Burkát viselt egy szenátor az ausztrál parlamentben

2017. augusztus 18. 10:32
Burkát viselt a parlamentben, így kardoskodott a teljes testet takaró ruhadarab betiltásáért egy bevándorlás-ellenes ausztrál képviselő.

Ausztrália egyik bevándorlás-ellenes szenátora, Pauline Hanson csütörtökön kampánya részeként burkában vonult be a parlamentbe – ezzel a teljes testet eltakaró ruhadarab betiltására akarta felhívni a figyelmet, írja a Business Times.

Hanson körülbelül húsz percen át ült a fekete ruhadarabban, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy a burkát közterületeken közbiztonsági okokból be kéne tiltani.

„Örülök, hogy végre levehetem ezt, mivel nem illik ehhez a parlamenthez” – mondta a Szenátusban a One Nation Party elnöke. „Ha valaki símaszkot vagy sisakot visel egy bankban, vagy akár a bíróságon, le kell vennie. Miért nem ugyanez a helyzet azzal, aki a teljes arcát eltakarja, így pedig lehetetlen beazonosítani?” – tette hozzá a képviselő.

Az One Nation Party vezetője korábban már kikelt az ázsiai migránsok beengedése ellen, mostanában pedig az iszlám ruhadarabok és a mecsetek építése ellen kardoskodik.

Az ausztrál legfelsőbb ügyész elítélte Hanson akcióját: „Tudjuk, hogy ön nem az Iszlám vallás követője. Ezért a legnagyobb tisztelettel azt tanácsolom és figyelmeztetem, hogy ne sértegesse más ausztrálok vallási érzékenységeit.” Victoria állam Iszlám Tanácsának alelnöke szerint Hanson akciója „saját pozíciójának megcsúfolása” volt. Egyúttal kifejtette, nem tartja meglepőnek, hogy a szenátor ismét az Iszlám valláson gúnyolódik.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Felháborító, ahogy ez a fickó sértegeti egy napernyő vallási érzékenységét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés