bánásmód miatt, a Szovjetunió mintegy 30 millió lakójával együtt esett áldozatul a kommunista rendszernek. Utalt arra, hogy a 20. század a történelmünk legembertelenebb évszázada volt, akkor ugyanis „több embert pusztított el az államilag szervezett erőszak, mint az azt megelőző évezredek összességében”.

(MTI)

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Node az is, amikor valaki azt állítja a KGB egyik volt vezetőjéről Putyin cár elvtársról, hogy semmi köze a kommunistákhoz és az egykori Szovjetunióhoz...

Mind a 140+ millióra emlékezni kell:
A Szovjetunióbeli kommunisták áldozatai: 61,911,000 lélek. Forrás: R. J. Rummel: Lethal Politics, Soviet Genocide and Mass Murder since 1917 (Halálos politizálás, szovjet népírtás és tömeggyilkosság 1917 óta), Transaction Publishers, 1990. www.hawaii.edu/powerkills/NOTE5.HTM

Népi Kína: 73,237,000 áldozat. Forrás: R. J. Rummel: China’s Bloody Century, Genocide and Mass Murder since 1900 (Kína véres évszázada, népírtás és tömeggyilkosság 1900 óta), Transaction Publishers, 1991. Továbbá Rummel korrekciója, 2005-ben. Forrás: www.hawaii.edu/powerkills/NOTE5.HTM

A továbbiak forrása: Chris Banescu: The Communist Holocaust, www.orthodoxytoday.or./blog/

A koreai kommunisták áldozatai: 3,163,000 lélek.
A kambodzsai kommunisták áldozatai: 2,627,000 lélek.
Az afghanisztáni kommunisták áldozatai: 1,750,000 lélek.
A vietnámi kommunisták áldozatai: 1,670,000 lélek.
Az etióp kommunisták áldozatai: 1,343,610 lélek.
A jugoszláv kommunisták áldozatai: 1, 072,000 lélek.
A Mozambique-i kommunisták áldozatai: 700,000 lélek.
A román kommunisták áldozatai: 435,000 lélek.
A bolgár kommunisták áldozatai: 222,000 lélek.
Az angolai kommunisták áldozatai: 125,000 lélek.
További kilenc országban a kommunisták áldozatainak száma 100,000 vagy annál kevesebb.

Más politikusok mit mondhatnak? Mint Sieyes a jakobinus terrorról: 'Túléltem'?

Írtam én rájuk, hogy hazaárulók??
Az én gyomrom a "szerecsenmosdatást" nem veszi be.
Mert a ma Oroszországot vezető politikusoknak igen nagyon sok köze van a kommunizmushoz, hiába mondják azt egyesek, hogy ez már Oroszország és nem a Szovjetunió.

Egy pillanatra nem vitatom amit írsz mert igazad van, de nem én kezdtem el hazaárulókról írni.

Nem kell idegen hatalom szolgálata a hazaáruláshoz. Belső hatalmon maradás szolgálata éppen elég:

Krím hadszintér: Március 2-án Lev Zaharovics Meklisz, egy amatőr politikai komisszár elindította hadműveletét 250,000 katonával,”ami a hadtudományok fölött alkalmazott terror őrületes csúcsának bizonyult”. Megtiltotta azt, hogy a csapatok beássák magukat, azzal az indokkal, hogy ’a katonák támadó szelleme ne legyen aláásva ezáltal’ és kijelentette, hogy akárki, ’aki elemi önvédelmi viselkedést mutatott, pánikkeltőnek nyilváníttassék’. Ennek eredményeként az egész frontszakasza véres péppé változott.
(Simon Sebag Montefiore: Stalin, the Court of the Red Tsar (Sztálin, a vörös cár udvartartása), Phoenix, 2003, 421.old.)

Eközben „revolverrel a kezében száguldozott a fronton, és értelmetlen parancsokat osztogatott…. Sztálint táviratokkal bombázta, amelyekben azt követelte, hogy a pánikkeltőket és a gyávákat végezzék ki. Az egyik ilyen táviratra Sztálin a következőket írta: ’Beríja elvtárs, rendben! Gondoskodjon róla, hogy Novorosszíjkszban ne maradjon élve a söpredék, haljanak meg a gazemberek.’ A mészárlásban szovjet katonák tízezrei haltak meg, 176 ezren pedig fogságba estek, mert egy dilettáns és terrorista vezette őket.”
(Jörg Baberowski: Felperzselt föld, Sztálin erőszakhatalma, Európa kiadó, 2015, 414.old.)

Értelek. Tunyával én is szoktam vitatkozni.

Definíció a Wiki-ből:
"A hazaárulás az adott nemzet biztonsága ellen saját állampolgára(i) által elkövetett bűncselekmény."

Nincs itt szó idegen hatalomról.
Nem kéne a hülyeséget túlontúl eröltetni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés