Pintér Sándor: Szilárd a magyar közbiztonság

2017. július 1. 9:46
Pintér Sándor belügyminiszter a Közszolgálati Egyetem budai várban tartott tisztavatóján szilárdnak és szélsőségektől mentesnek nevezte hazánk közbiztonságát.

Szilárdnak és szélsőségektől mentesnek nevezte Magyarország közbiztonságát a belügyminiszter a budapesti Kapisztrán téren tartott tisztavató ünnepségen szombaton. Pintér Sándor hozzátette: ez és a társadalmi összefogás alapozhatja meg Magyarország gyors fejlődését.

„Erre az értékre közösen kell vigyázni, nem szabad hagyni, hogy az ország határain belül, vagy kívülről szélsőségesek ezt a békét megbontsák” – jelentette ki. A Közszolgálati Egyetem 212 végzős hallgatójától azt kérte: legyenek bátrak, kitartóak, helytállásukra számít a haza.

Pintér Sándor felidézte: a kormány 2010-ben célként határozta meg, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa legyen, ennek érdekében hatalmas erőfeszítéseket tesznek. A cél megfogalmazásakor még nem indult meg „a népvándorlás”, Magyarország határaira nem nehezedett több százezres migrációs nyomás, de a nehézségek és kihívások nem változtatták meg elhatározásukat – mondta.

A belügyminiszter hangsúlyozta: mindent megtesznek azért, hogy Magyarország legyen Európa legbiztonságosabb országa.„Nem engedjük, hogy biztonságunkat és jövőnket veszélyeztessék, megvédjük határainkat az illegális migránsok, a kalandorok, az embercsempészek támadásaitól” – szögezte le Pintér Sándor.

„Jogi, technikai eszközökkel, ha szükséges kerítésekkel, a határvadászok és a teljes hivatásos állomány áldozatkész munkájával” – tette hozzá. Kitért arra is, hogy a rendvédelmi állomány tagjai nemcsak Magyarországon teljesítenek szolgálatot, hanem az európai uniós határvédelmi ügynökséggel, a Frontexszel és a visegrádi négyek országaival közösen, nemzetközi együttműködés keretében, harmadik országokban is védelmezik Európa külső határait és így Magyarországot.

(MTI)

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés