Kard és toll

2017. június 28. 7:11

Sebes György
Népszava
Ők jelenítik meg tehát a magát nemzetinek nevező oldal fiatal értelmiségét. Amihez csak gratulálni tudunk.

„Szükség van kardra és szükség van tollra - mondja a jövő hét végén »zászlót bontó« új radikális mozgalom elnöke. Arra a kérdésre válaszolja ezt, hogy egy olyan egyetemi, intellektuá­lis szerveződésről van-e szó, amelynek egyik alkotórésze a jó hírű Betyársereg. Mert - teszi még hozzá - egy mozgalom legyen erejében és intellektualitásában is minőségi. Ők jelenítik meg tehát a magát nemzetinek nevező oldal fiatal értelmiségét. Amihez csak gratulálni tudunk.

De nem kevesebb gratulációt érdemel a hatalom és médiája, amely a jelek szerint felkarolta ezt a kezdeményezést. Mi mással magyarázható, hogy propaganda-kiadványra hasonlító újságjuk, a Magyar Idők majdnem kolumnás interjút készített az Identitesz elnökével. Így hívják ugyanis a tömörülést. Ez az Identitárius Egyetemisták Szövetségének rövidítése - magyarázta még egy korábbi (a Betyársereg portáljának adott) interjúban az ifjú és reményteljes politikus-jelölt. László Balázs szerint az egyetemi szférában való jobboldali szervezkedéshez felvették a nyugati identitáriusok által használt elnevezést, de tovább is léptek ennél: nem elégedtek meg – mint a nyugati identitáriusok – a puszta bevándorlásellenesség retorikájával. Ők többet akarnak.

Ez a több pedig sok helyen pontosan egybevág azzal, amit a nemzeti együttműködés rendszerének politikusai - élükön Orbán Viktorral - gyakorta hirdetnek. Persze nem úgy, mint a magát szélsőjobboldalinak meghatározó ifjú elnök. Á dehogy. Minden hasonlóság csak a képzelet műve, még inkább bolsevista vagy liberális trükk. Annál is inkább, mivel - László Balázs szavaival - teljesen új politikai karaktert akarnak megteremteni. Ami ugyebár egyáltalán nem jellemző a Fideszre vagy híveire..”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A jobbik és az mszp plakátjai nagyon hasonlítanak egymásra, mintha egy kéz tervezte volna.

Ősszel kidobják Botkát, aztán jöhet az összefogás a 2014-es modell szerint:-))))))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés