Újabb horrorvideóval sokkol a NÉBIH

2017. március 2. 14:01
Egérrágta disznósajt, penészes szalámi, és egy sor szabálytalanság volt abban a peresztegi húsbolt és húsüzemben, amire lecsapott az élelmiszerbiztonsági hivatal. Közel 10 tonna élelmiszert semmisítettek meg, az üzemeltetőkre milliós büntetés vár.

Súlyos élelmiszer-biztonsági hiányosságok miatt felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy peresztegi húsbolt és a hozzá kapcsolódó üzem működését, valamint elrendelte több mint kilenc és fél tonna élelmiszer megsemmisítését – közölte a Nébih szerdán az MTI-vel.

A Nébih ellenőrei a hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették a cég kereskedelmi és előállítói tevékenységét és termékvisszahívásra kötelezték a vállalkozót. Az üzletből Győr-Moson-Sopron megyei és a környező megyékben található üzletekbe szállítottak termékeket. Milliós nagyságrendű bírság kiszabása várható. 

A tájékoztatás szerint az előző héten végzett ellenőrzés során azt tapasztalták, hogy a bolt és az előállító üzem leromlott műszaki és higiéniai állapotban volt. Egyebek mellett nem volt meleg víz, az eszközfertőtlenítő berendezéseket nem üzemeltették, a mosogatáshoz és a takarításhoz használt vizet egy fatüzelésű kazán nyitott tartályából nyerték. Az üzem és a bolt túlzsúfolt volt, a szabadban is résztevékenységeket végeztek. Az ellenőrzéskor sertésfejet főztek. A vizsgálat idején a ládamosó helyiségben dugulás volt, a szennyvíz a kolbászok érlelésére használt terembe folyt.

A hűtőterekben a csomagolt és csomagolatlan, félkész- és késztermékeket szabálytalanul egy légtérben tárolták. A pácolós hűtőkamrában az ajtókeret levált, a padozat sérült volt, az ott tárolt élelmiszeren egérrágás nyomait és egérürüléket találtak az ellenőrök. A bolt és az üzem nem rendelkezett állati eredetű hulladék tárolására alkalmas hulladéktárolóval, az előállításkor keletkezett selejtet, valamint a kereskedelmi egységekből származó visszárut elkülönítés és jelölés nélkül, egyéb felhasználásra szánt élelmiszerekkel együtt tárolták.

Összesen tizenkettő termékről tudtak gyártmánylapot bemutatni, annak ellenére, hogy az árlista szerint ötven féle terméket készítettek. Nem vezettek napi nyilvántartást a termelésről és nem működtettek nyomon követési rendszert sem. A foglalkoztatottak egyike sem rendelkezett érvényes egészségügyi nyilatkozattal, alkalmasságuk 2015-ben lejárt. (MTI)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Es ezert mindossze birsag???!!!

Vegyuk mar eszre hogy ez szandekos emberolesi kiserlet raadasul tomeges meretekben, ez nem mas mint terrorcselekmeny, le kene ultetni a tulajokat egy eletre, de meg azt is bunreszeskent aki ott dolgozott es nem jelentette.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában