Erős és büszke európai iszlám

2017. augusztus 2. 14:30

B. Varga Judit
Látószög

Az európai politika békepárti, és ez jó. A muszlim vallás politika is egyben, ezért nem szekularizálható. Nem lehet szétválasztani az államtól, törvényeit a saria írja.

„Azt gondolja a mai keresztény és vallásilag közömbös liberális is (kevés dolog, amiben egyetértenek), hogy korunk felvilágosult embere azért nem háborúzik, mert erkölcsileg érettebb elődeinél, és ennek semmi köze nincs a pápák békepolitikájához. Helyette fegyvereket gyárt és ad-vesz jó pénzért, hogy az általa kevésbé felvilágosultnak tartottak háborúzhassanak. A történelem konfliktusai nem arról tanúskodnak, hogy az akkor éltek kegyetlenebbek, romlottabbak voltak, hanem arról, hogy ugyanúgy megtettek mindent a pénzért és a hatalomért. Pusztán annyi történt, hogy az erkölcstelenség és a kegyetlenség új formákban jelenik meg. A mai stabilitás alapja az, hogy a felek kölcsönösen sakkban tartják egymást tömegpusztító fegyvereikkel, közben nagyobb a társadalmi és politikai kontroll az erőszak felett. Ezért (is) nyúl mindennapi használati eszközökhöz korunk terroristája a fejlett Nyugaton (kés, balta, teherautó, kamion). Elfelejtettük volna a második világégés után a pápa igazságát? XII. Piusz kimondta, hogy ezután senkinek nincs joga szent vagy igazságos háborúról beszélni, mert ilyen egyszerűen nem létezik. Ebből a látószögből érthető a bocsánatkérések aktusa is – a keresztes háborúkért, az inkvizíció túlkapásaiért, sok mindenért. Téves nézet, hogy ezek miatt erősödik az iszlám, gyengül a kereszténység. Az ok egyértelműen a szekularizált politikában keresendő. A pápa ma díszlet – jól mutat a turista szelfik hátterében a gyönyörű Szent Péter-bazilika előtt. Magam is fájón tapasztaltam. Lisicki szerint a pápák hatalma jelenkorunkban a vatikáni múzeumok és néhány közhasznú épület vezetésében merül ki. Igaz békéről szóló beszédeket mondanak, de nincs semmi befolyásuk, ráhatásuk a politikára és a törvényhozásra. Olykor még a keresztények alapjogainak biztosítását sem tudják elérni, itt Nyugaton. Ezért sem lehet pontifikátusuk aktuális célja a kereszténység védelmére indított háború. Hol van ma olyan európai keresztény ország, amely haderejével élére tudna állni egy ilyen vállalkozásnak? Hol vannak ma Sobieski Jánosok, akik Isten nevében harcolnának és győznék le a félholdat?

Az európai politika békepárti, és ez jó. A muszlim vallás politika is egyben, ezért nem szekularizálható. Nem lehet szétválasztani az államtól, törvényeit a saria írja. Tény, hogy keleten és a nyugaton élő bevándorlók között is milliók térnek vissza az iszlám valódi tanításaihoz, amely jelenség nem azonos a szélsőséggel. És vállalják ennek minden külsőségét is! Mi pedig közben nem értjük, kritizáljuk a pápánkat, haragszunk rá. Hitetlen baloldali formációk követelik a vallási műsorok beszüntetését a közszolgálati tévécsatornákon a még többségében katolikus Spanyolországban. A negyvenmillós ország nyilvánossága egyelőre megvédte a szentmise-közvetítéseket: a heves parlamenti vita után egymillióval többen nézték, mint korábban…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/115563

Ajánljuk még a témában