Mégsem kéretik be a magyar uniós nagykövetet

2017. november 8. 20:47
Ujhelyi István és Guy Verhofstadt korábbi híreszteléseivel ellentétben kiderült, nincs szó a magyar EU-s nagykövet bekéretéséről, az EP elnökének kabinetvezetője csupán telefonon fog beszélni a nagykövettel.

Az Európai Parlament elnökének kabinetvezetője telefonon fog beszélni a magyar uniós nagykövettel a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációról, maga Antonio Tajani pedig az EU jövő heti göteborgi csúcsértekezletén találkozik majd Orbán Viktor kormányfővel, akivel egyeztethetnek erről a kérdésről – közölte az uniós képviselőtestület illetékes szóvivője szerda este az MTI-vel.

A szóvivő leszögezte: a korábbi hírekkel ellentétben nincs szó a magyar nagykövet bekéretéséről.

Guy Verhofstadt, a parlament liberális frakcióvezetője arról számolt be délután a Twitteren, hogy Tajani be fogja kéretni a magyar uniós nagykövetet a nemzeti konzultáció leállítása érdekében. Mint írta, ezt a lépést ő maga kezdeményezte az EP házbizottságaként működő úgynevezett Elnökök Konferenciájának értekezletén.

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő pedig azt közölte, hogy úgy tudja: Tajani „példa nélküli módon” magához rendeli a nagykövetet, illetve telefonon beszél Orbán Viktorral is, hogy magyarázatot követeljen az ügyben.

(MTI)

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindenáron meg akarják tartani azokat a szavazókat, akik biztosítják nekik azt a pár széket a Parlamentben. Hazudnak inaszakadtukig!

Egy csúcstalálkozót talán mégsem lehet rapportnak nevezni. Mellesleg Orbán magától is elment kétszer az EP-be, hogy a helyszínen röhögjön a sok színvonal alatti hőzöngésen. Volt szerencsém mind a kettőt egyenes adásban nézni. Hát nem éppen IQ bajnokok gyülekezete jött össze.

Már megint vb hazudtak. Az olaf-level is ordas hazugság volt, ez egyenértékű vele.

Ebben nincs semmi meglepő. Gyurcsány megmondta, hazudnak reggel, este meg éjszaka. Ujhelyi István viselkedése, erkölcsi magatartása minősíti ez EP-t és az MSZP-t.

Eddig sem voltak kétségeim Újhelyi kompetenciáit illetően, ezért sem olvastam el a vele készült interjút. Tehetségtelen nímand.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés