Hol vannak a Fidesz mellett önként kiálló értelmiségiek?

2017. április 13. 9:44

Írta: Kiss Brigitta
Hol vannak a jobboldali, konzervatív értelmiségiek, akik úgy állnak ki a Fidesz vagy a kormány mellett, hogy semennyire sem függnek tőlük?

Hol vannak most, 2017-ben azok a kormánytól és a Fidesztől teljesen független

– vagyis nem az Orbán-kormány/Fidesz által gründolt vagy alájuk rendelt intézményeknél, szerveknél, lapoknál dolgozó,

– nem közvetve vagy közvetlenül közpénzből fizetett,

jobboldali, konzervatív értelmiségiek vagy más megmondóemberek, akik önkéntesen, érdek nélkül, elhivatottságból, egyúttal határozottan, kritikátlanul kiállnak a Fidesz, a kormány és jelenlegi intézkedéseik, üzeneteik mellett?

Kínzó kérdés.

Összesen 290 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hol vannak a Fidesz mellett önként kiálló értelmiségik?
Sehol! Olyan nincs!
Miután a kultúrát, az ellenvéleményt "sikeresen" bedarálta a kormány, ma már a magukra kicsit is adó jobboldali, konzervatív értelmiségiek, művészek sem állnak ki mellettük, még azok sem, akik függnek tőlük. (Na, jó ilyen Fekete félék minden rendszerben vannak, de nálunk soha nem lehettek mérvadók. Bayert pedig ma már nem számítom az értelmiségiek közé.)

Én majd a választásokon mutatom meg, hol vagyok... Talán azért mert a "konzervatív értelmiségiekre" (nagyon nem tetszik az emberek ilyenfajta kategorizálása) nem igazán jellemzö az utcai parádézás. Persze ha végképp nem lehet elkerülni, és ki kell állni a meggyözödésemért, megyek az utcára, ez nem kérdés.

szétcincálnák? kik? hol?
már szinte minden ellenvéleményt bedarált a kormány
jellemző, hogy az "ellenzéki" népszava is , az atv is nyomatja az állítsuk meg brüsszelt c. marhaságot

Jelen! Kedves Brigitta. Vagyunk egy jó páran. Csak szólok, hogy ne kínozzon annyira, - téged - ez a kérdés.

Nem kis kárörvendést "hallok ki" az írásodból, sírásodból.

Peldaul itt kommentelnek. Doktori diplomaval, harom idegen nyelvvel (angol, francia, orosz, a nemetet nem szamolom mert az csak kozepfokon megy) mar csak mondhatom magam ertelmiseginek nem?

Miféle "Nyugdíjasmenet"-ről beszélsz?

Elvi akadalya nem lenne, csakhogy ha arccal nevvel irok valami sajtoba, akkor az ellenzeki nyilvan le se kozli, a kormanyparti meg ha lekozli, abban a pillanatban megdolt az a kitetel, hogy "kormanytol Fidesztol semmiben sem fuggo". Ugyesen van megfogalmazva a kerdes, na :)

egyebkent szoktam a mandiner facebook posztjaihoz is kommentelni, ott meg ott a nev es arc.

Igazán nagyszerű kérdéseket tesz fel a Mandiner egy Kiss Brigitta nevű ellenzéki szájával. Ha ez a kérdés kínozza Brigitta, akkor keresse meg őket. Miből gondolja, hogy nincsenek? Mit kellene tenniük, hogy Brigitta is észrevegye őket? Aláírásokat gyűjteni a "kritikátlan" kiállás mellett? És aki közpénzzel (is) finanszírozott intézménynél dolgozik, az miért nem lehet "független"? Marxista-e ön Brigitta?

Na ilyenkor mondja azt - minden CEU-ökörködés ellenére - a Fidesszel szemben kritikus polgári értelmiségi, hogy NA, ELMENTEK ÁM A FÉSZKES FENÉBE!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés