Munkaképes szépkorú generáció

2017. október 5. 20:06
Kiss Károly
Magyar Idők
Lehetővé kell tenni, hogy az idős emberek 65 éves koruk után is dolgozhassanak.

„A lakosság elöregedik. A 65 évnél idősebbek aránya az OECD-országokban 2015-ben 16 százalék volt, a század közepére 25 százalék lesz. Ez rontja a munkaképes korúak és az eltartottak arányát, és számtalan társadalmi-gazdasági problémát okoz: munkaerőhiányt, stagnáló gazdaságot, csökkenő adóbevételeket, a költségvetési kiadások elszaladását, a nyugdíjalapok és az egészségbiztosítás megterhelését. Ez utóbbi kettő már ma is a gazdag országok GDP-jének a 16 százalékát teszi ki.

A szociális érzékenységű kormányok gyermekvállalást ösztönző intézkedéseket hoznak – nem sok eredménnyel. Bár könnyen meglehet, hogy azok nélkül még kevesebb gyermek születne. A fogyasztói társadalomban nem divat a többgyermekes nagycsalád. A bevándorlás elősegítése ezt a problémát hivatott orvosolni, de már egyre több ország látja be, hogy a harmadik világból jöttek esetében ez nem járható út. A megoldás kulcsa abban rejlik, hogy a hosszabb életkor egyben több egészséges évet is jelent.

A mai hetvenesek – testi-lelki állapotukat tekintve – a hetvenes évek hatvanasainak felelnek meg. Ezért lehetővé kell tenni, hogy az idős emberek 65 éves koruk után is dolgozhassanak. A dánok, úgy tűnik, megtalálták a megoldást. Egyrészt nem engedik, hogy a fiatalok szinte tetszés szerinti ideig elhúzzák egyetemi éveiket, másrészt kitolják a nyugdíjkorhatárt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez szép meg minden, de a helyzet az, hogy a mai 65-ös generáció tanulatlan mint a szar, informatikai analfabéta, semmilyen nyelven nem beszél, és mellé még buta is mint a segg. Egy dolgohoz ért, szavazni arra, aki tovább lövi az amúgy is luxusnyugdíjt és nyuggerwellnesst.

A Magyar Időket illetékes helyen felhatalmazták arra, hogy sajtókampány keretében ágyazzanak meg a következő nyugdíj korhatár emelésének. :)

A helyzet azonban az, hogy 40-50 éves kor felett már ma is képtelenség a végzettségnek megfelelő munkahelyet találni (nyelvtudással és megfelelő számítógépes ismerettel sem). Ez a korosztály már le van írva a munkáltatóknál. Akik, mint tudjuk, sosem öregszenek meg.

Majd' kifelejtettem, hogy a legútszélibb, cigányputri-stílusban előadott debil hőbörgésen kívül abszolúte semmire nem jók. Aktív éveik alatt is csak úgy égett a kezük alatt a munka, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint ahogy kinéz az ország, amit ránk hagytak.

Jobbat mondok: Tegyek a nyugdijfolyositas felteteleve a havi X (ahol X ugy 160 korul van) ora onkentes kozmunkat. Mint az erettsegihez a diakoknak az onkenteskedest.
Hat nem?
Hogy baszna teherbe a kurva anyjat..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés