Sanders: Hisz még valaki egyáltalán Clintonnak?

2017. szeptember 8. 09:41

Hillary Clinton a választási vereségért okolta a vermonti szenátort, Bernie Sanders visszavágott: a demokrata szenátor szerint senki se hiszi el Clintonnak azt az állítását, hogy Sanders tőle lopta volna főbb programpontjait.

Hillary Clinton nemrég megjelent „Ami történt” című könyvében hosszan magyarázta veresége okait – Bernie Sanders, Barack Obama, az oroszok, a CIA, de még Joe Biden korábbi alelnök is tehetett a vereségről a demokrata elnökjelölt szerint. Természetesen a demokraták nem örültek a könyvnek, akik szerint Hillary jobban tenné, ha mihamarabb háttérbe vonulna és nem a demokratákat hátrányosan érintő könyvek megjelentetésével múlatná az idejét.

Clinton a legkeményebben Bernie Sanders vermonti szenátort támadta be, aki a Demokrata Párton belüli ellenfele volt az elnökválasztási kampányban. A baloldali-szocialista elemekkel kampányoló Sanders most az MSNBC videójában reagált Clinton vádjaira:

„Vagyis Bernie Sanders ellopta Hillary Clinton ötleteit. Elhiszi ezt még egyáltalán valaki?” – reagált a szenátor. „Az igazság az, hogy azok az őrültnek és radikálisnak tűnő ötletek, melyeket napirendre tűztünk a kampány ideje alatt, hirtelen fősodorbelivé váltak. Én 15 dolláros minimálbérről beszéltem, Hillary nem!” – mondta Sanders, hozzátéve az ezermilliárd dolláros infrastrukturális programjáról, illetve az ingyenes oktatásról és egészségbiztosításról szóló programpontjait.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/117406

Ajánljuk még a témában