Még mindig Amerika

2017. október 18. 8:03

Horváth Gábor
Népszava
Vaknak kell lennie annak, aki tényleg elhiszi, hogy az ügyvivőt az amerikai külügyben megbúvó liberális gerillasejtek tolták a reflektorfénybe.

„A mézesheteknek végük. Ha egyáltalán voltak mézeshetek. A magyar jobboldal André Goodfriend után újabb amerikai ügyvivő nevét tanulja meg: David Kostelancik az újságírószövetségben tartott beszédében nyíltan bírálta a sajtószabadság terén folyamatosan romló hazai tendenciákat. Aligha kérdéses, hogy a kormány ezt majd hadüzenetként, a hamarosan kezdődő választási kampányba való beavatkozásként fogja értelmezni. Pedig csak az derült ki újra és immár talán mindenkinek, hogy Amerika még Donald Trump elnöksége alatt is komolyan veszi a demokrácia alapelveit. Ez innen nézve furcsának tűnhet, de egy odaát élő barátom éppen a napokban osztotta meg saját meghökkenését: »Te, ez az Amerika pont ugyanúgy működik, mint Trump előtt!«

Vaknak kell lennie annak, aki tényleg elhiszi, hogy az ügyvivőt az amerikai külügyben megbúvó liberális gerillasejtek tolták a reflektorfénybe. Ellenkezőleg. Mint a CEU-ellenes kormányzati lépések miatti felszólalás esetében, most is nyilvánvaló, hogy az ügyvivő gondosan szerkesztett beszédét a külügy vezetése mellett a Fehér Ház, pontosabban a nemzetbiztonsági tanács illetékesei hagyták jóvá. Ebből az is következik, hogy bármit nyilatkozzon is az új washingtoni nagykövet, Szabó László, egyelőre a tevének is könnyebb lenne átbújni a tű fokán, mint Orbán Viktornak meghívást kapni a Fehér Házba. Nem véletlenül váltotta fel az eddigi reményteli várakozást az a magyarázat, hogy minek is menne Amerikába, nincs miről tárgyalni, mert minden rendben. Hát igen, minden rendben, kivéve a CEU-t, a sajtószabadságot, az amerikai befektetéseket veszélyeztető korrupciót, az oroszokkal fenntartott gyanúsan baráti kapcsolatokat, meg még egy sor más dolgot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amerika esetleg otthon is komolyan vehetné a "demokrácia alapelveit". És akkor nem kellene korlátoznia az "orosz érdekeket" képviselő sajtótermékeket. Esetleg nem kellene Heather MacDonald-nak olyanokat nyilatkozni, hogy sem az akadémiai, sem a média szféra nem hajlandó kiadni az írásait csak azért, mert azok árnyalják a "rasszista" rendőrség sztereotípiát. Szót emelhetne a tisztelt amerikai adminisztráció a máltai újságírónő gyilkossága miatt, vagy Udo Ulfkotte halála miatt is.

Magyarországon jelenleg szabad a sajtó. A "nem létező ellenzéki sajtó" pár képviselője: 444, Kettős Mérce, HVG, 168 óra, Népszava, Klubrádió, Nyugati Szél, Reflektor, Index, Élet és IrodalomMagyar Nemzet, Hír TV, satöbbi.

Jelenleg szabadon gyalázható Magyarországon minden és mindenki. Elég beleolvasni/belenézni/belehallgatni a fenti sajtótermékekbe.

És - csak hogy az igazságnak megfelelően írjak - természetesen hasonlóan elfogult, bulváros kormánypárti sajtó is van, létezik természetesen. Lásd 888, Pesti Srácok, Magyar Idők, Magyar Hírlap, Echo TV, Figyelő, satöbbi.

Válaszok:
vendelin | 2017. október 18. 8:31

Nyugati Szél helyett természetesen Nyugati Fény. Elnézést.

Válaszok:
Antigoné | 2017. október 18. 9:02

Nem mindegy?
Így is, úgy is a Féleszű szócsöve.

Válaszok:
vendelin | 2017. október 18. 9:11

Mindegynek mindegy, de azért jobb a pontosság. Ahogy a csillag megy az égen.

Válaszok:
Antigoné | 2017. október 18. 9:21

Természetesen igaza van (épp,mint Attilának).

Nekem okt. 23-ról és az amerikai elnökről az a kép ugrik be, amikor itt szónokolt ifj. Bush nálunk - és az iraki beavatkozást a mi forradalmunkhoz hasonlította. És hazánk kiválasztott nagyjai rezzenéstelen arccal "reagáltak" erre.

A Népszava még él?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés