Tarlós: Ne a politikusokkal, a szakemberekkel tessék a gátról vitatkozni

2017. október 24. 22:36
Tarlós István szerint még egy évig lehet vitatkozni a tervezett római-parti gátról. A főpolgármester az ATV kedd esti műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy nem a politikusokkal, hanem a szakemberekkel folytassanak disputát az ellenzők.

Az Aranyhegyi-patak és a Barát-patak árvízvédelmi fejlesztése, amelyet külön projektként javasol kezelni a fővárosi vezetés a római-parti védműtől, egy évig eltart, és addig lehet vitatkozni a szakemberekkel a Dunával párhuzamos védmű nyomvonaláról, ahogy azt a Tarlós István főpolgármester mondta el kedden az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Tarlós István közölte: a Fővárosi Közgyűlés szerdán szavaz az előbbi javaslatáról, és azt nagy valószínűséggel nem utasítja majd el a testület.

A két patak árvízvédelmét megvalósítják, ami meg a parttal párhuzamos szakaszt illeti, azt javasolja, hogy szabadítsák fel a vitát, ahogy a főpolgármester mondta, hozzátéve: a part menti nyomvonalat ellenzők ne velük folytassanak politikai vitát, hanem a szakemberekkel vitatkozzanak arról, hogy a Nánási út-Királyok útja nyomvonalon vagy a hullámtérben épüljön meg a védmű.

„Ha a vita vége az lesz, hogy a Nánási úton kell megépíteni a védművet, akkor majd el fog gondolkodni” – jelentette ki Tarlós István, megjegyezve azt, van elképzelése, hogy a szakma mit fog mondai erre.

A főpolgármester szerint sokan fognak bosszankodni, mert nem mondhatják ezentúl, hogy a projekt nem indult el, és azt sem, hogy nem vitatkozhatnak.

(MTI)

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A földművek alapozását a Műegyetemen tanítják, nem is rosszul, mivel a földrajzi adottságaink miatt nagyon gyakorlati tapasztalat gyűlt össze.
Ne rugózz ezen, mert csak magadat égeted.

http://www.sze.hu/~koche/se012_1_epitesz/eloadasok/m%C3%A9ly%C3%A9p-12-f%C3%B6ldm%C5%B1.pdf

Tanulj.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés