„Demokratikus” „Ellenzék”: egy köröző bohócautó

2017. február 7. 11:18
Gottmayer Lea
Reflektor

Változás nem történt, semmit sem tanultak, semmit sem felejtettek.

Lengyel László Gyurcsány háta mögött szervezkedik az MSZP-vel. Niedermüller Pétert le akarták választani Gyurcsányról. Molnár Csabát is, de ő nem hagyta. Vagy fordítva. Közben Lattmann Tamás bejelentkezett miniszterelnöknek. Őt követte Bokros Lajos. Demeter Márta kilépett az MSZP-ből, mert nem érdekeltek a szocialisták szerinte a kormányváltásban.  Az Együtt előválasztást akar, de önállóan akar indulni. Koordináltan, egyedül. Nem támogatják Botka Lászlót. A DK sem. A PM megfenyegetett mindenkit, hogy egyedül indul, ha nem lesz összefogás. Ha lesz, akkor nem. Ők is akarnak előválasztást. Közben a PM a DK-val és az MSZP-vel együtt indul egy garázdaságért elítélt úriember által vezetett szervezet és az Együtt közös jelöltje ellen a zuglói időközin. A Liberálisokat megvétózta Vajnai Attila és Bokros Lajos. Az MSZP-nek miniszterelnök jelöltje van, aki nem támogatja az előválasztást, de van előválasztási koncepciója is. Közben mai hír, hogy »jövő szerdán hallgatja meg az MSZP elnöksége Botka László miniszterelnök-jelölti terveit, addig a demokratikus ellenzék pártjai nem tárgyalnak tovább az előválasztásról«.

Ugyanakkor a Magyar Nemzet cikke szerint: »már több mint tíz nap telt el azóta, hogy a Párbeszéd párt több civil szervezettel együtt egy nagyszabású rendezvényen bemutatta a sokat emlegetett baloldali előválasztáson elektronikus voksolásra lehetőséget adó platformot, ám eddig alig több mint 470-en regisztráltak rá.« De persze az előválasztással még az is a probléma, hogy »a Párbeszéd szeretné, hogy a közös lista kialakítása is valamilyen módon az előválasztáson dőljön el. Itt már nemcsak az MSZP-vel, hanem az Együtt-tel is vitájuk van, hiszen Szigetvári Viktorék nem akarnak közös listát, ők a közös egyéni jelöltek mellett önálló listával indulnának.«

Persze az MSZP miniszterelnök-jelöltje ki akarja mindeközben a DK-t zárni az összefogásból. Molnár Zsolt ugyanakkor, úgy nyilatkozott a Magyar Időknek, hogy a »DK nélkül nem nyerünk«.  Molnár Gyula pedig szintén Katona Mariann cikke alapján egy nemrég készült interjúban úgy fogalmazott, arra kérik majd Botkát, hogy »puhítsa álláspontját«.

2014 előtt egy bő évvel ilyen cikkek jelentek meg: »Fordulatot hozhat Gyurcsány Együtt-gyilkos előretörése?«, valamint »a DK jön fel, van, ahol már utolérte Bajnai csapatát. Lehet, hogy újra kell tervezni az ellenzéki összefogást«.

Változás nem történt, semmit sem tanultak, semmit sem felejtettek.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/108729