Német liberálisok: Menjenek haza a menekültek!

2017. szeptember 7. 14:06
Christian Lindner, a Bundestagba visszajutni akaró német liberális FDP elnöke keményvonalas interjút adott a Bild újságnak. Lindner szerint Merkelnek rég szigorítania kellett volna a bevándorláson, és a menekülteknek mihamarabb vissza kell térniük a hazájukba. Kifejtette: „Nincs olyan emberi jog, hogy az ember maga válassza ki, hol akar élni a világban”.

A Bildnek adott interjút Christian Lindner, a német liberális Szabad Demokrata Párt elnöke. A most szövetségi parlamenten kívüli, de a szeptemberi választáson a Bundestagba valószínűleg visszajutó liberálisok vezetője kemény kijelentéseket tett a németországi migrációs helyzetről.

Lindner szerint 2015 szeptemberében érthető volt, hogy a humanitárius szükséghelyzet miatt beengedték Magyarországról a menekülteket, de ez csak kivételes helyzet volt, és rögtön utána Angela Merkelnek újra le kellett volna zárnia a határokat, visszatérve a dublini szabályozáshoz. „A nyitott határok elve és a szabályokról való lemondás nem liberális felfogás, hanem annak pont az ellenkezője. A szabadságnak jogállamiságra van szüksége” – fogalmazott Lindner.

A liberális politikus szerint az EU-nak le kell zárnia a földközi-tengeri migrációs útvonalakat, a táborokat Észak-Afrikában kell biztosítani, a térség államait pedig nyomás alá kell helyezni, hogy az Európában illegálisan tartózkodó migránsokat visszavegyék, különben nem kapnak fejlesztési segélyeket.

Lindner úgy véli: vissza kellene térni a korábbi rendszerhez, melyben Németország támogatja és segíti a menekülteket, de a menekült státuszból nem következik a tartós ott-tartózkodás lehetősége. „Az embereknek vissza kell térniük, amint a helyzet lehetővé teszi azt” – jelentette ki. „Nincs olyan emberi jog, hogy az ember maga válassza ki, hol akar élni a világban.” 

A politikus feltette a kérdést: kinek kellene Szíriát felépítenie, ha nem azoknak, akik itt támogatást kapnak és tovább is képzik őket? Szerinte ha itt maradnak, akkor azzal megrabolják a szíriai társadalmat. „A végén, ha Szíria biztonságos lesz, Németországban véget kell érnie a menekültek védelmének” – jelentette ki. Szerinte utána lehet majd legális tartózkodási engedélyt kérniük, de aki nem teljesíti a kritériumokat, annak mennie kell.

A Bild kérdésére kijelentette: amit mond, „az nem keménység, hanem jogállamiság és realizmus”. Szerinte ezt csinálja a liberális, szociális és világra nyitott Kanada is. Lindner végül arról beszélt: aki Németországban akar maradni, annak beszélnie kell a német nyelvet és felelősséget kell vállalnia a családja eltartásáért. Dolgoznia kell, nem a szociális juttatásokból kell élnie. „Aki ezt teljesíti, az maradhat nálunk, és mindegy, hogy a Bibliát, a Koránt vagy a krimiket olvassa.” 

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ettől függetlenül ezentúl a németek orra alá lehet dörgölni ezt a véleményt.

„Nincs olyan emberi jog, hogy az ember maga válassza ki, hol akar élni a világban”.

Ezt ennyire világosan még senki nem mondta ki.

A CSU és az AfD mellett úgy látszik az FDP is józan a migráns-politika terén .

Gyanítom, hogy csak taktika, be akarnak kerülni a parlamentbe.

"A politikus feltette a kérdést: kinek kellene Szíriát felépítenie, ha nem azoknak, akik itt támogatást kapnak és tovább is képzik őket? Szerinte ha itt maradnak, akkor azzal megrabolják a szíriai társadalmat. „A végén, ha Szíria biztonságos lesz, Németországban véget kell érnie a menekültek védelmének” – jelentette ki."

Enek van egy bökkenője. A nyugat a mai napig diktátornak tartja Asszadot és a mai napig nem vonták vissza azt, amit évek ota hangoztatnak, hogy "Asszadnak mennie kell".

Igy aztán a menekülteket sem küldhetik vissza. Ez csak akkor fog működni, ha kiegyeznek Asszaddal, visszavonják a szankciokat, hogy immár Szíria már biztonságos ország. Ha ezt nem teszik meg, akkor semmilyen erkölcsi alapja nem lessz a szíriaiak visszaküldésére. Vagy pedig, lakosság továbbra is kénytelen lessz a migránsokat elviselni. Persze sok más országbol is érkeztek szíriaiaknak adva ki magukat. De hát pont ezért ők is visszaküldhetők.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés