A Trump és Orbán közti párhuzamokról

2017. május 11. 9:43

B. Boogieman
Tutiblog
Donald Trump sokkal inkább gyurcsányi, semmint orbáni karakter mind politikai, mind személyes, emberi értelemben.

„Úgy tűnik, hogy Apu nem is annyira Apu, mint amennyire a jobboldal Trump-mámorban úszó képviselői szerették volna. Ezen a helyen pedig szeretnénk begyűjteni egy NAUGYEMEGMONDTAM-ot. Belemámorodtunk a liberális könnyek kéjes nyalogatásába, és elsikkadt a szembetűnő tény, miszerint Donald Trump NEM Orbán Viktor.

Donald Trump sokkal inkább gyurcsányi, semmint orbáni karakter mind politikai, mind személyes, emberi értelemben. A hasonlóságokat összegezve: a csávónak alaphangon az igazmondással és a valósággal van egy sajátos kapcsolata. Hajlamos a szenvedélyes igazságbeszédre, ami ugye pont olyan trollkodás, mintha azt mondaná valaki egy kihelyezett frakcióülésen, hogy „elkúrtuk”. Így kommunikál „hó pelyhekkel” és anti-PC üzemmódban a mi Donaldunk, minden közmegegyezést felborogatva teljesen új és meglepő politikai helyzeteket teremt. Pont emiatt győzött Trump: képes volt ezzel megbontani az amerikai modus vivendit a politikai életben. Fletónak ez felért egy politikai gyilkossággal (főleg mert a szenvedélyes igazságbeszédét egy hazugsággal megnyert választás után sikerült elsüsse). Trump azonban Őszöd-üzemmódban kampányolt végig (ez tisztességes megoldás amúgy) és ezzel ajtót nyitott csomó olyan véleménynek, amit az Obama-úthenger 8 éve alatt az SJW einsatzgruppook az amerikai Kulturkampf meszesgödrébe lődöztek. Ami jó, meg persze szórakoztató, sokat nevetünk az amerikai libnyafin, de messze nem elég a boldogságunkhoz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem a három személy között minimális, nem jelentős hasonlóság fedezhető fel.

Trump kiszámíthatatlan egyéniség, de ebben a kiszámíthatatlanságban van logika. Az időben távolodva, később kiszámítható lesz.

Gyurcsány átlátható, kiszámítható személy és tettei logikátlanok.

Orbán képes elmenni a falig, de soha nem megy neki. Logikája kiismerhető, bár néha meglepő lépéseket tesz. Amennyiben a körülmények nem teszik lehetővé a legjobb megoldást, akkor képes a kompromisszumra és amikor a körülmények változnak visszatér..

én nem találom. mit mondott meg a tutiblog és mikor?

gyurcsántorgyán

gyurgyán
torcsány

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés