Nyílt levél a változásra vágyókhoz

2017. augusztus 31. 12:50

Bitó László
Népszava
A közvélemény-kutatások szerint nagyon sokan és egyre többen vagyunk, akik kormányváltást szeretnénk, mégsem tudunk közös hangot találni.

„A közvélemény-kutatások szerint nagyon sokan és egyre többen vagyunk, akik kormányváltást szeretnénk, mégsem tudunk közös hangot találni, olyat, amely lényegesen eltér a közélet eldurvulását, az egymásnak feszülést eredményező beszédmódtól. Évekkel ezelőtt belekerültünk egy kerékvágásba, amelyből azzal nem tudtunk kizökkenni, hogy a »Gyurcsány, takarodj!«-ot felváltotta az »Orbán, takarodj!«. A 2006-os nyári gyűlöletszítás az őszi véres tettlegességéhez vezetett, amelynek az értelmezését aztán ráhagytuk az elkövetők mögött állókra. Így aztán ma már a szempillánk sem rezdül, amikor ezredszer emlegetik a szemkilövő rendőröket meg a szemkilövető Gyurcsányt, vagy éppen a szocialistákat. Kevesen voltunk, akik szót emeltünk ez ellen a teljesen egyoldalú narratíva ellen, amely meg sem említi a rendőrök elleni atrocitásokat.

Persze az is sajnálatos, hogy egyetlen tüntető elveszítette a fél szemét, de az végképp, hogy mára már csak a Fidesz narratívája maradt fenn. Már csak azért is, mert napnál világosabb, hogy idén ősszel erre a narratívára fogják építeni azt az akciójukat, amelyet Kövér László házelnök már beharangozott a Martosi Szabadegyetemen: »Az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros-féle szervezetek között, hogy utóbbiak a demokrácia intézményrendszere elleni nyílt támadásokkal, utcai zavargásokkal gerjesszenek hangulatot a választások előtt.« Értsd: a zavargások 2006-os rémét felidézve a kormánypárt megint megjelenhet a rend fenntartójaként, hogy biztosítsa magának a harmadik kétharmadot. Arra azonban nem számíthatunk, hogy ezt a tőrbecsalást egykönnyen kivédhetjük: nincsenek megfelelő fórumaink a szócsövek túlnyomó többségét bitorló kormánypropaganda harsogásával szemben, így a nép csak azt fogja meghallani, amit hallani akar.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... a nép csak azt fogja meghallani, amit hallani akar.”

És az nem ti lesztek, Bitó elvtárs.

Sem a kendermagos sípszava, sem az örök életet és feltétel nélküli alapjövedelmet ígérő anti-populista kennetteljes simabeszéde, sem a táncoslábú összefogást sürgető álbölcsességei, sem az újkori leninfiúk régi utcanévtábláinak zörgése, sem a legújabban gázárcsökkenést követelő szegfüvesek sirámai, sem az atomszakértővé IS váló lehetmások progresszív arroganciája, sem pedig az orrturkáló "európaiak" álintellektuális szócséplése nem hiányzik a "népnek".

Marad nektek a belterjes szalonpolitizálás. A veterán filozófusnővel, aki legújabban - az egykori körömtépő fiával együtt - már Vonában látja az annyira áhított kormányváltás letéteményesét.

Szánalmasak vagytok, Bitó elvtárs.

Válaszok:
kalotaszeg | 2017. augusztus 31. 16:54

"Kezdjünk el 21. századi jövőképet alkotni, közös álmokat szőni!" Kezdjék elvtársak! Sok kis eltartott autóvezető muszlimmal, nyóckerületi mecsettel, a müezzinek Budapest fölött elnyúló énekével.

Bitó a kormányváltóknak?
Csak nem?

Gulyás Márton nagyon forró őszt jósol Orbánnak:

http://24.hu/belfold/2017/05/1..

Igen. És túleli a gyalogos, vagy a suzukis, akibe belerongyolsz. Most képzeld el ezt tankkal! Az sem sérül.

Bitó elvbarátai, amikor tehették egymást bitóra juttatták, agyonverték.
Mostan meg összefosnának.

A Fidesz narratíva azért maradt fenn , mert az az igaz...

Elolvastam az egészet. Nem kellett volna. Ezen rendesen felb*szt*m az agyam:

"A 2006-os nyári gyűlöletszítás az őszi véres tettlegességéhez vezetett, amelynek az értelmezését aztán ráhagytuk az elkövetők mögött állókra."

Van bőr a képén ennek vén tetű bolsinak...

"ENSZ: Európának évente 380 000 menedékkérőt kell befogadnia

INFO-DIREKT
A világszervezet menekültügyi főbiztossága (UNHCR) most azt követeli, hogy Európa évente fogadjon be 380 000 migránst.

Rutch Schöffl (UNHCR) kijelentette: olyan embereket –gyerekektől öregekig – kell befogadni, akiknek nincs perspektívájuk és súlyosan betegek.
Dimitrisz Avramopulosz migrációsügyi biztos kijelentette, hogy „jogi és erkölcsi kötelesség”."

"A svéd rendőrség a napokban bővítette az úgynevezett „sebezhető környékek”, azaz no-go zónák listáját, ahol a bűnözés mindennapos jelenség. 61 ilyen területet azonosítottak, huszonhármat pedig „különlegesen sebezhető környéknek” kategorizáltak. Az ott lévő vállalkozásokat nem biztosítják a biztosítótársaságok. Ha valaki élete veszélyben van, a pénz nem segít. Napirenden vannak a lövöldözések és autóégetések. Az ott lakók nagy része migráns.Jonas Christensen dán tévészerkesztő elmondta, ilyen no-go zónák vannak Dániában és Németországban is, de Lengyelországban vagy Magyarországon nincsenek.

A norvég bevándorlásügyi miniszterasszony , Sylvi Listhaug, jelenti a brit Financial Times, hónapok óta óvja hazáját, ne engedje meg, hogy ott „svéd viszonyok” alakuljanak ki, utalva a no go zónákban uralkodó állapotokra."

Nos, Bitó, azért, hogy Magyarországon is legyen legalább
60+23 NO-GO Zóna, elvégre ha a svédeknek ez jár, a Soros-licenc alapján,
akkor ez mindenkire, Magyarországra is kötelező.
Ha a kormányunk is úgy akarja, Bitó.
Ezért: magyarországi ellenzék + » Soros-féle szervezetek «
= nyílt támadások, utcai zavargások a választások előtt.«
Ezzel minden átlagos IQ tisztában van, Bitó.

"Ezért King tiszteletes ismertebb mondatára szeretnék emlékeztetni: „I have a Dream” - Van egy álmom -, arra a jövőképre, amellyel egy nemzet lelkiismeretét és tettvágyát mozgatta meg, és amely nekünk is segíthet legyőzni választópolgáraink bénító apátiáját és el tudjuk hinni, hogy jövőre mindannyian le tudunk majd ülni a „testvériség asztala mellé”. Nem nyolcévezésre meg gyurcsányozásra és orbánozásra van szükségünk, hanem egy jövőképre: mindannyiunk álmainak sokszínű szőttesére."

:))))))))
Jó, akkor mostantól figyelem majd a Népszavát (Magyar Nemzetet, ATV-t, HírTv-t, 444-et, indexet stb.). MÉRGET AZÉRT NEM VENNÉK RÁ, hogy orbánozás helyett valami álomszövögetés lesz majd a tartalom döntő része. :)

Válaszok:
ThunderDan | 2017. augusztus 31. 16:53

Hehe, egy random komment a Bitó-cikk alatt:

"Zsuzsa Szecsenyi
bitó már csak egyetlen szolgálatot tehetne az ellenzéknek - ha felszólítaná az általa nyomatott liberális minipártokat, hogy fejezzék be a gyűlölködésüket a baloldal ellen és botka folyamatos szarozása helyett fenntartások nélkül álljanak be végre botka mögé. mert botka az egyetlen érdemi alternatíva a csuti tolvaj patkány náci kormányával szemben.

ámde bitó ezt a kézenfekvő megoldást nem ismeri fel - megint csak valami lila gőzös ökörködéseket papol itt és jámbor birka módjára béget itt nekünk. "ne állj ellent a gonosznak" - sóhajtozza ő is, mintha tolsztoj sokra ment volna ezzel a marhasággal. amiből juhász, dettike, fekete-győr és a többi liberális törpe egyetlen tanulságot von le a maga számára: húúúú, de klasszul csináljuk. bitó úr, a gonosznak ellent kell állni, mert ahhoz, hogy ez aljas náci dikatúra fennmaradjon, nem kell más, mint az ellenzéki kispártok kriptoorbánista működése és a sóhajtozás, hogy hej, de naggggyon erős ez a patkányhatalom, pedig nem az - csak erőszakoskodik velünk. mi meg hagyjuk. ahelyett, hogy jól pofán csapnánk ezt a milliárdos tolvajbandát. a választók oda állnak, ahol az erőt érzik - bitó most is a gyengeséget ajánlja nekünk. pedig abból így is van éppen elég....

bitó és a többi liberális alak már régen királycsinálónak hiszi magát. pedig csak a baloldal elszánt gyűlölői és a liberális törpék életben tartásán ügyködnek. egyre kevesebb sikerrel.

bitó még annál is rosszabb királycsináló, mint amilyen rossz író. fel kellene végre ébredni, bitó úr.

hajrá botka, hajrá mszp. rugdossuk vissza negyedszer is a szennycsatornába ez a patkánybandát, ahonnan 2010-ben újra elődugták szaros pofájukat gyurcsány impotens, amatőr, nárcisztikus és hebehurgya kormányzása miatt."

***

Akkor ennyit az orbánozás abbahagyásáról. :))))

A szalont ezennel zárt osztálynak nyilvánítom!

Azért nem tudtok közös hangot találnotok, mert egymást is utáljátok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés