Átírhatják Alaptörvényünket – Maradhat a házasság definíciója?

2017. november 23. 20:46

Frivaldszky Edit
777
Egyértelműen a demokratikus folyamatok elleni lépés lenne az azonos neműek „házasságának” ráerőltetése az országra.

„Ha a Bíróság úgy dönt, hogy a szabad mozgás feltételezi a »házastársak« elismerését minden uniós tagállamban, a nemzeti hatáskör ebben a kérdésben teljesen megsemmisül. Újraírhatjuk az Alaptörvényt, a családjogi törvényt, a Polgári Törvénykönyvet, és minden, a házassághoz és a családhoz kapcsolódó törvényt kezdve a házasság intézményével, az örökbefogadásokon át a munkavállalásig vagy a szociális juttatásokig, és még sorolhatnám. Ha a Bíróság kötelezi a tagállamokat egy olyan »házastárs« értelmezés elfogadására, ami ellentétes a nemzeti értékeikkel és jogszabályaikkal, káoszt teremt az uniós tagállamok felében.

Az ügy érdekessége, hogy Romániából indult el, ahol éppen népszavazásra készülnek a házasság definíciójának megerősítéséről. A népszavazási kezdeményezést több mint 3 millióan támogatták, és az alkotmánybíróság is elfogadta. Ebben a kontextusban egyértelműen a demokratikus folyamatok elleni lépés lenne az azonos neműek »házasságának« ráerőltetése az országra.

A bíróságnak nem szabadna feláldoznia a tagállami hatáskörök tiszteletben tartását! Számos európai ország védi alkotmányában vagy törvényeiben a házasság intézményét. És ennek a jövőben is így kellene maradni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A hagyományos házasság a következő generáció megteremtésének legbiztosabb alapja. Ennek 'elkenése' csak tovább rontaná gyatra demográfiai kilátásainkat.

Ez igen érdekes jogfelfogást tenne általánossá az EU-ban. Ha valamelyik tagország egy extrém szabályt belefoglalna a saját törvényeibe, bírósági úton rákényszeríthető lenne az összes többire. Pl. valamelyik tagország bevezetné a saríját, s az ott élő muszlimok bírósághoz fordulnának, hogy a "szabad mozgás" jegyében az össze EU-tagországban ez legyen a "jogrend". Lányaink, asszonyaink készíthetnék a zsákot.

Ebben a 'szép új világ'-ban már van néhány a házastársak gyermek utáni természetes vágyát csökkentő körülmény. Nem hiányzik, hogy ehhez még intézményesen is szolgáltassanak magától értetődően gyermektelen 'házasságokat'.

Én egyrészt a következő nemzedéket, másrészt a vallásszabadságot féltem az egynemű házasság lehetőségétől.

A polgári házasság tekintélye valóban a béka feneke alá süllyedt, a homokos házasság ebből a szempontból legföljebb egy újabb szög a koporsóban, nem oszt, nem szoroz.

Viszont mereven ellenzem, hogy homokos párok gyermekeket fogadhassanak örökbe, és ebből a szempontból a homokos házasság nagyon veszélyes.

Attól is tartok, hogy előbb-utóbb megkezdődnek a próbaperek amiatt, hogy a Katolikus Egyház miért diszkriminál szexuális orientáció alapján, miért nem ad össze homokos párokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés