Csupa konszenzus

2017. június 19. 16:00

Bauer Tamás
HVG
Öt fontos példa mutatja, hogy az ellenzék demokratikus pártjai nem kínálnak politikai alternatívát az orbáni politikával, annak kulcsfontosságú elemeivel szemben.

„Bevallom, nem értem. Ha egyszer nincs mitől félni, mert alig jönnek – alig tudnak jönni – menekültek, akkor miért kell megtartani a kerítést? Vajon a Reutersnek nem azt mondta Botka, hogy ő nem épített volna kerítést? Vajon nem maga a kerítés – az új vasfüggöny – a legfontosabb eleme a Fidesz félelemkeltő propagandájának?

Vajon ha az emberek – mint a Jobbiktól tudjuk – félnek a cigányoktól, akkor a cigánytelepeket is helyes fallal elválasztani a települések központjától, ahogy az a kilencvenes években Csehország egy-egy településén történt? Ha a Fidesz engedné ilyen falak építését, azokat is meg kellene hagyni? Nem is akarom folytatni a párhuzamokat, noha lehetne.

Inkább arra emlékeztetek, hogy a TÁRKI hosszú ideje rendszeresen méri a magyarországi idegenellenességet, és azt állapította meg, hogy a menekültügy kapcsán folytatott fideszes propaganda nyomán az napjainkra minden korábbinál magasabb szintet ért el. Az, hogy az emberek félnek az »illegális bevándorlóktól«, a tudományos elemzésben használt kifejezéssel nem »független változó«, hanem annak eredménye, hogy egyfelől az Orbán-kormány masszív propagandát folytat a menekültekkel szemben, másfelől pedig az ellenzék demokratikus pártjai alig, a közülük legtöbb eszközzel rendelkező MSZP pedig egyáltalán nem vitatkozik ebben a Fidesszel. Íme, a nemzeti konszenzus. (Két éve Gyurcsány Ferenc látványos gesztussal adott a házában szállást menekülteknek, Molnár Csabával együtt átment a szerb határ túloldalára, az időközben elhunyt Kakuk György elnökségi tag át is vágta a kerítést, de az elmúlt egy-másfél évben, a választásokhoz közeledve a DK is kerüli, hogy a menekültügyről beszéljen.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki olyan aljasságokra képes, hogy belép a DK-ba párttagnak, az egész egyszerűen diszkvalifikálja magát közéleti szempontból. Ennek az embernek az ideje lejárt. Sőt, szerintem nyugodtan kijelenthetem, hogy a DK által képviselt politika ideje is lejárt, mert ha itt valaha ismét szorosabb együttműködés lesz az EU tagállamai között, az másfajta lesz, mint ami idáig volt. Az Európai Egyesült Államok pedig nettó hazaárulás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés