Portland és Manchester

2017. május 28. 18:05

Kettős Mérce
Facebook
A férfi azt üvöltötte a kereszténység nevében gyilkol. De vajon ez keresztény terrorizmus lenne? Nem. Ahogy a manchesteri támadás se muszlim terrorizmus volt, hanem egy szélsőséges undorító tette.

„Egy férfi megtámadott két nőt Portlandben és azt üvöltötte meg kell halniuk, mert muszlimok. A nők segítésére érkező férfiakat megkéselte, közülük kettő életét vesztette a terrortámadásban. A férfi azt üvöltötte a kereszténység nevében gyilkol. De vajon ez keresztény terrorizmus lenne? Nem. Ahogy a manchesteri támadás se muszlim terrorizmus volt, hanem egy szélsőséges undorító tette. A szélsőségek erősítik egymást, és azok akik a muszlim vallást összemossák a terrorizmussal, ugyanúgy a terrort erősítik. Ne felejtsük el a manchesteri robbantó kapcsán is azt nevezik indítéknak, hogy egy éve két szélsőséges líbiaikat támadott és késelt meg a brit városban. A terror ellen fel kell lépni, de aki csak gyűlöletet kelt, összemossa a terrort egy néppel vagy egy vallással, maga is a terror erősödéséhez járul hozzá!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Keresztény terrorizmus akkor lenne, ha a kettős mérce tudna mutatni egy keresztény papot, aki keresztes hadjáratot hirdet a vasárnapi misén.

Dzsihádot, megkövezést, shariát hirdető imám pedig igenis van, ebből kifolyólag muszlim terrorizmus is."

Kiegészítve azzal, hogy a "Dzsihádot, megkövezést, shariát hirdető imám" összefügg a vallással, szervezett és tömeges, nem egyedi eset.

A keresztény pap egymagában még egyedi és nem vallási. Akkor lenne vallási eredetű, ha a pápa hirdetne dzsihádot.

A tények kedvéért, a dzsihadista muzulmánok nem engedték a keresztény zarándokokat a Szentföldre, egészen konkrétan legyilkolták őket! Erre volt válasz a keresztes hadjárat.

Ahogyan ez a bosszúálló gyilkosság is.

Pofátlan aljas és undorító, amit a ballib művel. Ti pedig diktátorok vagytok! Nem Orbán a diktátor, hanem ti: balliberális árulók és idióták!

Az iszlám tanítása Mohamednek a hatalomért folytatott harcából ered, könnyebb belőle mások elleni harcra buzdítani, mint alapjában véve a mindenki által szeretetre tanító keresztény hitből.

Magunkra maradtunk Angela!
(Honnan ismerős?!)

„A jobbközép CDU elnöke a München melletti Truderingben pártja és a testvérpárt bajor CSU közös rendezvényén a világ legfejlettebb ipari államait összefogó G7 csoport előző nap véget ért csúcstalálkozójára utalva hangsúlyozta: az utóbbi napokban megtapasztalta, hogy egyre inkább véget ér az a korszak, amelyben Németország és az Európai Unió teljes mértékben támaszkodhatott partnereire.
Ezért “nekünk, európaiaknak tényleg saját kezünkbe kell vennünk sorsunkat”, és ugyan meg kell őrizni a barátságot az Egyesült Államokkal és az EU-ból távozni készülő Nagy-Britanniával, és jó szomszédságra kell törekedni Oroszországgal és más államokkal, “de tudnunk kell, hogy nekünk kell megharcolnunk a saját jövőnkért” – mondta Angela Merkel.
Németország “ahol csak tud, segít” európai uniós partnereinek, mert “Németországnak csak akkor mehet jól a sora, ha Európának jól megy a sora” – tette hozzá a kancellár.”
http://pestisracok.hu/merkel-g..

Uniós kívánság; Segítsen meg téged Angela Mutti!

Értem. Nem neked szántam. Csak kiegészítésnek szántam, hogy a nehezebb felfogásúak is értsék.

Vagyis nem azt mondja, legfeljebb "áthallásos", azaz belemagyarázható. Vö. ezt a teljesen nyílt uszítással. Egyébként ezen az alapon Amerika is folyton vallási háborút folytat, hiszen, mindig a God Bless Americával jönnek, ha háborúznak akkor is.

Inkvizíció, Biblia megvolt, még a keresztes hadjáratokat kellene felemlegetni, meg valahogy belekeverni Breivik-et a történetbe, és meg is volnánk mára.

A BBC ojjjektiv (és felelősségteljes), nem hallgatja el, éspedig hogy a lakóság (lakóság) meghallja, meghallhassa

a britek Főpapjának - Kirill pátriárkának szavait: Íme így radikalizálódott (Mekka nyugati külvárosában) ez az egy ,de egyre sokasodó anglikán
vallásifanatikus !
(..És hamarost magára vállalja a merényletet a Jézusmáriaszentjózsef Feketezászlós terrorszervezet.A Néva partjáról (Mordorból))

Nem hagy nyugodni ez a szikár, faktuális eszmei tanítás(od), counter!

Rosszul tudod, mert az előzményt elfelejted, vagy nem ismered. Ennek semmi köze a „"ki kezdte előbb"óvodás stilus”-hoz. A keresztes háború a keresztények védelmében történt.

„A középkori világot az erős vallásos hit jellemezte. Európában a kereszténység volt a fő vallás, míg Délnyugat-Ázsiában, Észak-Afrikában és az Ibériai-félszigeten az iszlám. Az iszlám vallás egyik követelménye volt a dzsihád, a szent háború, amelyet a hitetlenek ellen kellett vívni. Mohamed próféta halála után utódai, a kalifák, megkezdték az iszlám fegyveres terjesztését előbb Ázsiában, majd Afrikában és végül elfoglalták az Ibériai-félszigetet. Előrenyomulásukat csak Martell Károly frank majordomus tudta megállítani 732-ben a poitiers-i csatában.

A Sziklamecset, amely három vallás szent helyén épült

A hódító hadjáratok egyik fontos mozzanata volt, amikor 638-ban I. Omár kalifa serege elfoglalta Jeruzsálemet. Jeruzsálem elvesztése a keresztények számára nagy veszteség volt, mivel szent helynek tartották, amiért Jézus itt élt, tanított, és a kereszthalált is itt szenvedte el. Ugyanakkor viszont a muszlimok és a zsidók számára is szent hely. A zsidóknak azért, mert itt állt valaha templomuk, valamint mert hitük szerint itt akarta feláldozni fiát, Izsákot Ábrahám Isten parancsára, a muszlimoknak pedig azért, mert hitük szerint innen szállt Mohamed próféta a mennybe. Így Jeruzsálem vita tárgya lett a keresztények és a muszlimok között.

Kezdetben az arabok továbbra is engedélyezték a Szent Sír látogatását a keresztények számára, annál is inkább, mert a keresztényekre és zsidókra tisztelettel tekintettek abban az időben, amiért az ő vallásuk is kinyilatkoztatott vallás, és szent könyveik vannak (Biblia). A két vallás követőire az Ahl-al-Kitab („a könyv népe”) kifejezést használták, és szabadon gyakorolhatták vallásukat az iszlám kalifátusokon belül is, csupán fejadót (dzsizja) kellett fizetniük cserébe.

Egy idő után azonban a békés állapotok megszűntek. Hakem kalifa uralma alatt (996–1021) üldözni kezdte a keresztény és zsidó vallásúakat. A kalifa a keresztényeket egy fakereszt, a zsidókat egy fa ökörfej viselésére kötelezte, akiket büntetlenül megölhették az „igazhitűek”, akár az utcán is. Hakem megmérgezése után az üldöztetés véget ért, de a keresztények elleni atrocitások nem szűntek meg, a nyugati zarándokokat egyre többször rabolták ki.
A 11. század vége fele a szeldzsukok uralmuk alá hajtották a Bagdadi Kalifátus nagy részét. 1078-ban Jeruzsálemet is elfoglalták. Időközben megtámadták Bizáncot is és 1071-ben a manzikerti csatában katasztrofális vereséget mértek Romanosz Diogenész bizánci császár seregére. Nem sokkal később, az 1081-ben trónra került I. Alexiosz segítséget kért VII. Gergely pápától a szeldzsukok ellen, de a pápa el volt foglalva az invesztitúra jogáért folytatott küzdelemmel a német-római császárral szemben. Később azonban II. Orbán pápa erre a segítségkérésre hivatkozva hirdette meg a „fegyveres zarándoklatot” Jeruzsálembe.”

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés