Külföldön is körözik a 4-es metró beruházásának volt vezetőjét

2017. február 9. 9:58
A Magyar Nemzet cikke szerint nemzetközi és európai elfogatóparanccsal keresik Gulyás Lászlót, a 4-es metró beruházásáért felelős DBR Metró Projektigazgatóság volt vezetőjét.

Nemzetközi és európai elfogatóparanccsal keresik Gulyás Lászlót, a 4-es metró beruházásáért felelős DBR Metró Projektigazgatóság volt vezetőjét – írja a Magyar Nemzet Polt Péterre hivatkozva. A legfőbb ügyészhez a párbeszédes Szabó Tímea intézett írásbeli kérdést arról: miért nem történt érdemi előrelépés az elmúlt hat év során a 4-es metróval kapcsolatos nyomozásban, miközben az Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) rövidebb idő alatt lezárta a saját vizsgálatát.

A legfőbb ügyész erre válaszol azt közölte: az ügyben először 2009 decemberében indítottak nyomozást, amit három év múlva „részben bűncselekmény, részben bizonyítottság” hiányában megszüntettek. A 2011-ben indított Alstom-nyomozásban három gyanúsítottat múlt októberben kihallgattak. Polt válaszában csak név nélkül említette meg Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester egykori bizalmasát.

Gulyás Lászlót egyébként korábban őrizetbe vették, de előzetes letartóztatását a bíróság elutasította, ő pedig külföldre távozott, az Alstom-bizottság sem tudta meghallgatni.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tegnap belenéztem a hírtv-be és hányingerem lett.
Csintalan Sándor és a többiek remekül megbeszélték, hogy mekkora gáz, hogy külföldön derítik ki a sok milliárdos lopást. Érdekes, én, átlagos olvasó tudtam, hogy volt feljelentés, hangosan ki is mondtam, hogy hazudtok.
El tudom képzelni Csintalant, amint reggel tükörbe néz és szemen köpi magát ( emlékszem a régi hírtv-s szerepléseire ).

Szerintem rendre bosszút állnak a nyugdíjazás miatt......................

Mindig az a fő felelős, akit nem lehet utolérni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés