A Pride-ról, a Momentumról és az eszdéeszes tempóról

2017. június 26. 10:32
A szerelem: férfi és nő. A család: papa, mama, gyerekek. Ez számunkra nem kérdés, nem téma, hanem alap. Magától értetődő. Ez nem arról szól, hogy a világ változik-e, hogy a környezetünk változik-e; és nem arról szól, hogy érti-e valaki a 21. századot vagy sem.

Sokan nem megyünk el a Pride-ra. Elfogadjuk ugyan, hogy a melegmozgalom felvonul, de nem kívánjuk legitimálni őket, és nem értünk egyet a Pride szervezőivel. Nem támogatjuk a Pride-ot. 

Sokunk számára ez nem kérdés, nem téma, hanem alap. Magától értetődő. Inkább elmegyünk kirándulni a hegyekbe. Vagy a Balatonra. Vagy Erdélybe. Beülünk egy jó borospincébe.

Abban nőttünk fel, hogy szerelem színes-szagos, a szerelem lehet nemzetiségi, magyar-magyar, lengyel-magyar vagy épp spanyol-magyar is, román-magyar, szlovák-magyar vagy fehér-fekete, de az a tapasztalatunk, hogy mindig nehezebb egy párkapcsolat, ha a felek más kultúrából, más nemzetből érkeznek. 

És abban nőttünk fel, hogy a szerelem egy férfi és egy nő között lehetséges. Az maximum és minimum két ember, és szükségszerűen két nem. Nem tudjuk, hogy a szerelemnek magának van-e neme, a magyar nyelvben mindenesetre nincsenek nemek. Talán mondhatnánk, hogy a szerelem kétnemű. A létező két nem kell hozzá.

Szerintünk ez nem konzervatív vagy liberális kérdés, nem jobboldali vagy baloldali téma.

Ez nem arról szól, hogy a világ változik-e, hogy a környezetünk változik-e; és nem arról szól, hogy érti-e valaki a 21. századot vagy sem.

Ez inkább arról szól, érti-e valaki a nyolcadikos biológiát. Hisz-e a józan eszének és tapasztalatának, ami azt mondja, hogy férfi és nő máshogy működik, kiegészítik egymást. Hogy az emberi test, mindkét nemé, egyértelműen heteroszexuális jellegű. A férfinak izgalmasak a titokzatos, másmilyen nők; a nőknek izgalmasak a másmilyen, furcsa férfiak.

Ez nem generációs dolog. Már csak azért sem, mert például én magam 34 vagyok. Ismerősi köreim sem mennek ki a Pride-ra, ők is ellenzik. Tizen-, huszonéves fiatalokból közösségek. Vagy épp fiatal házasok. De az idősek a családomban is. Egyébként ha az egész arról szólna, érti-e valaki a 21. századot, akkor generációs dolog volna. De ez pusztán a valóság és az emberi természet kérdése. Időtlen dolgoké. Nem a történelemé, nem a 21. századé. Azé, hogy megbukott-e valaki biológiából nyolcadikban. Aki nem így gondolja, az erősen félreérti Ferenc pápát. 

Ezért gondoljuk azt, hogy a Momentum és Fekete-Győr András Pride-párti felhívása SZDSZ-es tempó. Nagyképű. Beképzelt. Egyoldalú. Megfontolatlan. Meggondolatlan. Mulatságos, ahogy felmegy benne a pumpa és rázza a fejét, szögletesen hangsúlyoz. Tragikomikus, hogy azt hiszi, ez 2017 kérdése. A korszellemé. Ha a korszellem öt év múlva más lesz, akkor vajon haladni fog-e a korral Fegyőr?

És meglepő, hogy átment magyarból a suliban, ha szerinte egy szimpla párkapcsolat is már család. Pedig a magyar iskolarendszerben elég nagy hangsúly van a definíciókon. Fegyőr mégis annyi mindent beleszuszakolna a család fogalmába, hogy annak már semmi értelme. Az is vicces, hogy úgy gondolja, még nem értek el mindent a melegmozgalmárok. Nos, ha minden ember egyenlő, és hasonlók, akkor nincsenek külön melegjogok. Emberi jogok vannak. Fontos, hogy érvényesüljenek a nők emberi jogai, a nemzetiségek emberi jogai, a cigányok emberi jogai vagy a melegek emberi jogai. Úgy látszik, hogy mik az emberi jogaink, arról vita van. Fekete-Győr meg én például épp az ellenkezőjét gondoljuk magától értetődő alapnak.

Amit a Momentum és Fegyőr a családról gondol, az lehetetlenül tág, kirekeszti a másként gondolkodókat,

és megadja magát a baloldali, konformista konszenzusnak és a világdivatnak. 

Nem is beszélve arról, hogy mennyi belső ellentmondás és ellentét feszíti a Pride-párti mozgalmakat. Hogy akkor most van-e veleszületett nemi lényege a személyiségünknek, mert a transzok szerint van, a feministák szerint azonban az csak (vagy főleg) társadalmi konstrukció. (Kár, hogy a transzok szerint a lényeghez pont a legkézzelfoghatóbb, a test nem tartozik hozzá.) Hogy veleszületett-e a homoszexualitás, mert Simon LeVay meleg neurológus és agykutató kereste az okát, de mikor megtalálni vélte, Anne Fausto-Sterling fejlődésgenetikus azzal támadta meg, hogy ha az emberi szexualitás egy skála, akkor vajon minden fokozatnak külön veleszületett oka lenne? Fausto-Sterling szerint LeVay a hetero-homo kettősségre egyszerűsítette le a dolgokat. Megint más melegek politikai okokból nem akarják, hogy veleszületett legyen a homoszexualitás. Meg aztán a melegmozgalom első évtizedeiben a házasság valami elnyomó intézménynek számított, amit senki nem akart. Aztán jöttek a házasodni akaró melegek.

Írtam is amúgy erről az egészről cikket, esszét, könyvet. Hogy a hagyomány miért racionális. Hogy a régieknek miért volt igaza. Hogy miért ellenzem például a melegházasságot, és szerintem miért nem demokratikus a melegházasság. Bővebben most nem fejteném ki.

Kár, hogy a Momentumot ennyire balra fújdogálják a kortárs szelek. Kár, hogy a Momentum szerint a szerelem valami színtelen-szagtalan, semleges izé. A momentumi, Pride-os szerelem olyan valószínűtlenül semmilyen. De lehet, hogy ezért hívják őket Momentumnak: mert a korszellem függvényei.

A Pride-ot toleráljuk, de jó okunk van nem egyetérteni vele vagy a Momentummal. Ez az időtlen, biológiai-fizikai valóság, ami józan ésszel magától értetődik. Hogy a szerelem: férfi és nő. Hogy a család: papa, mama, gyerekek. Ez számunkra nem kérdés, nem téma, hanem alap. Magától értetődő.

 

Összesen 240 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fegyor a "nyilt tarsadalmat" vedi. Azt a nyilt tarsadalmat, mely annyira zart, hogy a masnemuvel es a mellette elovel sem tud kijonni. A migransokat szereti, amig tavol vannak, es a sokszinuseget is imadja, amig sajat nemevel elhet.
Keblere olelne az egesz vilagot, eppen csak a szomszedaival, a mellette levokkel nem tud/nem akar egyuttelni. Kepmutato.

Ha majd 7 milliárd nemű lesz az emberiség, megszűnik a
homoszexualitás. Hacsak nem leszünk közben 10 milliárdan.

Ez már csak így szokott lenni.
Mindenki a saját véleményét tartja "magától értetődő alapnak".
Ennyi és nem több, nincs ebben semmi különleges.

Nem tudtam, hogy idén lesz Pride. Most már tudom.

Ki nem állhatom a buzikat.

Az SZDSZ leamortizálódott, lejáratódott, ezért hátrébb vonták, de most élesztik újra, más formában. Csak hát a mondanivalóból, a megszokott felsőbbrendű hangvételből rögtön rá lehet ismerni.

Ha 70 év után lehet nácizni, akkor lehet 7 év után szdszezni.

Csak ezt a felvilágosult nyugatot nem említetted volna. A felvilágosodást talán mégsem a természet törvényeinek kiforgatása, átmagyarázása jelenti.

A kényszeres társadalom átalakítók tipikus példái annak, mi történik akkor, amikor a hülyeség szorgalommal párosul.

"A Momentum a centrum konzervativizmusát képviseli, nem az elmaradott félperifériás, komplexusos konzervatívok ábrándjait."

Pont ez nomentum baja: az elmaradott, félperifériás ábrándozó
konzervatívokból nagyon sok van. Itt vagyok egynek például én.

A szerző minden szavával egyet lehet érteni . Megsemmisítő kritika az ÚJ-SZDSZ-ről . A Momentum azért életveszélyes politikai gyülekezet , mert a természetjogot elvetik , s ezért egy szinkretista-eklektikus zagyvalékot képviselnek . Mivel szerintük minden párt korrumpálódott már , ezért kezdettől fogva ezt az átfogónak gondolt , de valójában se szaga , se bűze idétlenséget hazudják pártok-felettiségnek , pedig a Momentum egyre önleleplezőbb módon csak egy ÚJ-SZDSZ ...

Engem egyáltalán nem érdekel, ki hogy önmegvalósítja saját magát. Maradjon a négy fal közt.
Nem értem, miért ez a magamutogatás, mások szándékos hergelése.

Kissé félrement ez az írás. Nem az a gond, ha valakinek saját elképzelése van a szeremről, hanem ha ezt akarja normálisként beállítani. A szerző is ebbe a hibába csúszik bele, szerinte a szemelem férfi és nő között jöhet létre. Vegyük már észre, a pride nem a szerelemről szól!

a melegházasságot és örökbefogadást én is ellenzem, de hogy egyneműek között ne lehetne szerelem, az oltári baromság, a történelemben millió példa volt rá.

A pride egy fesztivál, ami elsősorban politikai színezetű, hiszen a melegek jó része is idegenkedik tőle.
De ha politikai felvonulásnak vesszük, akkor max. egy a sok közül, ugyanúgy érdektelen, mint sok egyéb. Nincs több defektes idióta itt sem, mint egy DK-gyűlésen vagy egy békemeneten.

a fideszt miért hívják fidesznek?

A nemi devianciák léteznek, tudomásul kell venni azokat. Nem kell őket sem negatívan, sem pozitívan diszkriminálni. De ne is provokáljanak, és főleg ne legyenek a felvilágosodás cégérei.

A természetnek vannak alapvető törvényei, és mellettük ott vannak a kivételek, devianciák.

Lebuzizzák? Dehogy.

Fel.

Politikai helyezkedésről van szó, semmi másról. Megcélozták a fiatalok az SZDSZ 5-6%-át, és ehhez besöpörnék a homoszexuálisok szavazatait. Csak az a baj ezzel, hogy az SZDSZ pozíciójából nem nagyon van továbblépés, aki arra az útra rálép, rajta is marad örökre.

Szilvay úr mintha némileg ingerült lenne. Túlreagálta ezt a dolgot kissé.

Homoszexualitás akkor is volt, amikor tiltották, sőt üldözték, tehát alighanem van ennek valamilyen születési alapja. Teremtési hibáról lehet szó, s azért üldöztette őket a Jóisten, mert szégyellte, hogy hibázott. Cinikus vagyok, de csak azért, mert sajnálom ezeket az embereket, viszont nem hiszem, hogy büszkeségre lenne okuk. Ám egyszer egy évben ki lehet bírni még ezt is. Vannak ennél nagyobb problémák is. Például az, hogy ez a Momentum tényleg elég szörnyű társaságnak tűnik, nem csak a belépőjük volt borzalmas.

A homoszexuálisok és pedofilok között átfedés van. A homoszexuálisok által használt szavak szótárában,(Rodgers, Bruce: Book The Queens' Vernacular) , amit egy homoszexuális ember készített, 254 (!) olyan szó található amely gyerekekkel létesített szexre utal. Ez önmagáért beszél.
Harry Hay, a buzi mozgalom elindítója, következetesen és kitartóan közbenjárt annak érdekében, hogy a NAMBLA (pedophile and pederasty advocacy organization in the United States) is részt vehessen a buziparádékon.

A buzilobbi mellett a pedofil lobbi is nyomul és nem is eredménytelenül. Évek óta folyik a megdolgozás bizonyos pszichológusok részéről, hogy a "pedofília stigmáját"megszüntessék a köztudatban (guglizni).

Kanadában például a közösségi média sztárolja ezt a kisfiút, akit a szülei hétéves kora óta nőnek maszkírozva hurcolásznak buzibárokba, hogy ott produkálja magát aberráltaknak.

https://www.youtube.com/watch?..

Tehetik büntetlenül, ők nem kell attól tartsanak, hogy a gyermekvédelmisek közbelépnek és elveszik tőlük a kisfiukat. A gyerekeiket azoktól veszik el, akik gyerekeiket nem a gyerekek által feltételezett (!) nem szerint nevelik.

A hülyeség/abberáció spirálban nincs megállás. Ezt nevezik progressziónak.

Van, de a két csoport között óriási a különbség.
Egy ezzel kapcsolatos tanulmány szerint ( Archives of
Sexual Behavior)

https://goo.gl/oTZ4OR


a megkérdezett pedofilok 86%-a vallotta magát homoszekszuálisnak vagy biszekszuálisnak. Homoszexuális, biszexuális, pedofil, mind beteg.

Gaius Theodorus fordítva ül a lovon, mikor éppen szavakon lovagol.

Döbbenet. Család, mint emberek közössége, akik legtöbb esetben együtt élnek, szeretik egymást és mindent megtennének egymásért. Objektív. Ráadásul el is szaladt vele a ló, ki tudja, hol áll meg.

Ha belegondolok, tényleg papa, mama, gyerekek. A többi házaspár. csonka család, stb.. Ez van. A karácsonyi lapra is béna gyermektelen házaspárnak egy nevet és kedves családját írni a címnek.

Nem csak idejétmúlt, avítt és fölösleges, de rendszerint VAN olyan is, ami kimondottan ízléstelen. A vallást, papokat torzan bemutató élőkép pedig próbára teszi a nem kevés másként gondolkodó türelmét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés