A DK tüntetéssel akarja megakadályozni a Horthy-szobor felállítását

2017. május 14. 16:41
A DK úgy véli: ha nem akadályozzák meg a perkátai Horthy-szobor felállítását, „akkor holnap dicshimnuszokat írnak majd a fehér terrorról, holnap után pedig újra zsidózni fognak »sorosozás« helyett”.

A DK meg akarja akadályozni a perkátai Horthy-szobor felállítását, ezért a párt május 20-án tüntetést szervez az esemény helyszínére.

A szoborállítást három magánszemély kezdeményezte, Somogyi Balázs polgármester és az önkormányzat fideszes többsége pedig megszavazta. Gyurcsány Ferenc pártja a történteket úgy értelmezte, hogy

„A magyar jobboldal láthatóan semmit sem tanult a múltból, ha újra áramos drótkerítésekben és Horthy-szobrokban látja a magyar jövőt. Ha ma hagyjuk, hogy Horthy-nak szobrot állítsanak, akkor holnap dicshimnuszokat írnak majd a fehér terrorról, holnap után pedig újra zsidózni fognak »sorosozás« helyett.”

„Nem fogjuk hagyni, hogy a magáról minden emberi és civilizációs kontrollt ledobó jobboldal a zsigeri idegengyűlöletét a fasiszta romantikában élje ki” – áll a Földi Judit elnökségi tag által jegyzett közelményben.

A DK már korábban is szervezett szoborellenes tüntetést, 2015-ben az ellen tiltakozott a párt, hogy Hóman Bálint szobrot kapjon Székesfehérváron.

Összesen 164 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A DK-sokat kellene bronzszoborba önteni és kitenni a Kossuth térre mementónak.

Mikor értesítik a nemzetközi sajtót? Lehet, hogy már meg is történt?

Az úgynevezett DK annyira "demokratikus" , hogy - diktatórikus módon - nem engedne meg más történelmi értelmezést . Avagy : Fegyenc KISZ-es múltját nem engedi végképp eltörölni...

A németek miatt Magyarországra menekült lengyelek miatt pedig (akik között nyilván sok zsidó volt), még Hitlerrel is összevitatkozott és nem engedett.

Amúgy a DK csak igyekszik belekapni mindenbe, amibe tud. Külföldön Horthy nyilván csak egy Hitler szövetséges, tehát üldözendő, a DK meg így akar magának jópontokat szerezni, de az ostobák arra nem gondolnak, hogy nem "a külföld" fog szavazni 2018-ban hanem azok a magyar emberek akik ismerik Horthyt és Böszmét is.
Ezért nincs semmi esélye a DK-nak, hogy közelebb kerüljön a "tűzhöz".

A húszas és harmincas években talpra állította az országot. Ha 'idejében' lemond és emigrációba menekül, azzal megőrizte volna tekintélyét, de maradásával mentette, amit és akiket menteni lehetett. Tiszteletet érdemel, és többet, mint a gödöllői templom emlékező réztáblája egykori ülőhelyén.

Az idézett előtti mondatot vonatkoztassuk a kormányzóra '... hogy Horthy esetleges érdemeire csak távolról is célozhass.'

A Hóman szobor felállításának megakadályozásáért is szégyelljétek magatokat. És még dicsekedtek is vele?

A történelem soha nem fekete vagy fehér és mindent a maga környezetében kell értékelni.

Sajnos máig erősen hat, hogy az erősen torzító kommunista történetírásban nem jelenhettek meg olyan tények, amelyek Horthy pozitív tetteire utaltak. Például nem csak Budapesten volt zsidómentő akció. Lásd hu.wikipedia.org/wiki/Reviczky_Imre
Reviczky Imre 40 ezer(!) fős munkaszolgálatos zászlóalja elég különös menedék volt, amely nem csak behívó parancsok hatására szaporodott, hanem akik tudtak róla, a deportálások elől önként mentek oda. Életkortól függetlenül bárkit felvettek, ha oda jelentkezett. Aki meg úgy látta jónak, elmehetett. Ha nem lehetett meggyőzni, hogy máshol sokkal nagyobb veszélyben lesz, igazolásul egy kamu paranccsal útjára engedték. Egy alezredes aligha tudott volna a saját szakálára fenntartani és eldugni a magasabb parancsnokok elől egy ilyen létszámú "zászlóaljat", csakhogy Reviczky személyesen Horthytól kapta a megbízását.

Az biztos, hogy nem ártana tisztába tenni a dolgokat. Álom egy nemzeti minimum a történelmünk megítélésében. Pedig jó lenne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés