Áder: A globális vízválság fenyegető valóság lett

2017. július 20. 18:13
Növekszik a vízzel kapcsolatos katasztrófák és károk mértéke – jelentette ki Áder János csütörtökön egy vízzel és természeti katasztrófákkal foglalkozó ENSZ-ülésen. A köztársasági elnök javaslatokat is tett a helyzet enyhítésére.

A globális vízválság mára fenyegető valósággá vált – jelentette ki Áder János köztársasági elnök csütörtökön New Yorkban, a vízzel és természeti katasztrófák csökkentésével foglalkozó magas szintű ENSZ-ülésen.

Az államfő – aki a helyzet társadalmi, gazdasági, egészségügyi és szociális következményeit is sorra vette felszólalásában – arra hívta fel a figyelmet, hogy a vízzel kapcsolatos katasztrófák száma és az okozott károk mértéke is jelentősen nőtt az utóbbi időben.

Áder János számos javaslatot fogalmazott meg a tanácskozáson. Ezek között szerepel, hogy a párizsi klímaegyezményhez ne csak a szuverén államok, hanem városok, tartományok, szövetségi államok is csatlakozhassanak. Emellett a megállapodás kiterjesztését sürgette a tengeri hajózásra, továbbá a vizes infrastrukturális befektetések megduplázását szorgalmazta a következő öt évben.

A köztársasági elnök arra is javaslatot tett, hogy az ENSZ szervezetén belül egy központi felelőse legyen a vízügyi kérdésnek, amely értékelése szerint gyorsabb és hatékonyabb reagálást tenne lehetővé.

(MTI)

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igaz, hogy a Nyugat és a magyar ballib tudomást sem vesz róla, de ez a háború, amit a Soros indított közvetlen összefüggésben lehet a vízkészletek birtoklásával.
Egyrészt létfontosságú "anyagról" van szó, másrészt hatalmas pénz lesz benne hamarosan.
Még az nem világos, mi lesz az idecsődített migránsokkal, amikor ők feleslegessé válnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés