Nem itt van Amerika

2017. augusztus 22. 7:16

Bihari Tamás
Népszava
A mesterségesen felhizlalt magyar oligarchák többsége alighanem „elvérzik” majd, ha egyszer ismét a piacgazdaság csataterén kell helytállniuk.

„A rendszerváltás után kapcsolataik, ügyeskedés révén sokan jutottak vagyonhoz, de csak kevesen tudták azt megőrizni, gyarapítani, mert ahhoz már tehetség, kreativitás is kellett volna. Ez figyelmeztető jel lehetne az elmúlt hét év újgazdagjai számára is: gondolkozzanak el, mi vár azokra, akik a hatalom jóvoltából, elsősorban a közpénzekből tollasodtak! Nem a saját erejükből, hanem a rezsim valamelyik erős emberének kegyéből, vagy a hozzájuk fűződő »kötélbarátság«, szomszédság nyomán lettek gazdagok, érthető, ha ezért – ellentétben a tehetős amerikaiakkal –, nem a hazájuk, kizárólag a mentoruk iránt éreznek hálát. Tisztelet a ritka kivételnek, akiket a tehetségük vitt sikerre, akik nálunk is támogatják a tehetséges, szegény sorsú gyermekeket, a művészetet, a tudományt.

A mesterségesen felhizlalt magyar oligarchák többsége alighanem »elvérzik« majd, ha egyszer ismét a piacgazdaság csataterén kell helytállniuk. Akkor a különféle titkos számlákra kimentett vagyonok gyorsan el fognak apadni, és jutalmul nekik nem marad más, csak a feledés.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fidesznek régi és következetes tendenciája a hazai nemzeti tőke kialakítása. Mint Simicska. Tegyük hozzá, én kétkedéssel figyelem a nagy összeveszést. Én úgy vélem, Orbán kezében már nemcsak a jobboldal van, hanem a bal is.

"...mi vár azokra, akik a hatalom jóvoltából, elsősorban a közpénzekből tollasodtak!"

Hát, ahogy Gyurcsányt, Bajnait, Hunvaldot, Kapolyit vagy Oszkót elnézem például, azért olyan kegyetlen sors nem jut ezeknek a "piacgazdasági viszonyok között is jelentős" "üzletembereknek".

Itt állítólag "rezsim" van. Meg mindenféle szabadságjogok és demokratikus intézmények tudatos leépítése.

Ehhez képest nevezett "urak" továbbra is a politikai és gazdasági "elit" tagjai.

És még csak elfeledni se hagyják magukat...

"A mesterségesen felhizlalt magyar oligarchák többsége alighanem „elvérzik” majd, ha egyszer ismét a piacgazdaság csataterén kell helytállniuk. "

Akkor az MSZP-nek ezért kellett eladni a székházukat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés