Még mindig Amerika

2017. október 18. 8:03

Horváth Gábor
Népszava
Vaknak kell lennie annak, aki tényleg elhiszi, hogy az ügyvivőt az amerikai külügyben megbúvó liberális gerillasejtek tolták a reflektorfénybe.

„A mézesheteknek végük. Ha egyáltalán voltak mézeshetek. A magyar jobboldal André Goodfriend után újabb amerikai ügyvivő nevét tanulja meg: David Kostelancik az újságírószövetségben tartott beszédében nyíltan bírálta a sajtószabadság terén folyamatosan romló hazai tendenciákat. Aligha kérdéses, hogy a kormány ezt majd hadüzenetként, a hamarosan kezdődő választási kampányba való beavatkozásként fogja értelmezni. Pedig csak az derült ki újra és immár talán mindenkinek, hogy Amerika még Donald Trump elnöksége alatt is komolyan veszi a demokrácia alapelveit. Ez innen nézve furcsának tűnhet, de egy odaát élő barátom éppen a napokban osztotta meg saját meghökkenését: »Te, ez az Amerika pont ugyanúgy működik, mint Trump előtt!«

Vaknak kell lennie annak, aki tényleg elhiszi, hogy az ügyvivőt az amerikai külügyben megbúvó liberális gerillasejtek tolták a reflektorfénybe. Ellenkezőleg. Mint a CEU-ellenes kormányzati lépések miatti felszólalás esetében, most is nyilvánvaló, hogy az ügyvivő gondosan szerkesztett beszédét a külügy vezetése mellett a Fehér Ház, pontosabban a nemzetbiztonsági tanács illetékesei hagyták jóvá. Ebből az is következik, hogy bármit nyilatkozzon is az új washingtoni nagykövet, Szabó László, egyelőre a tevének is könnyebb lenne átbújni a tű fokán, mint Orbán Viktornak meghívást kapni a Fehér Házba. Nem véletlenül váltotta fel az eddigi reményteli várakozást az a magyarázat, hogy minek is menne Amerikába, nincs miről tárgyalni, mert minden rendben. Hát igen, minden rendben, kivéve a CEU-t, a sajtószabadságot, az amerikai befektetéseket veszélyeztető korrupciót, az oroszokkal fenntartott gyanúsan baráti kapcsolatokat, meg még egy sor más dolgot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés