Rossz hegyet másztak meg a szlovák szélsőjobbosok

2017. július 4. 8:20
Nem sikerült ápolniuk a hagyományaikat a szlovák szélsőjobboldaliaknak. A Mi Szlovákiánkért Néppárt tagjai megmászták a Alacsony-Fátra legmagasabb hegyét, ám kiderült, hogy a csúcs, amelyet kerestek, kilométerekkel arrébb fekszik.

A Marian Kotleba vezette szélsőjobboldali-nacionalista Mi Szlovákiánkért Néppárt megmászta a Alacsony-Fátra legmagasabb hegyét, a Veľký Kriváň-t, és az erről szóló fotót feltöltötték egyik Facebook-oldalukra. A gond azonban nem itt van. Mint kiderült, a Magas-Tátrában fekvő, szinte azonos nevű csúcsot, a Kriváň-t akarták megmászni, csak éppen eltévesztették a hegyet – írja a The Slovak Spectator.

Az ötlet egy XIX. századi hagyományból eredeztethető: egy szlovák író, bizonyos Gašpar Fejérpataky-Belopotocký kezdett el „nemzeti hegymászásokat” tartani a Magas-Tátra Kriváň-jára – volt, amikor ezeken a rendezvényeken a szlovák nacionalizmus több nagy alakja is megjelent.

A 200 évvel későbbi szlovák nacionalisták Facebook-oldalukon büszkék voltak rá, hogy tovább ápolják ezt a szlovák hagyományt, azt azonban nem vették figyelembe, hogy a Gašpar Fejérpataky-Belopotocký által megmászott Kriváň a Magas-Tátrában fekszik, míg az ĽSNS tagjai által meghódított Veľký Kriváň az Alacsony-Fátra legmagasabb hegye. 

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hehe - mondaná Dodó.

Dehogy tévesztették el. Csak a Kriván majdnem 2500 m magas, ez meg 1700, amennyit még Momentumosaink is meg tudnának mászni.

hegyet hágék, lőtöt lépék....

Szerintem ezek országot is tévesztettek.

Nem véletlen, hogy a gonosz vicc szerint az önálló Szlovákia történetét el lehet mesélni egyetlen sms-el...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés