Nem volt tárgyalás

Balázs Péter cáfolta az MSZP-t: nem lesz kormányfőjelölt

2017. október 30. 20:50
Cáfolta Balázs Péter volt külügyminiszter az MSZP frakcióvezetőjének azon állítását, hogy a párt tárgyalt vele a kormányfőjelöltséggel kapcsolatban. Balázs elmondta: egy-két baloldali pártnak nem, csupán egy teljes összefogásnak lenne miniszterelnök-jelöltje.

Cáfolta Balázs Péter volt külügyminiszter, hogy egyeztetett volna az MSZP-vel a kormányfőjelöltséggel kapcsolatban. Az MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta: a párt elnöksége hamarosan dönteni fog arról, támogatják-e Balázs Péter miniszterelnök-jelöltségét, akivel ugyan hivatalosan még nem tárgyaltak, telefonos beszélgetéseket azonban már folytattak vele. „A választási győzelemhez szükség van közös miniszterelnök-jelöltre, közös egyéni jelöltekre. Ha Balázs Péter tud közös miniszterelnök-jelölt lenni, ha Balázs Péter a választók felé meg tudja jeleníteni azt a reményt, hogy Orbán Viktor leváltható, akkor én személy szerint támogatom őt” – fogalmazott Tóth.

Balázs Péter szintén a műsor vendége volt, és cáfolta, hogy felkérték volna jelöltnek, vagy hogy akár telefonon egyeztetett volna az MSZP-vel. Balázs elmondta: egy-két baloldali pártnak nem, csupán egy teljes összefogásnak lenne miniszterelnök-jelöltje. Balázs egy héttel ezelőtt hasonlóan nyilatkozott, kijelentve: nem kereste meg egyetlen párt sem, és nem vállalná, hogy a DK-MSZP miniszterelnök-jelöltje legyen.

Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke a műsorban elmondta: az elmúlt hetekben tárgyalásokat folytattak az MSZP-vel és a DK-vel, Balázs neve vagy egy közös miniszterelnök-jelölt gondolata azonban fel sem merült.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés