Feledékeny legény a gáton

2017. október 31. 9:07

Pilhál György
Magyar Idők
2009-ben épp a hatalmon lévő MSZP–SZDSZ-képviselők szavazták meg ugyanezt a nyomvonalat.

„Szózatának lényege: 2010 előtt állítólag még senki nem támogatta, hogy a gát a part menti nyomvonalon legyen, erre most tessék… A bősz hőbörgés csak akkor hagyott alább, amikor Tarlós István főpolgármester a rétor figyelmébe ajánlotta: 2009-ben épp a hatalmon lévő MSZP–SZDSZ-képviselők szavazták meg ugyanezt a nyomvonalat. Még előnyként is hivatkoztak arra, hogy így a terület továbbfejleszthető lesz. Ehhez képest most épp Horváth frakcióvezető úr ágaskodik itt a legjobban. Memória, elvtársak! Memória!

Azon az ominózus (2009-es) szavazáson egyébként harminchat szocia­lista és szabad demokrata képviselő igen szavazatával – nem és tartózkodás nélkül – határoztak a nyomvonal mellett. (Az ellenzék aznap bent sem volt a közgyűlésben.)

Kár, hogy erre Horváth Csaba »nem emlékszik«, vagy csak kiment a fejéből. Megjegyzem, a részletekről meg lehetne kérdezni akár a városháza akkori tekintetes elöljáróit is, például Demszky Gábor főpolgármestert vagy helyettesét, Hagyó Miklóst. Netán az akkor még szocialista színekben gombnyomogató Gy. Németh Erzsébetet, aki most a DK frontembere. (Igaz, Erzsike elsősorban »metrós«; földalatti­vitái Tarlós Istvánnal csak azóta lanyhultak, amióta a 4-es metró eltapsolt milliárdjai után kutakodó OLAF-bizottság őt is meg akarta hall­gatni a disznóság részleteiről.)”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A baloldal és a damaszkuszi út kapcsolatára felhívni a figyelmet szinte már nem is jelent intellektuális élvezetet. Csak címszavakban:
- Moszkvából Brüsszel
- proletárdiktatúrából nagytőkés kapitalizmus
- nemleszgázáremelésből rezsiemelkedés
- olimipiából nolimpia
- ellenforradalomból te mit csinálnál Imre
- satöbbi.

Nem véletlenül nem pártról, hanem oldalról írtam...

Természetesen. Bár szerintem a jobboldalon a Jobbik a nyerő. Gárdamellényből pufajka.

Köszönöm az értékes kiegészítéseket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés