A magyar falu hadban áll

2017. szeptember 29. 11:31

Farkas Melinda
Magyar Nemzet
A lakók győztek a migránsok ellen, anélkül hogy utóbbiak egyáltalán megjelentek volna.

„Az indulatok olyan erősek, hogy három nap alatt belebukik a falut évek óta sikeresen vezető polgármester is, aki nem hajlandó olyan rendeletet hozni, amilyet néhány héttel korábban a Zala megyei Esztergályhorváti önkormányzata. Ott azt követelték a helyi szállásadóktól, hogy dokumentumokkal igazolják, vendégeik megkapták a kötelező védőoltásokat. Merthogy a menekülteket eredetileg Esztergályhorvátiban üdültette volna az ezzel foglalkozó civil szervezet, a Migration Aid, ám a lakossági tiltakozások és az önkormányzat ellenállása keresztülhúzta a számításokat. Ezután került a képbe Őcsény – de most már biztos, hogy oda sem érkeznek menekültek.

A lakók győztek a migránsok ellen, anélkül hogy utóbbiak egyáltalán megjelentek volna. E diadalnak azonban nagy ára van: vesztettek egy remek településvezetőt, és még valamit, amit éppen a posztjáról lemondó polgármester, Fülöp János foglalt össze a legjobban: itt tizenegy évig nyugalom és béke volt, most sikerült a falu lakóit megosztani. Nem akarom a feszültséget tovább fokozni – mondta, és vette a kalapját.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a vezető nem lehet sikeres és nem is demokratikus, aki szembemegy a vezetettek többségével.

Ha egy kedves, vidéki faluban, ahol "béke és nyugalom" volt eddig, csak a megosztást sikerült elérni azzal, hogy ott akartak üdültetni "menekülteket", akkor mit lehet várni az EU által javasolt (zsarolt) kötelező, és felülről nyílt kvótarendszer bevezetése esetén?

A liberális humanisták, akik persze minden más esetben tartózkodnak az általánosítástól, most tele szájjal röfögnek majd a vidéki ugarmagyarok rasszizmusáról. Pedig csak arról van szó, hogy egészséges és természetes ösztöneikkel az emberek szeretnék maguk eldönteni, hogy kit akarnak látni a lakóhelyükön, és kit nem. Ezt nem lehet elvenni tőlük.

Egyszerűbb lerasszistázni őket. Aki ezt teszi, üdültesse magánál a "menekülteket". Mintegy példamutatásként.

Itt azt hiszem, inkább a szerző és elvbarátai viselnek hadat a "magyar falu" ellen. Csak azért, mert a "magyar falu" nem akarja befogadni a szerző és elvbarátai által oly annyira szeretett "menekülteket".

Sosem fogom megérteni ezt a szeretetet. Ha én szeretek valakit, nem küldöm máshoz "üdülni", hanem vendégül látom saját magamnál.

Egészen fura felfogás nekünk vidékieknek!

Ha én nem akarom, hogy x illető beköltözzön a falumba, akkor az a természetes, hogy még az ideutazása előtt közlöm vele, hogy ne jöjjön ide, mert mi nem akarjuk.

Vagy én vagyok hülya, hogy albérletet fizetek a gyerekeimnek? Lehet, úgy kellene csinálni, hogy először beköltöztetem őket, aztán tárgyalok a tulajjal?

Ezért válik Európa-szerte elfogadhatatlan szélsőséggé a magyar politika.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés