Köszönöm, de Orbánnal sem árulnék egy gyékényen

2017. április 15. 10:02

Írta: Bakó Beáta
Akik politikai terméket csináltak a polgári Magyarországból, azok akarják megmondani a polgári értelmiségnek, hogy kivel akarjon egy gyékényen árulni?

Gajdics Ottó stílusához hű mézesmázos, alákérdezős húsvéti interjú jelent meg Orbán Viktorral a Magyar Időkben. Az egyetlen kérdés, ami minimális szintű magyarázkodásra bírja a miniszterelnököt, a CEU ellehetetlenítésével kapcsolatos: még Gajdics sem bírja nem felvetni, hogy ez a húzás a jobboldali értelmiségnél is kiverte a biztosítékot.

Orbán válaszul szolidan fenyegetve utal a parlament előtt fekvő civiltörvény-módosításra, és szépen helyreteszi az úgynevezett polgári értelmiséget, virágnyelven azt üzenve, hogy tessék szépen visszafáradni a lövészárkokba. Ezt mondja egész pontosan: „Nem hiszem, hogy a polgári értelmiség szívesen árulna egy gyékényen azokkal, akikről a hamarosan elfogadandó törvény eredményeképpen világosan kiderül: külföldi pénzen, külföldi érdekeket szolgálva, külföldi megbízásból végzik a tevékenységüket.”

Nem hinném, hogy a valódi polgári értelmiség mindezek után szívesen árulna egy gyékényen Orbán Viktorral és a fideszes establishmenttel, amelynek „a hatalom felfalta a lelkét”. 

Orbán például az önkritika leghalványabb jele nélkül vonatkoztatja Soros Györgyre az alábbiakat:

„Számos civilnek álcázott lobbiszervezetet fizet, hogy érvényesítsék az érdekeit. Valóságos hálózatot tart fenn, saját szószólókkal, saját médiával, sok száz emberrel, saját egyetemmel. Nyomás alatt akarja tartani azt a Magyarországot, amely még egy Soros Györgytől is elvárja, hogy betartsa a törvé­nyeit.” 

Belegondolt vajon Orbán Viktor, hogy néhány szót kicserélve az elhangzottak az ő rendszerére is tökéletesen ráillenek? Ezen szónoklat elmondása közepette vajon felsejlett neki legalább egy pillanatra a CÖF nevű civilnek álcázott lobbiszervezett, a haverjai által felvásárolt médiapiac, vagy épp a Nemzeti Közszolgálati Egyetem? Vagy az, hogy Magyarország tőle, Orbán Viktortól is elvárná, hogy betartsa a saját alkotmányát?

Ők, akik politikai terméket csináltak a polgári Magyarországból, ők akarják most megmondani a polgári értelmiségnek, hogy kivel akarjon egy gyékényen árulni? 

Az egy dolog, hogy nem akarok egy platformon állni Soros Györggyel, de van valaki, akivel ugyanúgy nem: Orbán Viktorral.

Ezzel pedig így van valószínűleg az a valódi polgári értelmiség is, akiket nem vásárolt fel (vagy nem félemlített meg) a fideszes gőzhenger. 

A polgári értelmiség bizony nem fog egy gyékényen árulni azokkal, akik alkottak egy nemzetinek nevezett Alaptörvényt, de úgy érzik, hogy rájuk az nem vonatkozik. Azokkal, akik szinte hetente alkotnak személyre szabottan általánosnak nevezett jogszabályokat aktuális haverok vagy épp kipécézett ellenségek kedvéért. Azokkal, akik gátlástalanul öntik a propagandát a felvásárolt médiába. Azokkal, akik kampánycélból kinyírnának egy egyetemet, és akik kétbites lebutított torzításokkal és hazugságokkal etetik a népet, aztán meglepődnek, hogy a polgári értelmiség gyomra ezt nem veszi be.

A Fidesz már réges-régóta folyamatosan veszíti el a nem tőlük függő jobboldali, polgári értelmiség támogatását, és a lex CEU-val valószínűleg az utolsókat is sikerült elűznie. Marad nekik a plebs és a kényelmesen alákérdező „udvari értelmiség. Velük aztán kellemesen elbeszélgethet a pénzünkből eltartott lakájmédiában és üzengethet a „polgári értelmiségnek, hogy hol a helye és mit kell gondolni. Üzenet a „plebejus miniszterelnöknek: köszönjük szépen, de nem vagyunk erre vevők. 

Összesen 206 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Marad nekik a plebs..." - tehát a köznép. Egy politikai pártnak nem is rossz bázis.

Válaszok:
ThunderDan | 2017. április 15. 12:28

beszarás! a "külföldi" utoljára az ötvenes években, Rákosi idején számított bűnös kapcsolarnak

Bakó cikkei feltűnően bugyuták , nem-újságírói szintűek . Ez az írása is elképesztően naiv-primitiv .
1.Nem tudja , hogy MINDEN politika - elvileg és kikerülhetetlenül "politikai termék" ? Olvassa el Berger-Luckmann klasszikus művét : A valóság társadalmi megformálása
2.Orbán mostani interjújából is , meg a korábbi politikájából is , állandóan kiderül , hogy nem "lövészárok"-politikáról van szó . Egyszerűen , a magyar érdekek kormányzásbeli képviseletéről , ami konfliktusokkal jár .
3. Ha tehát nem akar Orbánnal egy gyékényen árulni , Bakó Beáta akkor is egy gyékényen árul : az irracionális politika gyékényén , a nemzetfeladó politika gyékényén , a balos impotencia gyékényén , az ál-független értelmiségi gyékényén...

igaz, demokráciában már nem akasztanak, legfeljebb munkanélküli leszek, kilakoltatnak...a renitens népeknek pedig bombákkal exportálják a demokráciát

A 10 millió értelmiségi országa.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :))))))))))))))))))))

Azta... Mesterházy-Gyurcsány-Lendvai-Kovács-Szekeres-Kiss Péter-Lamperth Mónika, 8 év kormányzati ámokfutással a hátuk mögött (köztudomásúan a bérből és fizetésből élő családokat nyírva, a SEGÉLYESEKET - figyelsz, hülyegyerek??? - perverz szinten dotálva)... mint a POLGÁRI KÖZÉP és a POLGÁRI NORMÁLIS MAGYARORSZÁG. :))))

Ha van klasszikusan a nyugdíjasokra és segélyesekre épülő választóközönség, az éppen a 2010-ben megbukott kormányoldal bázisa...

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :)

A CEU bezárás ellen meg egyszerre áll ki a DK és a Jobbik.
Ja és elnézést, de nem egyetlen egy ilyet találsz (mint a mára lényegében nem is létező, tehát totálisan irreleváns Munkáspárt esetében), hanem lényegében az ügyek 90%-ban együttszavaz, és ugyanazt kommunikálja Gyurcsány és Vona.
Ha már rákattantál az összenő, ami összetartozik kérdéskörére.

Na igen.
A sok fanyalgó bakóbea természetesen egyetlen szóköz erejéig sem tér ki soha erre a tényezőre.

Nyilván nekem is sokkal szimpatikusabb volt mondjuk a 2001-es vagy 2003-as, intellektuális OV... csak hát volt egy apró bibi... 2002-ben - ha egy paraszthajszállal is - nem tudott elegendő szavazót szerezni az MSZP-SZDSZ-szel szemben. Ott voltunk a Kossuth téren, talán még bakóbeai mércével is megfelel a "polgári értelmiség" fogalmának az Orbán mellett kiálló "Kossuth tér"... és mégis, mégis... nyolc év elviselhetetlen MSZP-SZDSZ, Medgyessy-Gyurcsány-Kóka-Bajnai következett.
Nem szabadna léteznie olyan politikai közírásnak ma Magyarországon, amelyik a 2002-es sokkot, annak tanulságait és Fideszre (vagy akár személyesen OV-ra) gyakorolt hatását figyelmen kívül akarja hagyni.

"a valódi polgári értelmiség is, akiket nem vásárolt fel (vagy nem félemlített meg) a fideszes gőzhenger."

Aki a polgár szót használja, annak legalább tudnia kéne, hogy mit jelent.
Egy polgár attól polgár, hogy anyagilag független, aki nem vásárolható fel. (Ezért volt elsődleges célpontja eleve a kommunistáknak burzsuj néven.)

Egyébként ha már néhány szó kicseréléséről beszél bakóbea, akkor szögezzük le, hogy ebben a cikkben EGYETLEN EGY szó SEM kell kicserélni, és pontosan ugyanígy jelenhetne meg az indexen, sőt a 444-en is.

Egyértelműen ezt mondta, hiszen úgy fogalmaz, hogy le lett szavazva a polgári közép.

LOL :)))))

Na de akkor folytassuk bakóbeával. Orbánnal nem árulna egy gyékényen. Világos. Idáig mindig minden ellenzéki eljut, eltartott kisujjal érzékenykedve és fanyalogva.

Csak hát az a fránya következő kérdés: KONKRÉTAN KIVEL árulna egy gyékényen a polgári középért aggódó bakóbea? Botkával? (FIZESSENEK A GAZDAGOK! - megfelel a bakóbeai mércének? Jelszó: gátlástalan, torzító, lebutított, kampánycél, propaganda stb. stb.) Vonával? (TI DOLGOZTOK - ŐK LOPNAK, FÖLDESÚRADÓ stb. (legutóbb még: HÚSZ ÉVET A HÚSZ ÉVÉRT stb. - megfelel a bakóbeai mércének? Jelszó: gátlástalan, torzító, lebutított, kampánycél, propaganda stb. stb.) Gyurcsánnyal?
Nos?

Már a migránskrízis kihozta belőlük.
Emlékezhetünk a napi szintű kiállásukra a kerítés stb. ELLEN (!)... Pintér Bence, Kiss Brigi, Bakó Bea...

Valami kvótanő lehet, mint a Kiss Brigi.

Még szerencse! Te, kedves virágszál áruljál inkább Lendvai Ildikóval, Répa Kingával és Pető Andreával egy gyékényen! Szellemileg hozzájuk tartozol, ahogy a Mandi újságíróinak és szerkesztőinek nagyrésze mára. Kár, hogy egy jobboldali portált így megszálltatok, de ez van. Veled, Bakó Bea egy napon se szeretném emlegetni a nevemet!

Válaszok:
Pelso | 2017. április 15. 13:28

Maradjunk abban, hogy csak a saját hozzászólásaim ezerszer érdemibbek, mint a te háromsoros nácizásod.
:))))))

(Tényleg, már 2000-ben "fidesznáci" (!) voltam. Valami ütősebb jelzőt is alkothatnál, ez már 20 éve lejárt lemez. :) )

A Jobbik meg a sajátjainak küldi a Valódi Nemzeti Konzultációt, az MSZP is a sajátjainak nyomatja a kifinomult "fizessenek a gazdagok" propagandát.

Mi ebben a fideszspecifikus? Téged minek néznek az ellenzéki pártok?

Ja, és ha ezerszer kell elmondani, akkor ezerszer mondom el: ócska pártpropagandának elmegy az a duma, hogy "csak az szavaz már Orbánra, aki vakhitű, birka vagy érdekelt a lopásban", de ha ezt te vagy bárki ténylegesen gondolja is, ha ezt te vagy bárki objektív, tényállásszerű kiindulópontként tételezi... akkor az a Fidesznek nagyon jó. :))) Mert ha ez így van, akkor még mindig, 7 év ellenzékiség után sem tanultatok semmit.

Nem eléggé:-))))) követhetné KisBencét az mno-hoz, de ott úgy tűnik, nem kell-sajnos.

Beácska!
Ön hogyan gondolná Magyarországot, ha mondjuk, miniszterelnök lenne?
Első dolga lenne buzdítani azokat, akik akadályozzák abban, hogy a ballib elmekórtani esetnek is megfelelő ámokfutását helyrehozza?
Kedves Bea!
Ön úgy imádhatja Sorost, Simicskát, Vonát, ahogy Önnek tetszik! Szíve és alkotmányos joga!
Annyi migráns tetszik hazavinni, ahányat el tud tartani, senki meg nem szólja.
De: Mitől van úgy oda, hogy a magyar nép nem akarja imádni sorost és nem akar eltartani migránsokat.
A valódi menekülteket természetesen segítjük.
A másik: Gondolja, hogy Orbán Ön elé teregeti a gyékényt és a politikai "áruját"?
Lássa be, nincs mit visszautasítania, de ha lelkének jólesek, akkor csak mondja a mondókáját!
Szép Húsvétot!

A budai értelmiség, már ha ez a nő valaha is az volt, éppen azt csinálja, amit a kilencvenes években.

Mi nem akarjuk még egyszer ugyanazt az utat bejárni velük. Jó lenne, ha elválna a szar a víztől.

Az meg másik dolog, hogy rothadt mérges vagyok ezekre, mert már annak idején sem fórumoztam ellenséges helyen és most nem tetszik, hogy éppen a jól megszokott helyemet lopták el. Ha meg ismernél, akkor tudnád, hogy én aztán nem vagyok egy nyaló tipus, nem is vagyok rászorulva, semmilyen szinten nem függök a fidesztől.

No e kedves Bea! Ki tekint Téged polgárinak és értelmiséginek? Polgári értelmiségiként magam sem teszem ezt, van egy mérce, amit Te soha sem fogsz tudni átugrani.

Miért is vagyunk felelősek?

És ti? Majd ha felelősséget vállaltok az 1994-től semmiért eladott állami vagyonért, Megyó felelőtlen osztogatásáért, a 4-es metró ellopásáért, akkor megtárgyalhatjuk, hogy a ballib, vagy a jobboldali kormány lopott-e többet.

Ez a Mandiner egy ideje már nem jobbos. Lassan én is itt hagyom, mert utálok balos oldalon kommentelni.

Köszönöm! Természetesen van sok kommentelő, akik miatt vagyok még!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés