A Momentum újabb pirruszi győzelem felé?

2017. november 12. 9:57

Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk
A Momentum legfőbb baja, hogy iszonyúan reaktív.

„A Momentum Mozgalom első ránézésre újabb lehetőséget kapott az ismertsége bővítésére a civilek szabályozása elleni népszavazással – a kellő számú aláírás összeszedésére persze aligha, mert az ellenzéki pártok szolidaritása nyilvánvalóan esett az NOlimpia óta az új generációs párt iránt, segíteni valószínűleg nem fognak neki, ahogy – paradox módon – a civilek sem fogják szívesen fogadni egy párt fellépését az ügyben, ha az érdekükben történik is. A népszavazási kampány leginkább csak választási kampánynak lesz jó, és a Momentumot teheti ismertebbé, noha nehéz lesz elmagyarázni a választóknak, miért NE legyen »átlátható« a civilszervezetek gazdálkodása. (...)

A Momentum legfőbb baja, hogy iszonyúan reaktív. Egyrészt olyan stratégiára alapoz, ami a többiek kudarcára számít és ettől teszi függővé a párt eredményességét (hiba!), másrészt a Fidesz által alakított napirendre reagál, issue-tól issue-ig (=ügyek mentén) botorkál, tehát meg sem kísérli felborítani azt a pályát, amin így csak elhanyagolható erejű játékos marad. A Momentum szellemi frissesség és kreativitás helyett fizikai fáradtságot és lábmunkát ígér a támogatóinak. Éppen az ellenkezőjét annak, amit óvatos szimpatizánsaiként vártunk tőle. Visszatérve a most készülő népszavazásra, arra számítok, hogy lesz eredménye a Momentum számára, de olyan alacsony hatékonysággal, hogy legfeljebb pirruszi győzelemnek lehet majd nevezni. Azt erőltetik, ami egyszer már bevált – noha azt sem tudták utána kihasználni –, csak éppen sokkal kedvezőtlenebb, és a népszavazás fideszes-sorosozó meghekkelését is ideszámítva sokkal kockázatosabb kontextusban teszik, miközben elfecsérlik az idejüket és nagyon alacsony a hatékonyságuk a befektetett idő, pénz és energia szavazatokba konvertálásában. Mindent összevetve a megrekedettség és a vezetési elégtelenség szimptómáit mutatják. Sajnálom.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én nem sajnálom a Momentumot, viszont meglepő módon Béndeknek most igaza van.
A srácokban - fiatalságuk és képzettségük ellenére - kevés a kreativitás és az innováció.

Válaszok:
GregDzsi | 2017. november 13. 15:42

Ma már a jövő sem a régi.
A mi mai belliberálisaink lófaszt sem találnak ki, csak készen kapják a pénzük mellé az ideológiát. A patásorbán meg attól diktátor, hogy nem valósítja meg nekik a mi pénzünkön.

Aristo ezútal sem bökött mellé:)

A képzettségük? Az egy mítosz, nagyjából nagypofájú semmirekellőkről beszélhetünk csupán.
http://pestisracok.hu/csillogo..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés