Továbbra is együttműködik a balos román kormánykoalíció és az RMDSZ

2017. szeptember 7. 15:47
Folytatódik az RMDSZ és a román baloldali kormánykoalíció parlamenti együttműködése Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök bejelentése szerint.

Folytatódik a román baloldali kormánykoalíció és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) parlamenti együttműködése – jelentette be csütörtökön egy sajtótájékoztatón Liviu Dragnea, a román Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke. 

Amint a politikus elmondta, kedden tárgyalt erről az RMDSZ bukaresti székházában Kelemen Hunorral, a magyar szövetség elnökével, aki arról tájékoztatta, hogy a szövetség testületei már korábban döntöttek a parlamenti együttműködés folytatásáról, ha a koalíció igényt tart erre. Liviu Dragnea elmondta: biztosította Kelemen Hunort arról, hogy a koalíció kész folytatni az együttműködést. 

Kelemen Hunor az MTI-nek elmondta: az RMDSZ alsó- és felsőházi frakcióinak az augusztus végén Zetelakán tartott együttes ülésén a szövetség valamennyi képviselője és szenátora a folytatásra szavazott, de néhány korrekciós javaslatot is megfogalmaztak, amelyeket közvetített Liviu Dragneának.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés