„Magánszemély”

Pont a béruniót reklámozza egy titokzatos „magánszemély” Simicska plakáthelyein

2017. augusztus 8. 12:17
Új plakátok lepték el az országot egy titokzatos „magánszemély” megbízásának köszönhetően. Simicska Lajos cégének plakáthelyein a Jobbik béruniós kezdeményezését reklámozzák.

„A nép nem betiltható, de a kormány leváltható” feliratú plakátok helyett új plakátok jelentek meg Simicska Lajos cégének, a Mahir Cityposter Kft.-nek a hirdetőoszlopain.

Bár pártlogó vagy pártra közvetlenül utaló kifejezés nem szerepel az új hirdetéseken, de a szlogenek egyértelműen illenek a Jobbik kommunikációs narratívájába. A plakátok ugyanis a Jobbik által felkarolt béruniós javaslatot népszerűsítik a „Bérunió – európai polgári kezdeményezés” felirattal, továbbá a Vona Gábor által számtalanszor hangsúlyozott „Mindenki a szülőföldjén boldogulhasson” panellel operálnak.

A Jobbiknak egyébként hivatalosan nincs köze a kampányhoz. Puskár Anett, a Mahir tanácsadója azt nyilatkozta a Kreatívnak, hogy egy „magánszemély által finanszírozott társadalmi célú hirdetés keretében jelentek meg a plakátok.” Magánszemélyekről pedig nem adnak ki információkat. 

Rövid idő belül tehát ez már a második olyan plakátkampány Simicska Lajos cégének reklámfelületein, amelyet egy titokzatos „magánszemély” finanszíroz. Ezt a jelenlegi jogszabályi környezet alapján meg is lehet tenni, ugyanis a június 23-án elfogadott „plakáttörvény” csupán annyit ír elő, hogy a kormány és a pártok listaáron kötelesek plakátolni – a jogszabály tehát nem vonatkozik a civil szervezetekre és a magánszemélyekre. 

 

Összesen 169 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, ezekről a plakátokról beszéltem múltkor.
A Jobbik eljutott oda, hogy idézem: "Európával az európai bérunióért", LOL... és kék-fehér molinó Eiffel toronnyal, London Eye-jal, Brandenburgi kapuval... a szív repes az örömtől... Szent Európa... Párizs, London, Berlin... nyithat cukrászdát Bécsben... felcsendül az Örömóda... Vona Gábor mosolyogva lépked kék EU-zászlóözön közepette...

(És most hagyjuk már a kötelező köröket, hogy "magánszemély", LOL...)

Elmeroggyant... kedvenc pártod ott tart, hogy a magasságos Brüsszel kezébe adná már az európai bérpolitikát is. Az 5 évvel ezelőtt még az EU-ból való kilépést követelő pártod jelenleg már az Európai Egyesült Államoknak egy olyan formáját propagálja, ami még szövetségi államokban is ritkán látott hatalmat adna a brüsszeli eurokráciának a tagállami szuverenitások rovására.

Elmebaj az egész, de te csak tapsikoljál, bármerre is forogjon a Vona-szélkakas. :)))

Maganszemely mi? A kurva anyatokat...

Dehogynem, csak ertelmesen kell megirni a torvenyt. Semmilyen politikai reklamot, meg altalaban veve reklamot/plakatot nem szabad maganszemelynek engedelyezni bizonyos keret folott. Csak cegnek ha reklam, csak partnak ha politikai jelszo.

De az is eleg lenne, ha az adohatosag megszorongatna a tokeit egy kicsit ennek a "maganszemelynek", elvegre azert tartjuk.

A gazdaságunk a versenyre épül. Filozófiai kérdés, hogy ez jó-e vagy rossz, de tény, a többség akaratát ez szolgálja. Ettől van áru- és szolgáltatásdömping, ettől van innováció, ettől pörög a gazdaság. Ezt a versenyt sértené a bérunió. Hogy köteleznéd az Aldit arra, hogy azonos bért adjon a pénztárosnak, mint a Lidl? Hiszen az egyes munkahelyeken a pénztárosok munkaköri leírása nem is egyezik. Emellett az egyéb bérhez kapcsolódó juttatásokat hogy méred azonos módon? 1 Ft cafeteria = 1,5 Ft lakhatási támogatással???

Kell csinalni egy Nemzeti Plakatboltot, akinek plakatmonopoliuma van, senki mas nem gyarthat plakatot az orszagban oszt kesz. Aztan ha lali rendel plakatot akkor mindig kifogy vagy a papir vagy a festek.

Errol van szo. Lesz egy EUs minimalber ha annyira akarjak. Mondjuk 200 euro. Aztan lesz ahol tobbet fizetnek.

De szépen összeér a széllibsi az exnácival! Egy az alom: kis ország, csak egy söpredékünk van.

Bérunióra pl. a luxemburgiakat kéne rávenni, hogy utalják át bérük felét mondjuk a bolgároknak.

Zazrit politikai tankönyvekből fogják tanítani. Ha Fletó végre le tudna ülni qrva jó baloldali könyveket írni.

"Volner János (Jobbik) szerint a minimálbér emelésével nőni fog a vállalkozók adóterhelése" 2016.december.

A "tőke" racionálisan viselkedik: pont annyit ad, amennyiért meg tudja vásárolni a számára szükséges minőségű és mennyiségű munkaerőt. Sem többet, sem kevesebbet.

Nem. A plakáthelyei nagy valószínűséggel cég(ek) tulajdonában vannak, így, ha egymás között a piacitól eltérő transzferárat szabnak is (adott esetben 0 Ft), áfakötelezettség nem ezen az áron, hanem a valódi piaci árnak megfelelő áron keletkezik. Ezt írja elő a hatályos számviteli törvény.

Magáért beszél, ahogy ballibsijeink (Fahrenheit, Counter, Hoppazo alias Trumplover, mákgubó a sokadik nevén, Nexthümi, Fideszhaver és a többi) most elveiket félredobva mostanában már mind a nácipártot védik, ad abszurdum dicsőítik.
Ennyit arról, hogy ők miben is hisznek.

Nem értelek. Tehát a náci jelzőt korábban folyamatosan szitokszó gyanánt használó ballib csapat most miattunk lett nácipárti???

Így van.
A náci hangnem, cigányellenes kiszólások csak a marketing része voltak, szimpla termékdifferenciálás történt a részükről, hogy a választópolgárokat (mint vásárlói piacot) minél szélesebb körben lefedjék.
Valószínűleg Vonát is azért tették oda, mert szépen bizonyított MLM-esként, bármilyen sz.rt el tudott adni.

Hűha, mi ez a szélsőségesen rasszista kiszólás? Eddig visszafogtad magad, de most csak kibújt a szög a zsákból.
Ezek szerint a Bitó-szalon fajtisztái maguk között így nevezik a magyarokat?

Kitörölhetetlen sérüléseket okozott. Ezt már nem tudjátok szépíteni, feledtetni.

1. Vona valóban náci, csak mostanában hülyeséget beszél:
- A Fidesz-éránál sokkal szörnyűbb világ vár ballibsijeinkre.
2. Vona nem náci, ez csak marketingduma volt:
- Érthetővé válik magatartásuk. De ehhez nincs köze a Fidesznek.

Kezdjuk ott, hogy ha van egy Lidl Magyarorszag Zrt (mondjuk), meg van egy SARL Lidl Lille-ben (ami meg csak nem is A Lidl Franciaorszag, hanem siman egy franchiseba belepett kisbolt), akkor az ugye reg nem egy ceg.

Válaszok:
opht | 2017. augusztus 8. 14:22

Van munkaszerződésed?
Szerinted azonos a hasonló munkakörben dolgozó osztrákéval?
Más. Elvétve van rá példa, hogy egy multi direktben legyen jelen a hazai gazdasági életben. Erre van a leányvállalat, a joint venture, a képviseleti iroda stb. Na akkor ezeket hogy szabályoznád? Kurva egyszerű lehet a világ egy jobbikos fejében.

Ne zavard össze a jobbikos világképet!

Naiv elképzelés. Mivel nem KGST piacra termelő gazdasági berendezkedésről van szó, a termék- és szolgáltatásdifferenciálás - mint az árletörő verseny kordában tartója - extrém méreteket öltött, így a munkakörök nem csak elnevezés, hanem tartalom szintjén is annyira heterogének, hogy lehetetlen ily módon kategorizálni őket.

Akkor miért acsarkodnak a jelenlegi berendezkedés ellen?

És a fodrásznál is rögtön ott lehet hagyni 30 rugót. Akár már holnap. Kis lépés az embernek, nagy lépés az emberiségnek.

A bérunió az egyenlő munkáért egyenlő bér elvét jelenti. Ez volt a kádári szocializmus egyik alapeszméje. Megvalósult? Nem. Vona lenne Kádár reinkarnációja? Annyira cukisodott, hogy ez sem zárható ki. Számos tényező határozza meg a bért. Ezek a tényezők nemcsak országonként, de régióként is eltérőek.

Vonának és a Jobbikosoknak elő kellene venni a kapitalista gazdaságtan tankönyvet és megkeresni azt a részt, ahol a munka, mint áru szerepel. Ezt követően meg kellene nézni, hogy az áru áráról mit írnak a szabadversenyes piaci körülmények között. Amennyiben ezt megtennék, megtudnák, hogy miért nonszensz, amit akarnak és miért nem sikerült megvalósítani a kádár rendszerben.

Most írtad, hogy távol-keletről bérkommentelnek, és szarnak a magyar rögvalóságra.
Érzek némi ellentmondást.

Ők kommentelnek egy esetleges libsi kormány ellen?

Vona Gábor a XXI. század marxistája.

Vona Gábor a Jobbikkal elhozza nekünk a kommunizmust és mindenki szükségletei szerint részesedik a javakból.

Először azonos bér. Azután lépcsőzetesen: azonos árak, azonos adók, azonos árrés, az ár csak a költségeket tartalmazza. Végezetül mindegyik eltörlése, minden ingyen lesz és már itt is a kommunizmus.
Horváth Csaba 2.0.

1. Folyamatosan növekvő nyugati kölcsönök mellett. (sem)
2. Ez egy baromság. Nem volt zárt a gazdaságunk, a KGST-n belül ugyanúgy megvalósult az áruk és szolgáltatások szabad áramlása makro szinten. Amúgy van autód? Mondj le róla, hiszen nem sok személyautót gyártottunk az átkosban.

És mi van, ha úgy írtad volna, hogy Lajossal kitalálták, mert az az érdekük, hogy a jobbik nyerjen a saját helyein, közös költségen, reklámozzák a jobbikot.
Nincs is rajta, ők is ezzel mentegetőznek, védekeznek. Eközben pedig mindenkinek világos, hogy kiknek az érdeke, kiknek a programja.
Nem baj, költsék csak habokra Lajos pénzét.

Lajos pénze megcsappant. Nézd meg, a leggazdagabbak listáját, hogy mennyivel. Pont annyival, amennyibe neki a jobbik kerül.
Minden pénzt megér neki a bosszú. Most azt hitte, hogy rafinált volt ezzel a plakáttal, mert nem lehet ellene tenni semmit. Közben a jobbik aláírásgyűjtési szlogenje, ha megvalósulna, - de sosem fog és ezt ők is tudják - bedöntené a gazdaságot. A kapitalizmusban nem lehet egyenlősdit játszani.
A jobbik, lehet, hogy csak rábolintott és örömmel fogadta Lala ötletét, vagy a fiáét. Össze vannak borulva.Mindenesetre Lala bácsi nem inggyé csinálja. Közös munka volt.
Azért jellemző a sunyi jobbikra ez a maszatolás.

Mégcsak lefotózni sem tudták. Mindig a háttérben maradt, a g. napig.

Most komolyan visszaküldenélek a '70-es évekbe. Élj a KGST piac nyújtotta színvonalon! Hallgasd a recsegő Szokolt, nyaralj SZOT-üdülőben közös budival, idd a Kőbányait, állj sorban karácsonykor a zöld banánért, és kubai narancsért, és nézz a moziban partizán filmeket! Nagyon szürke élet lenne az.

Vannak jó ötletek amiket nem lehet végrehajtani. Választás előtti ígéretnek viszont nagyon jók.

A nyugat nem azért privatizált és szüntetett meg nálunk iparágakat, majd utána nem azért hozott ide jóságos nagybácsi képében termelő üzemeket, hogy most nyugati bért fizessen az ide telepített gyárakban dolgozóknak. Ezt nagyon egyszerű belátni. Ha a termelés itt is annyiba kerül nekik, mint otthon, miért maradnának itt? Mi pedig oda jutottunk, hogy nem tudunk munkát adni magunknak. A megszüntetett iparágakat, a hozzájuk tartózó piacokat nem lehet egy-két év alatt visszahozni.

Olvastam, hogy Bayer miért ment el a Fideszből. Ott találkoztam a nevével. De, hogy ki ez a pasi, arról fogalmam sem volt.
Max bicikli felsőben a biciklin.
Nem, nem volt az életem középontjában a politika, és most sincs ott. Mit érdekelt engem tíz éve? Pláne, hogy az Gyurcsány idejében volt. Mondjuk 2006-ig visszatudok emlékezni. Nagy idők voltak azok!

Válaszok:
Sulammit | 2017. augusztus 8. 16:18

Jav. Vissza tudok emlékezni.

Ez így van, de ezt a jobbik is tudta, csak csalinak dobta be. Nem gondoltak arra, hogy az embereket nem lehet ilyen maszlaggal beetetni. A többség tudja, hogy ez lehetetlen, még az is aki nem ért a gazdasághoz különösképpen.
Csath Magdolna is elmondta, már többször, hogy ez hülyeség, pedig ő szimpatizál a jobbikkal.

Tehát, miért nem a leépített iparágak újra teremtését ígéritek? Ahol magyar munkaadók határoznák meg a béreket?

Érdekes, eddig nem hallottam erről. Igaz, nem azt lehet hallani, mit fogtok csinálni, csak azt, mit fogtok "követelni" az EU-tól. Ami valljuk be, számonkérhetetlen, mivel ez a bérunió, ami önmagában véve jól hangzik, nem valósulhat meg. A külföldi munkaadónak így már nem fogja megérni, a hazai munkaadók pedig nem igen fogják tudni kitermelni, mivel nem sok külföldön piacképes termékkel rendelkezünk.

Ja, és a cigányokat ne emlegesd negatív kontextusban, mert az rasszizmus, és nem illik a mostani arculatváltásotokhoz. Úgy tűnik, kiestél a szerepből, ez még a pár évvel ezelőtti szövegetek.

De mondhatjuk, hogy már a nyolc általánossal nem rendelkezők választójogának megvonása is burkolt cigányellenesség volt. Ezt a jogvédők most csak azért nem hangoztatják, mert ma még nem érdekük, hogy kikezdjék a Jobbikot.

Nem tulajdonítok nagy jelentőséget az idézett szövegnek. Jól hangzó szlogen, minden párt mond ilyeneket.

A Jobbik frakcióban már bérunió van? Meg a Mozgalomban?

Próbálják ki, hogy Zazri leutal a recepciósnak!

Kulákadó van a Jobbikban? Lesöprik a saját kulákjaik padlását?

"A svájci Lidlben egymillió forint a kezdő fizetés"

Nem forintban számolnak. Mire záráskor hazaérnél a lőrinci 70 ezer forintos ( + rezsi) albiba, kezdőként már megint Svájcban kell legyél nyitásra.

De Zazri béruniója rímel Botka "fizessenek a gazdagok" csodafegyverére. Jó alap a koordinált jelöltállításhoz.

Kettőnk között az a különbség, hogy én soha nem mondtam, hogy Orbán minden rezdülésével egyetértek, míg te árkon-bokron át követed Vona minden kacskaringóját, amit az utóbbi két évben láttunk tőle. Nem részletezem, tudod miről van szó. Ezek is mind hazug pálfordulások.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés