Nyílt levél a változásra vágyókhoz

2017. augusztus 31. 12:50

Bitó László
Népszava
A közvélemény-kutatások szerint nagyon sokan és egyre többen vagyunk, akik kormányváltást szeretnénk, mégsem tudunk közös hangot találni.

„A közvélemény-kutatások szerint nagyon sokan és egyre többen vagyunk, akik kormányváltást szeretnénk, mégsem tudunk közös hangot találni, olyat, amely lényegesen eltér a közélet eldurvulását, az egymásnak feszülést eredményező beszédmódtól. Évekkel ezelőtt belekerültünk egy kerékvágásba, amelyből azzal nem tudtunk kizökkenni, hogy a »Gyurcsány, takarodj!«-ot felváltotta az »Orbán, takarodj!«. A 2006-os nyári gyűlöletszítás az őszi véres tettlegességéhez vezetett, amelynek az értelmezését aztán ráhagytuk az elkövetők mögött állókra. Így aztán ma már a szempillánk sem rezdül, amikor ezredszer emlegetik a szemkilövő rendőröket meg a szemkilövető Gyurcsányt, vagy éppen a szocialistákat. Kevesen voltunk, akik szót emeltünk ez ellen a teljesen egyoldalú narratíva ellen, amely meg sem említi a rendőrök elleni atrocitásokat.

Persze az is sajnálatos, hogy egyetlen tüntető elveszítette a fél szemét, de az végképp, hogy mára már csak a Fidesz narratívája maradt fenn. Már csak azért is, mert napnál világosabb, hogy idén ősszel erre a narratívára fogják építeni azt az akciójukat, amelyet Kövér László házelnök már beharangozott a Martosi Szabadegyetemen: »Az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros-féle szervezetek között, hogy utóbbiak a demokrácia intézményrendszere elleni nyílt támadásokkal, utcai zavargásokkal gerjesszenek hangulatot a választások előtt.« Értsd: a zavargások 2006-os rémét felidézve a kormánypárt megint megjelenhet a rend fenntartójaként, hogy biztosítsa magának a harmadik kétharmadot. Arra azonban nem számíthatunk, hogy ezt a tőrbecsalást egykönnyen kivédhetjük: nincsenek megfelelő fórumaink a szócsövek túlnyomó többségét bitorló kormánypropaganda harsogásával szemben, így a nép csak azt fogja meghallani, amit hallani akar.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... a nép csak azt fogja meghallani, amit hallani akar.”

És az nem ti lesztek, Bitó elvtárs.

Sem a kendermagos sípszava, sem az örök életet és feltétel nélküli alapjövedelmet ígérő anti-populista kennetteljes simabeszéde, sem a táncoslábú összefogást sürgető álbölcsességei, sem az újkori leninfiúk régi utcanévtábláinak zörgése, sem a legújabban gázárcsökkenést követelő szegfüvesek sirámai, sem az atomszakértővé IS váló lehetmások progresszív arroganciája, sem pedig az orrturkáló "európaiak" álintellektuális szócséplése nem hiányzik a "népnek".

Marad nektek a belterjes szalonpolitizálás. A veterán filozófusnővel, aki legújabban - az egykori körömtépő fiával együtt - már Vonában látja az annyira áhított kormányváltás letéteményesét.

Szánalmasak vagytok, Bitó elvtárs.

"Kezdjünk el 21. századi jövőképet alkotni, közös álmokat szőni!" Kezdjék elvtársak! Sok kis eltartott autóvezető muszlimmal, nyóckerületi mecsettel, a müezzinek Budapest fölött elnyúló énekével.

Bitó a kormányváltóknak?
Csak nem?

Gulyás Márton nagyon forró őszt jósol Orbánnak:

http://24.hu/belfold/2017/05/1..

Igen. És túleli a gyalogos, vagy a suzukis, akibe belerongyolsz. Most képzeld el ezt tankkal! Az sem sérül.

Bitó elvbarátai, amikor tehették egymást bitóra juttatták, agyonverték.
Mostan meg összefosnának.

A Fidesz narratíva azért maradt fenn , mert az az igaz...

Elolvastam az egészet. Nem kellett volna. Ezen rendesen felb*szt*m az agyam:

"A 2006-os nyári gyűlöletszítás az őszi véres tettlegességéhez vezetett, amelynek az értelmezését aztán ráhagytuk az elkövetők mögött állókra."

Van bőr a képén ennek vén tetű bolsinak...

"ENSZ: Európának évente 380 000 menedékkérőt kell befogadnia

INFO-DIREKT
A világszervezet menekültügyi főbiztossága (UNHCR) most azt követeli, hogy Európa évente fogadjon be 380 000 migránst.

Rutch Schöffl (UNHCR) kijelentette: olyan embereket –gyerekektől öregekig – kell befogadni, akiknek nincs perspektívájuk és súlyosan betegek.
Dimitrisz Avramopulosz migrációsügyi biztos kijelentette, hogy „jogi és erkölcsi kötelesség”."

"A svéd rendőrség a napokban bővítette az úgynevezett „sebezhető környékek”, azaz no-go zónák listáját, ahol a bűnözés mindennapos jelenség. 61 ilyen területet azonosítottak, huszonhármat pedig „különlegesen sebezhető környéknek” kategorizáltak. Az ott lévő vállalkozásokat nem biztosítják a biztosítótársaságok. Ha valaki élete veszélyben van, a pénz nem segít. Napirenden vannak a lövöldözések és autóégetések. Az ott lakók nagy része migráns.Jonas Christensen dán tévészerkesztő elmondta, ilyen no-go zónák vannak Dániában és Németországban is, de Lengyelországban vagy Magyarországon nincsenek.

A norvég bevándorlásügyi miniszterasszony , Sylvi Listhaug, jelenti a brit Financial Times, hónapok óta óvja hazáját, ne engedje meg, hogy ott „svéd viszonyok” alakuljanak ki, utalva a no go zónákban uralkodó állapotokra."

Nos, Bitó, azért, hogy Magyarországon is legyen legalább
60+23 NO-GO Zóna, elvégre ha a svédeknek ez jár, a Soros-licenc alapján,
akkor ez mindenkire, Magyarországra is kötelező.
Ha a kormányunk is úgy akarja, Bitó.
Ezért: magyarországi ellenzék + » Soros-féle szervezetek «
= nyílt támadások, utcai zavargások a választások előtt.«
Ezzel minden átlagos IQ tisztában van, Bitó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés