Haldoklik a vidéki Magyarország

2017. július 17. 11:14

Reflexman
Reflexman
Nem azt mondom, hogy ez Orbánék hibája, a lecsúszás évtizedek óta tart, de nem mindegy, hogy a politika azt hogyan kezeli, egyáltalán tudomást vesz-e róla.

„Nem azt mondom, hogy ez Orbánék hibája, a lecsúszás évtizedek óta tart, de nem mindegy, hogy a politika azt hogyan kezeli, egyáltalán tudomást vesz-e róla. Nálunk a vidék - az elszegényedett milliók - egyszerűen le vannak szarva. A kutya nem foglalkozik velük, pont hidegen hagy Balog CT Zoltán és Rétvári Felszámoltuk a Szegénységet Bence szövegelése.

Évtizedek óta »lejáró« emberek mondják: annyi minden volt itt régen, de sorra bezárt minden. Néha ki kell nézni egy kicsit a világba.

Ami pedig »új«, azon ott lóg a tábla, hogy a rohadék Brüsszel építette. Ez is Magyarország, sőt, leginkább ez, a szépen - sokszor brüsszeli pénzből - kikövezett főterek meg virágyágyások senkit se tévesszenek meg. S kár, hogy így van.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A vidéki Magyarországgal ez a kormány sokkal többet törődik, mint a körúton belüli kozmopolita-hipszter ellenzék, vagy a magát baloldalinak hazudó "haladók". Még talán a Jobbik az az ellenzéki erő, aki olykor kimerészkedik a terepre.

Az előző, "szakértő" kormányok vidékpolitikájának eredménye gyászos. Bezárt kisiskolák, megszüntetett kiskórházak és szülőotthonok, felszámolt vasúti szárnyvonalak.

Ami pedig a "rohadék Brüsszelt" illeti. A tisztelt szerzőnek igaza van: főleg virágágyások és kikövezett főterek kerülnek vidékre, komoly munkahelyteremtő beruházások helyett. Ugyanez a Brüsszel volt az, amely kivágatta a szőlőtőkéket a magyar gazdákkal, csak hogy ne zavarjanak a versenyben.

Nem egészen. Arra pályáznak, amire van kiírás. Az meg nem véletlenül főleg térkőre és virágágyásra van.

BrüsszeIt akarják szídni, ezért tényIeg azt hiszik, hogy BrüsszeI mondja meg, hogy térkő, park és játszótér.
Úgyhogy kár a szóért.

Meg IennéI Iepődve, ha tudnád mennyire nem vagyok "fogaImatIan"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés