Trump ellen, minden eszközzel

2017. szeptember 11. 15:25

Szabó László Zoltán
Magyar Idők
Ez az elképesztő, az amerikai történelemben páratlan beadvány a demokraták újabb kétségbeesett próbálkozása arra, hogy megbuktassák a republikánus elnököt.

„A The New York Times értesülései szerint demokrata kongresszusi képviselők szorgalmazták, hogy az Egyesült Államok elnökét egy, a Kongresszus által kijelölt bizottságnak kellene megvizsgálnia, hogy eldöntse: fizikálisan és mentálisan alkalmas-e elnöknek. Ez az elképesztő, az amerikai történelemben páratlan beadvány a demokraták újabb kétségbeesett próbálkozása arra, hogy megbuktassák a republikánus elnököt. Az őszi törvényhozási ciklusra vár a feladat, hogy jóváhagyja a bizottság felállítását, és habár a kongresszus mindkét házában a republikánusok vannak többségben, megeshet, hogy olyan elkötelezett Trump-ellenes szenátorok, mint amilyen például John McCain és köre, együtt voksolnak a demokratákkal, csak hogy a gyűlölt elnököt bukni lássák. (…)

A történet botrányos, de sajnos véresen komoly. Az alelnök nyilvánvalóan nem támogatna egy, az elnököt elmarasztaló bizottsági döntést, ez esetben kongresszusi szavazás döntené el, hogy Trump megy vagy marad. A procedúra miatt elszenvedett presztízsveszteség viszont mindenképpen óriási károkat okozna a republikánusoknak és az egész amerikai közéletnek. Habár Trumpról sokan tartják azt, hogy narcisztikus személyiség, aki képtelen veszteni, ez a vélemény önmagában még kevés a kiiktatásához, ehhez mélyebbre kellene ásniuk a bizottság pszichiátereinek és valahogyan felállítani egy olyan diagnózist, miszerint vészhelyzet esetén az elnök döntéseiben nem lenne beszámítható és végveszélybe sodorná Amerikát. Ezen ügyködnek most.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés