Áder János, Csíksomlyó

Áder: Békét kell teremtenünk országainkban

2017. június 3. 16:30
Békét kell teremtenünk családjainkban, közösségeinkben, városainkban és országainkban – jelentette ki Áder János a csíksomlyói búcsú szombati napján tartott sajtótájékoztatóján. A köztársasági elnök szerint a búcsú 450 éve ugyanazt üzeni: „őrizzük meg hitünket”.

A prédikáció megbékélésre vonatkozó üzenetét hangsúlyozta a csíksomlyói búcsún részt vevő Áder János köztársasági elnök a szentmise utáni rövid sajtónyilatkozatában. „Veres András püspök úr prédikációjában a béke volt a központi üzenet. Meg kell békülnünk önmagunkkal, békét kell teremtenünk családjainkban, közösségeinkben, városainkban, országainkban. Ennél fontosabb üzenete a mai prédikációnak nem lehetett. Jó lenne, ha minél többen meghallanák” – nyilatkozta az elnök.  Emlékeztetet arra, hogy öt éve – amióta betölti a köztársasági elnöki tisztséget – visszajáró zarándoka a csíksomlyói búcsúnak. Megjegyezte, valamennyi alkalommal ugyanazt az élményt kapta.  

A búcsú vélhetően 450 éve üzeni ugyanazt: „őrizzük meg hitünket, őrizzük meg együvé tartozásunkat, és őrizzük meg azt a közösségi élményt, amit ez a szentmise mindannyiunk számára jelentett az elmúlt években, és jelent ma is” – mondta. Áder János az igazi együvé tartozás jelének nevezte, hogy idén is százezrek zarándokoltak Csíksomlyóra nemcsak Erdélyből és  a Kárpát-medencéből, hanem az egész Európából és más földrészekről is.  

A köztársasági elnök kérdésre válaszolva személyes ügynek nevezte, hogy az idei búcsún miért fohászkodott. Reményét fejezte ki azonban, hogy kérése meghallgatásra talál.

(MTI)

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A búcsú 450 éve üzeni ugyanazt, hogy őrizzük meg együvé tartozásunkat, az oláhparazita megszállók meg majd' száz éve üzenik, hogy kuss.

Nézd meg ugyanezt a listát a hozzáadott érték alapján, például gdp/capita, és világossá válik, hogy ennél több nem is lehet.

"Ez a szentmise" mondta Áder János. Úgyhogy ezért nem tudja felfogni, átérezni az, aki még ennek a mondatnak sem érti az üzenetét, és csak itt gonoszkodik.
Hitetlen nemzedék!

A búcsú vélhetően 450 éve üzeni ugyanazt: „őrizzük meg hitünket, őrizzük meg együvé tartozásunkat, és őrizzük meg azt a közösségi élményt, amit ez a szentmise mindannyiunk számára jelentett az elmúlt években, és jelent ma is”

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés