De Orbánnal elbeszélgetnek

Mégsem kéretik be a magyar uniós nagykövetet

2017. november 8. 20:47

Ujhelyi István és Guy Verhofstadt korábbi híreszteléseivel ellentétben kiderült, nincs szó a magyar EU-s nagykövet bekéretéséről, az EP elnökének kabinetvezetője csupán telefonon fog beszélni a nagykövettel.

Az Európai Parlament elnökének kabinetvezetője telefonon fog beszélni a magyar uniós nagykövettel a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációról, maga Antonio Tajani pedig az EU jövő heti göteborgi csúcsértekezletén találkozik majd Orbán Viktor kormányfővel, akivel egyeztethetnek erről a kérdésről – közölte az uniós képviselőtestület illetékes szóvivője szerda este az MTI-vel.

A szóvivő leszögezte: a korábbi hírekkel ellentétben nincs szó a magyar nagykövet bekéretéséről.

Guy Verhofstadt, a parlament liberális frakcióvezetője arról számolt be délután a Twitteren, hogy Tajani be fogja kéretni a magyar uniós nagykövetet a nemzeti konzultáció leállítása érdekében. Mint írta, ezt a lépést ő maga kezdeményezte az EP házbizottságaként működő úgynevezett Elnökök Konferenciájának értekezletén.

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő pedig azt közölte, hogy úgy tudja: Tajani „példa nélküli módon” magához rendeli a nagykövetet, illetve telefonon beszél Orbán Viktorral is, hogy magyarázatot követeljen az ügyben.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/120471

Ajánljuk még a témában