Így is lesz söröscsillag-törvény?

2017. március 27. 14:41
Örömünnep a mai. A nemzetközi politika tengerén eleddig hatalmas hullámokat korbácsoló, vitorlaszaggató vihar ért most véget: két sörgyártó magáncég ma megállapodott arról, hogy mindkettő használhatja a saját védjegyét, címkéjét.

Adjunk hálát, feleim! Örömünnep a mai. A nemzetközi politika tengerén eleddig hatalmas hullámokat korbácsoló, vitorlaszaggató vihar ért most véget.

Két sörgyártó magáncég ma megállapodott arról, hogy mindkettő használhatja a saját védjegyét, címkéjét. Nem pereskednek tovább. A sörháborúnak ezennel: vége.

Alleluja!

Kisebb örvénybe látszólag a magyar hajó kormányosai kerültek csak az örömteli döntés pillanatában, ők ugyanis flottájuk minden ágyúerejével vették célba az egyik sörgyártót: azt, amelynek zászlaján vörös csillag éktelenkedik. 

Törvénytervezetet is kiizzadtak magukból a magyar kormányosok, s mivel azt mégsem mondhatták, hogy azért avatkoznak be, mert más ország vizein a nagy, nemzetközi flottával bíró csillagosok betámadták a magyaroknak oly' kedves kis ladikot (vagy inkább cukker kishajó vontatta uszályt), hát belekapaszkodtak abba a vörös csillagba.

Igaz, pontosan tudhatták, hogy ez a vörös csillag nem az a vörös csillag. Ha máshonnan nem, hát saját felderítőiktől. Ez azonban nem volt gond, jött az alkapitány kemény antikommunizmusba ágyazott nemzetvédelmi hevülete.

No de mi lesz most, a nagy kiegyezés után?

Továbbra is kell sörcsillag-ügyi törvény? Vagy most már inkább ejtik? Utóbbi esetén jöhet a magyarázat: „Siker! Siker! Siker!” Hát hiszen tárgyalóasztalhoz is a magyar kormányos ültette a feleket, s a magyar flotta keménysége, kartácstűz-fenyegetése is kellett, hogy ilyen szépen rendeződjön ez a csúnya és igazán jelentékeny ügy.

Ha így lesz, azzal csak egy apró gond van.

Nyilvánvalóvá válik, hogy amit a veszélyes sörös-vörös csillagról eddig alkapitányi szintig minden kis- és nagy kormányos összebeszélt, azt egyetlen másodpercig sem gondolták komolyan.

Egy klasszikus szavaival:

„Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.”

Igen, az volt.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Heinekent ezek utan kiveszik belole, es a Pellegrino fogja megszivni meg a Milky Way. Dehat rendnek lenni kell, a jegyszedot internaljuk, o felel az incidensert.

Gondolom ez a célja. Az utóbbi időben eléggé ilyen neoprimitív írásokat produkál. Próbál ide is oda is csapni, aztán ilyen silányság az eredménye.

A nyomásgyakorlás jól megy Orbánéknak, a bankok ellen is működött, pedig azoknak a lobbiereje nem gyenge.

Stumpf még itt?

Metaforaként értelmeztem.

Akkor a Csörtébe. Tudod, olyan helyre, ahonnan heteként jön a fix pénz, minimális munkáért cserébe. Ehhez hírnév kell.

Inkább iksz lesz az, Mókamiki.

Így van. Kompromisszum után béke, élni és élni hagyni egymást.
Azt viszont nem tudni, hogy a román bíróság hova tette a szemét, amikor azt mondta, a két címke összekeverhető?

a székelyek az anyaország törődése mellett végre megtarthatnak valamit, ami az övék. ez így nem a sörről szól,hanem a fennmaradás esélyéről.

nagyon szomorú, hogy a stumpf ezt nem látja.

Bunkó vagy, Bugsy, - ami ennél rosszabb - te pedig buta vagy: András!

Hát, több, mint a hülye Kovácsnak...

Hiányos a hsz.-ed.
Nem fejtetted ki a valóság minden szeletét.
Mert István végül megoldotta, hogy kiirtotta a magyarság 100%-át.
Hozatott be ugyanannyi migránst és velük benépesítette az országot.
Hogy ezek a migránsok hogyan váltak végül keresztény magyarokká Szt. István intelmeire, már csak ezt kell a ma történészeinek megfejteniük.
Leegyszerűsítve: ezért nem kell félnünk a migránsoktól ma sem, Szt. István magyargyilkosságai, ill. migránsimportja miatt.
Az akkori Ferenc pápa pontosan ezekért a cselekedeteiért avatta Istvánt szentté, mert gyilkolta a magyarokat, a testvéreit, de az országot benépesítette az akkori Soros sémijeivel.
Vágod már? Capisce?

Oké, utáljanak, attól csak egészségesebbek leszünk és egyébként is, akárki ne szeressen:-))) ettől még akár győzhetne az igazság is-jó, nem komolyan gondoltam.

Jaja. Igazi win-win szituáció. :)

Az a vicc, hogy a bejegyzett márkajelet nem tudták volna levetetni.
Ha mégis, a Heineken Mo-on fehér csillaggal árulta volna a sörét, ahogy ezt '51 és '91 között világszerte tette.
Csak a magyar kormány jöhetett ki vesztesen az ügyből. Meglátjuk, mi lesz a "söröscsillag-törvényből".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés