Zagyva

2017. június 12. 9:38

Tamás Gáspár Miklós
HVG
Tiszteletre méltó, nagy múltú, komoly emberek is pártolták a közelmúltban a Jobbikkal való összefogás segítőkészen gyakorlatias eszméjét. Ha ennek nem látták eddig morális akadályát, talán most az esztétika segít.

„A magyarországi, jobb híján »demokratikus«-nak nevezett (becsmérelt) ellenzék szokásai közé tartozik az utóbbi időben a szélsőjobboldallal való együttműködés többfajta fokozatával való kísérletezés, fantáziálás, tervezgetés.

Zagyva »nomen est omen« György Gyula, a kiérdemesült kvázináci huligán (volt jobbikos államférfi) megjelent a Gulyás Marci-féle jóindulatú videón, amiért egyik korábbi híve a honi közéletben megszokott, kifinomult iróniával azt vélelmezte, hogy Zagyva úr »liberális köcsög«.

Mire Zagyva (egykori államférfi) a következőket mondta neki, barátian tréfálkozva: »Büdös zsidó! Hagyjuk ezt a zsidó tempót! Figyelj…, ma este ne aludj otthon, neked véged van, ezt nem úszod meg, f….opó köcsög, meg leszel b…va, elintézünk örökre! Kinyírunk téged is, a feleségedet és a kislányodat is!«

Az úgymond »demokratikus« ellenzék és civiltársadalmi ellenállás nehezen kihüvelyezhető elveit már nem kéri számon senki, amikor a demokratikus erők testvérien együtt mutatkoznak a korszerű szélsőjobboldal megvesztegető férfibájú verőembereivel, de azt talán megfontolhatnák ezek az erők, hogy támogatóik stílusérzékét és ízlését is próbára teszik, amikor a poszt- és neofasisztákkal hetyegnek. Tiszteletre méltó, nagy múltú, komoly emberek is pártolták a közelmúltban a Jobbikkal való összefogás segítőkészen gyakorlatias eszméjét.

Ha ennek nem látták eddig morális akadályát, talán most az esztétika segít. De akármit is tesznek, mindenképpen Orbán Viktor jön ki jól belőle.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"korszerű szélsőjobboldal"

:D

"De akármit is tesznek, mindenképpen Orbán Viktor jön ki jól belőle."

Ez már csak így szokott történni.

Na akkor osszefoglalom a mondanivalot: Szarazelet. Fasisztak. Zorban.

Minden maskepp van.
Zagyva leirja, hogy ne mondjam, zagyvalja, hogy o "muveletet hajt vegre".
Aztan, hogy oszt, szoroz, esetleg kivon, netalan tan derival, azt majd meglatjuk!

A megujult, akarod mondani, megcukisult Jobbik elhatarolodott Zagyvatol. Es akkor Bucitol, Hajostol, Galvolgyitol, Gulyastol es Csintalantol is?
Eszmetarsak lettek mar ok. Nekik egyutt szebb jovojuk van/lesz, nem?

Te reccsent Hobó!

Míg most antiszemitizmusra hegyezted ki a mondandódat, a muszlim tömegek Európába özönlését tárt karokkal várod- valami olyat is mondtál, ha jól emlékszem, hogy az európai fehér ember vesszőfutását nem bánod.
Nos Gazsi, az általad új elnyomott osztályként felismert, támogatandó rétegként megnevezett muszlim migránsok a Te és hitsorosaid torkát fogják elvágni elsőként, előbb- vagy utóbb. Hogyan lehetsz ennyire óvatlan? Kertész és Konrád pedig józanságra inthetett volna...

Nem vagyok egy TGM-rajongó, de kövezzetek meg... valamilyen perverz módon tetszik a cikk vitriolos hangvétele. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés