Matolcsy unokatestvére és bizalmasa szerezték meg az MKB harmadát

2017. április 26. 20:53
Szemerey Tamás, a NHB Bank tulajdonosa, Matolcsy György unokatestvére és Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója, Matolcsy bizalmasa szerezték meg az MKB harminc százalékát, miután megvásárolták Rakesh Kumar Aggarwal indiai-szingapúri üzletembertől a tulajdonrészt.

Szemerey Tamás, a Növekedési Hitel Bank (NHB Bank) tulajdonosa, Matolcsy György unokatestvére és Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója, Matolcsy György bizalmasa lettek a az MKB legnagyobb tulajdonosai. 

 A harminc százalékos tulajdon eddig Rakesh Kumar Aggarwal indiai-szingapúri üzletember kezében volt. A tulajdon mostmár azonban a két magyar üzletember között oszlik meg az alábbiak szerint: Szemerey Tamás tulajdonában álló BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. 20,19 százalékot, míg Balog Ádám, korábbi MNB-alelnök, jelenlegi MKB-vezérigazgató cége, a Promid Invest Zrt. 9,81 százalékot vásárolt.

Eddig is sejteni lehetett, hogy Rakesh Kumar Aggarwal tulajdonrésze magyar érdekekhez kötődik, a tranzakcióval azonban ez hivatalossá vált. Az időzítés feltehetően összefügg azzal, hogy a magyar bíróság másodfokon is úgy ítélte meg: jogos a Magyar Narancs és Transparency International arra irányuló adatigénylése, hogy a jegybank adja ki az NKB Bank tulajdonosi hátterét feltáró iratokat.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Micsoda meglepetés

Pedig az MSZP is megvásárolhatta volna a székház eladásából. ;-)

Na de most komolyan.
Meglepett ez valakit??

Ma már ne igyál többet, Dzsordzs bácsi

Hát én valahogy úgy érzem, hogy bizonyos vagyoni szint felett nincs nagy különbség egy svájci, magyar, román vagy francia milliárdos között. Nekem személy szerint talán Csányi szimpatikus közülük, okos, jól felkészült embernek látszik, aki azért a magyar termékekre is figyel, nemcsak az OTP-re.

"Az egészet magyar kézbe kell adni."

Épp ez a baj!
Milyen szép lenne baksist kapniuk azért, hogy eladhassák!
Ne akarnak ők dolgozni egy bankkal, nekik "egyösszegben" és azonnal kellene a haszon, ráfordítás nélkül. Ilyen a ballib mentalitás.

Az Index írás szerzője nem pénzügyi szakember, gyakorlati tapasztalata sincs. A célja nem is a valóság felfedése, hanem a ködösítés.
Az itt írogató trollok pedig pedig csak hőzöngenek valós információ és tudás nélkül.

Talán azzal kellene indítani; mi történt volna, ha az állam hagyja, hogy az MKB csődbe menjen és a betétesek elbukják a pénzeiket.
Ezt követően azt kellene kimutatni, az MKB állam által történő megvásárlásának, konszolidációjának, majd privatizációjának mi az eredménye. Milyen szerepet játszott a JP Morgan, az EU Bizottsága.

Ehhez nyújthatnak részinformációt a következő linken megjelenő írások.
Az állam megvásárolja az MKB-t
http://magyarhirlap.hu/cikk/14..
Nyilvánosság elé álltak az MKB új tulajdonosai
http://www.portfolio.hu/finans..
Tulajdonosváltás az MKB-nál: Balog és Szemerey is beszáll a bankba
http://www.portfolio.hu/finans..

Összehasonlítást lehet végezni a Budapest Bank konszolidációjával és privatizációjával kapcsolatban, melyet Bokros Lajos nemzetközileg olyan nagyon elismert pénzügyi szagértő fejezett be.
A Budapest Bank privatizációja – Nyelésben
http://24.hu/fn/gazdasag/2001/..

Mert a jobbkéz és a baI azonos centrum irányítása aIatt működik. Egyre gyorsuIó ütemben, egyre bátrabban.

Igen "tehetséges" az a 38 éves péceli lakos, aki ennyi idősen 10% részesedést tud vásárolni egy bankban.

Hazudsz.
A Budapest Bank ügylete a Horn kormány alatt bonyolódott és a fő inkvizítor Bokros Lajos volt. Márpedig én soha nem védtem az illető személyt, így a BB ügyletét sem. A hozzászólásomban a BB-vel kapcsolatban a linket is megadtam.

Az MKB-val kapcsolatban is hazudsz. Három linket is adtam, melyeket ha figyelmesen elolvasol, és valamennyit értesz is a pénzügyekhez, akkor látni fogod, hogy az ott leírtak cáfolják az állításod.
Összegezve: Hazudsz rendületlenül, ahogy ezt Gyurcsány öszödön megfogalmazta.

A szocializmusban nem voltak milliárdosok (legalábbis látszólag nem), az ország mégis csődhelyzetbe került.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés