Közönyös muszlim nő telózgat a londoni áldozat mellett! Vagy mégsem? Várjunk csak!

2017. március 23. 14:10
Fénysebességgel terjed a közösségi oldalakon egy vélhetően szerdán, közvetlenül a londoni terrortámadás után készült fotó. Fiatal, fejkendős nő halad el az egyik áldozat mellett a Westminster hídon, oda se néz, a telóját nyomkodja. A hatásos kép máris a muszlim részvétlenség szimbóluma kezd lenni. De nagyítsunk csak bele!

Nem tudni, ki készítette, az eredeti tweetet, amelyben megjelent, már törölték, de hatalmas karriert fut be egy fotó a közösségi oldalakon épp. 

Ez:

Részvétlen muszlim, oda se bagózik, csak telózik. A kép üzenete nem vitás és kétségkívül hatásos. Ki is használják mindenféle oldalak, ez is itt, ni. Aztán terjed a fotó mint a futótűz, annak „nyilvánvaló” üzenetével.

De várjunk csak! Biztos, hogy olyan részvétlen ez az ismeretlen fejkendős?

Nézzünk rá az arcára egy pillanatra.

Így fest:

 

Ugye? Máris nem olyan egyértelmű, mi zajlott le a valóságban. Tudni én sem tudom, mit érzett a nő, hogy kinek mit írt a kütyüjén, de némi aggodalmat, megütközést azért felfedezni vélek az arcán.

S még mielőtt azzal jönnénk, hogy de hát ez szimbólum és tök mindegy, mit gondolt a nő, mert a jelenség, a dzsihadista állatok által legyilkolt fehérekkel szembeni részvétlenség amúgy létezik Európa moderáltnak mondott muszlimjai között is, megint csak várjunk egy cseppet és gondoljuk ezt át szépen.

Ugyanezt az undorító érvet használta ez a szerző itt, amikor a híres bicskei sínes képre mondta, hogy nem hazugság az, hanem szimbólum, mert jól érzékelteti a gonosz magyar rendőrök migránsellenes hozzáállását. Hogy speciel azon a sínes képen a rendőrök épp segítenek a migránsnőnek, akit férje lökött a sínek alá, az bagatell, az mellékes. 

Nos, nem mellékes. Az a kép hazudott. Hatást vadászott, épp az ellenkezőjét mesélte el annak, ami ott és akkor, Bicskén, a vasútállomáson történt.

Ez itt, a muszlim nős fotónál ennyire nem egyértelmű, de simán lehet, hogy a fejkendős nő is épp ki van akadva nagyon, azért nem akar odanézni, stb. Az is lehet, hogy nem így van. De hogy szimbólum legyen belőle, a részvétlenség szimbóluma, miközben fogalmunk sincs, ki ő, mit írt akkor a telóján, mire gondolt, miért vágott olyan rémült képet, egyáltalán ki, honnan készítette a fotót – az nevetséges.

Persze az lesz, már az lett, merthogy a kép, a kompozíció kétségkívül hatásos, erős az üzenete neki.

A hülyítést és a hergelést viszont akkor sem szeretem, ha migrisimizők produkálják, meg akkor sem, ha migrigyűlölők.

A más kultúrájú tömegek további európai betelepülésének megakadályozása mellett szól amúgy nagyjából minden ép észérv.

Felesleges hazudni hozzá. 

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Képzeljük el a következő képet!

Fekete kaftános, nagy szakállú rabbi fekszik az utca kövén. Mellette orvosok, mentősök guggolnak, küzdenek az életéért.

Egy árvalányhajas, fekete árpádsávos mellényes alak lépdel el mellette, megfejthetetlen arckifejezéssel, a telefonját nyomkodva.

A kép bejárja a sajtót, az antiszemita, az áldozat iránt közönyös magyarokról írott kommentekkel, "véleménycikkekkel".

Vajon jelennek-e meg hasonló írások a "mértékadó", "véleményformáló" nyugati sajtóban, mint ez?

Válaszok:
emhem | 2017. március 23. 20:39

Persze hogy lehet ez bármi, mint a fövenyen csendben bomló szír kisgyerek- ott se tudhatjuk kik és miért csináltak belőle lelkiismeret-ébresztő mémet.
Azonban valamit elkent Stumpf: a véres európai merényletek után számtalan felmérés mutatta, hogy a betelepült muszlimok 20-30%-a bizony örömét fejezte ki a merényletek kapcsán. Így, ennek kinyilatkoztatásával lenne teljes a "Nagyítás" Stumpf verziója.

Az tudniillik szintén csalás, amit a szerző sugall:
"mert a jelenség, a dzsihadista állatok által legyilkolt fehérekkel szembeni részvétlenség amúgy létezik Európa moderáltnak mondott muszlimjai között is"

A részvétlenség mértéke a muszlimoknál ami a lényeg.

Próbálj meg Izraelbe be- vagy kimenni illegálisan és utána meséld el ezt a kerítéses sztorit még egyszer.

"Ez itt, a muszlim nős fotónál ennyire nem egyértelmű, de simán lehet, hogy a fejkendős nő is épp ki van akadva nagyon, azért nem akar odanézni, stb. "

Dobjunk fel egy érmét......
Probléma megoldva.

Válaszok:
Stumpf András | 2017. március 28. 9:13

"Járókelők közé hajtott egy autós az észak-belgiumi Antwerpen belvárosi sétálóutcájában, de sikeresen megállították, senki sem sérült meg – közölte a La Libre Belgique című belga napilap. A sofőr észak-afrikai, Mohamed R.-ként azonosították és a terrortámadás közben maszkot viselt."
http://www.origo.hu/nagyvilag/..

Mi ez a csapongás elvtárs, egyszer a széllel szállunk a kerítés fölé, majd vakond módra szorgoskodunk a mélyben...

A mi migránsaik a sínen is hamis üzenetet küldtek a világba.

Ugyanmár. Izraelben sincs béke, mert ha a többség megbékélne, megegyezne az nem számít. Azért nem, mert mind a két oldalon vagy egy radikális kisebbség, és ők azok, akik tesznek arról, hogy soha ne legyen megbékélés.
Egy átlag muszlim nő -aki feltehetően a muszlimok többséghez tartozik- naná hogy el van keseredve. Még ha nem is olvassa a mandit nyilván tudja, hogy ezek a terror cselekmények az ő életét is ellehetetlenítik. Tenni a terroristáik ellen ugyan úgy nem tud, mint bármely többség a nagyhangú kisebbsége ellen.

A lényeget tekintve irreleváns, hogy egy ismeretlen mit gondol, mit érez egy adott szituációban. Még a szerepe sem tisztázott, ki tudja, ki ő és van-e köze bármihez, vagy éppen pár perc múlva könnyekben fog kitörni.
Egy biztos: Nem örömre utal az arca.
Akár aggódhat is. Ki tudja?
A másik: Kit érdekel, hogy a sok ostoba mit hord össze a Facen. Az emberek hozzászoktak, hogy mindig valami "összeesküvéskét" gyártsanak , alappal, vagy anélkül.

"A kép bejárja a sajtót, az antiszemita, az áldozat iránt közönyös magyarokról írott kommentekkel, "véleménycikkekkel". "

innentől kezdve kicsit nehéz elképzelnem a dolgot (legalábbis olyan sajtótermékekről, amiket olvasok). merthogy komolyan vehető újság ilyesmikről nem spekulál.
a fenti képpel és "magyarázatával" sem találkoztam sehol, csak a fenti cikkben. (sem muszlimozós, sem muszlimozáson kiakadós formában)

de ha valamiért mégis téma lenne, akkor igen, biztos, hogy az a sajtó, amit én olvasok elhatárolódna tőle.

Ismersz olyan történetet, amikor a csendes többség kivetette a hitványakat magából?
Én olyanokról tudok, amikor nem.
Nem kell messzire menni.

Ez csak egy parabola kívánt lenni. Alapvetően egyetértek a szerző által leírtakkal. Csak azt tartanám igazságosnak, ha minden hasonló esetben az ilyen hangvételű cikkek lennének az úgynevezett fősodorban.

Ja, a fényképek. Sok újság az aleppói kisfiúról közöl képet, a moszuli kislányról már kevésebb.
https://www.rt.com/op-edge/381..
...aleppo-boy-versus-mosul-girl/

Nagyon beakadt az érmefeldobás. Miért fáj ennyire hosszan, el nem múlóan?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés