A Pázmány hallgatói önkormányzata is a CEU mellett

2017. április 5. 12:04
A Közép-európai Egyetem a hazai és nemzetközi tudományos élet kiemelkedő szereplője. Méltatlannak tartjuk, hogy a döntést párbeszéd hiányában, a felsőoktatás résztvevői nélkül hozták meg – írja nyilatkozatában a PPKE Egyetemi Hallgatói Önkormányzata.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata az alábbi nyilatkozatot tette közzé:

Egyetemünk Hallgatói Önkormányzata (PPKE-EHÖK) teljes mértékben egyetért a Magyar Rektori Konferencia és a HÖOK álláspontjával.

A Közép-európai Egyetem a hazai és nemzetközi tudományos élet kiemelkedő szereplője. Méltatlannak tartjuk, hogy a döntést párbeszéd hiányában, a felsőoktatás résztvevői nélkül hozták meg.

A rektorokkal egyetértve támogatjuk, hogy a Közép-európai Egyetem továbbra is Magyarországon működjön. Mint nem állami felsőoktatási intézmény, különös tekintettel fejezzük ki szolidaritásunkat a hallgatók iránt.

PPKE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért azt tudhatná ez az egyetem is, hogy a CEU és a Közép-európai Egyetem nem egy és ugyan az.............

Tisztelt PPKE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat!

Ezt kíséreljétek meg értelmezni!

• a Budapesti Közép Európai Egyetem Alapítvány (székhelye: 1051 Budapest, Nádor utca 9.), a Fővárosi Bíróság által a 2314 nyilvántartási számon törvényesen nyilvántartott magyar alapítvány

•a CEU NY (U.S.A.-beli székhelye: 400 West 59th Street, New York, N.Y. 10019 U.S.A. a NewYork Államban (USA) bejegyzett, és a New York Állami (USA) törvények alapján „Absolute Charter”-t nyert non-profit felsőoktatási intézmény.
http://web.ceu.hu/downloads/CE..

Közben vegyétek figyelembe, hogy a KEE a Budapesti Közép Európai Egyetem rövidítése. A CEU pedig egyszer az egyetem angol neve és ugyanezen a név alatt szerepel Soros NewYork Államban bejegyzett szervezete, amely nem egyetem.
A hasonlóság a kóbor apácák megtévesztésére szolgál.

Ne vitatkozz vele. Ő egy kötekedő troll, akit ezért fizetnek.

Te korábban és most is egy sötét alak vagy.

Közép Európai Egyetem rövidített neve KEE, az angol neve Central European University. Nem ezzel van a probléma, hanem a CEU NY (U.S.A.-beli székhelye: 400 West 59th Street, New York, N.Y. 10019 U.S.A. a NewYork Államban (USA) bejegyzett, és a New York Állami (USA) törvények alapján „Absolute Charter”-t nyert non-profit felsőoktatási intézménnyel, mert ez utóbbi nem felsőoktatási intézmény, hanem Soros György fantom szervezete. Ennek létrehozásával sikerült kijátszani a törvényt.

Az álarcot neked kellene levetned.
A probléma már Mádl Ferenc részéről 1993-ban is felvetődött és a 2004-2005-ben is, amikor megalkották az új Felsőoktatási törvényt, biztosítva Sorosnak egy kiskaput a törvényben. Erről szól Magyar Bálintnak a 2005. március 5. dátummal kelt Soros által írt levél .

„Mint a Fenntartó Tanácsának Elnöke, egy, látszólag jelentéktelennek tűnő kéréssel fordulok Hozzád: az új Ftv, amely már magyar egyetemként sorlja fel a CEU-t, a hatályukat vesztő törvények között sorolja fel a 2004/61-es u.n. Lex CEU-t.

Szeretnénk,ha a Lex CEU az új Ftv-vel egyidejűleg hatályban maradna akkor is, ha ez némi redundanciát okoz, mivel ellentmondásban nem áll az új Ftv elveivel. Csupán annyit kérünk, hogy a Lex Ceu ne kerüljön felsorolásra a hatályukat vesztő törvények között.”

Még egyszer. Nem a Közép-európai Egyetemről van szó, hanem Soros fantom szervezetéről, amely úgy viselkedik, mintha állam lenne az államban. A tetejében még csal is, mert a a CEU NY (U.S.A.-beli székhelye: 400 West 59th Street, New York, N.Y. 10019 U.S.A. a NewYork Államban (USA) bejegyzett, és a New York Állami (USA) törvények alapján „Absolute Charter”-t nyert non-profit felsőoktatási intézmény a valóságban nem felsőoktatási intézmény.

Szerintem nem azzal van a probléma, amit idézel a nagyon képzett közgazdászoktól, hanem az; nem látták előre, hogy az a közgazdasági ideológia hova vezet, aminek a vége a válság lesz.
Persze az sem kizárt, hogy szándékosan hagyták, mert ez elősegíti , hogy a perifériai államokat, nemzetek becsatornázhassák, mint gazdasági gyarmatot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés