Összeveszett volna az angyalföldi polgármester Botkával?

2017. augusztus 18. 9:43
Sajtóértesülések szerint nem volt hajlandó Botka Lászlóval és Kunhalmi Ágnessel a kamerák elé állni Tóth József, a XIII. kerület MSZP-s polgármestere, miután vitába keveredett a párt miniszterelnök-jelöltjével. Tóth József kitalációnak nevezte a híreket.

Botrányba fulladt az MSZP Országos Választási Bizottságának csütörtöki ülése – írja a Zoom.hu. A lap cikkében arról számol be, több forrás is megerősítette, hogy Tóth József – akitől éppen támogatást várt Botka László – keményen nekiment a miniszterelnök-jelöltnek, és kiállt az összefogás gondolata mellett. Tette mindezt annak ellenére, hogy ismert: Botka mindennemű együttműködést elutasít Gyurcsány Ferenccel.

A Zoom.hu értesülései szerint semmiképp sem belharcra, éppen inkább közös kiállásra készültek az ülés előtt a szocialisták – közös sajtótájékoztatón tervezték bejelenteni, hogy Kunhalmi Ágnes és Tóth József közösen dolgoznak majd a párt választásokra való felkészítésében Budapesten.

Az MSZP az OVB ülése után közleményt jelentetett meg, ebben az áll, hogy: 

„a bizottság felkéri Tóth József XIII. kerületi polgármestert, a budapesti jelöltállítás koordinátorát, hogy az MSZP budapesti elnökével, Kunhalmi Ágnessel együttműködve, terjessze az OVB elé javaslatát a 18 budapesti egyéni választási körzet legesélyesebb, a demokratikus oldal szavazatmaximálására képes országgyűlési képviselő-jelöltjének személyéről, valamint kezdjék el a választási Budapest-program kidolgozását.”

Hiába azonban Tóth és Kunhalmi kinevezése, a Zoom.hu úgy tudja, Tóth nem hajlandó Botkával és Kunhalmival együtt a sajtó elé állni – főleg miután a miniszterelnök-jelölt őt is belerángatta a Molnár Zsolttal kapcsolatos belharcba.

A Népszava időközben megkérdezte Tóthot az ügyről, aki rövidre zárta a beszélgetést. Kijelentette, Botka Lászlót és programját támogatja, majd hozzátette, dolgozni kell, nem pedig mással foglalkozni. Az OVB gyülésen történt vitát egyszerűen kitalációnak és hazugságnak nevezte. 

A Népszava forrásai nem beszélnek különösebben nagy vitáról – ők azt mondták, nem lehetett a történteket úgy értékelni, mintha Tóth József a teljes ellenzéki összefogás pártjára állt volna. Botkát érintő kemény kritikát sem hallottak a lap forrásai, Tóth javaslata csupán arra vonatkozott, hogy kemény terepmunkával bárki az MSZP képviselőjelöltjévé válhasson a kampányban – így garantálva a legalkalmasabb jelölt indítását a választásokon.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez csak előjáték. Mi lesz itt még jövő tavaszig, ha felülnek a gázrezsóra!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés