„Demokratikus” „Ellenzék”: egy köröző bohócautó

2017. február 7. 11:18
Gottmayer Lea
Reflektor
Változás nem történt, semmit sem tanultak, semmit sem felejtettek.

Lengyel László Gyurcsány háta mögött szervezkedik az MSZP-vel. Niedermüller Pétert le akarták választani Gyurcsányról. Molnár Csabát is, de ő nem hagyta. Vagy fordítva. Közben Lattmann Tamás bejelentkezett miniszterelnöknek. Őt követte Bokros Lajos. Demeter Márta kilépett az MSZP-ből, mert nem érdekeltek a szocialisták szerinte a kormányváltásban.  Az Együtt előválasztást akar, de önállóan akar indulni. Koordináltan, egyedül. Nem támogatják Botka Lászlót. A DK sem. A PM megfenyegetett mindenkit, hogy egyedül indul, ha nem lesz összefogás. Ha lesz, akkor nem. Ők is akarnak előválasztást. Közben a PM a DK-val és az MSZP-vel együtt indul egy garázdaságért elítélt úriember által vezetett szervezet és az Együtt közös jelöltje ellen a zuglói időközin. A Liberálisokat megvétózta Vajnai Attila és Bokros Lajos. Az MSZP-nek miniszterelnök jelöltje van, aki nem támogatja az előválasztást, de van előválasztási koncepciója is. Közben mai hír, hogy »jövő szerdán hallgatja meg az MSZP elnöksége Botka László miniszterelnök-jelölti terveit, addig a demokratikus ellenzék pártjai nem tárgyalnak tovább az előválasztásról«.

Ugyanakkor a Magyar Nemzet cikke szerint: »már több mint tíz nap telt el azóta, hogy a Párbeszéd párt több civil szervezettel együtt egy nagyszabású rendezvényen bemutatta a sokat emlegetett baloldali előválasztáson elektronikus voksolásra lehetőséget adó platformot, ám eddig alig több mint 470-en regisztráltak rá.« De persze az előválasztással még az is a probléma, hogy »a Párbeszéd szeretné, hogy a közös lista kialakítása is valamilyen módon az előválasztáson dőljön el. Itt már nemcsak az MSZP-vel, hanem az Együtt-tel is vitájuk van, hiszen Szigetvári Viktorék nem akarnak közös listát, ők a közös egyéni jelöltek mellett önálló listával indulnának.«

Persze az MSZP miniszterelnök-jelöltje ki akarja mindeközben a DK-t zárni az összefogásból. Molnár Zsolt ugyanakkor, úgy nyilatkozott a Magyar Időknek, hogy a »DK nélkül nem nyerünk«.  Molnár Gyula pedig szintén Katona Mariann cikke alapján egy nemrég készült interjúban úgy fogalmazott, arra kérik majd Botkát, hogy »puhítsa álláspontját«.

2014 előtt egy bő évvel ilyen cikkek jelentek meg: »Fordulatot hozhat Gyurcsány Együtt-gyilkos előretörése?«, valamint »a DK jön fel, van, ahol már utolérte Bajnai csapatát. Lehet, hogy újra kell tervezni az ellenzéki összefogást«.

Változás nem történt, semmit sem tanultak, semmit sem felejtettek.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Más fórumokon is ugyez megy,mindenki jól szórakozik.

Ha a ballib pártok nem lökdösnék egymást Orbán-buktatásban reménykedve, jövőre egyik-másik parlamenti frakció alakítására képes maradna. De így saját magukat szeletelik le.

"Változás nem történt, semmit sem tanultak, semmit sem felejtettek.”

Én inkább úgy mondanám:
Változás nem történt, semmit sem tanultak, viszont minden felejtenek!
Vagy arra játszanak, hogy a nép elég feledékeny!

Hiszen Gyurcsány azt is igyekszik felejteni(megy feledtetni velünk!), hogy valaha volt valami köze az emeszpéhez!

jav:meg feledtetni velünk!

Igen, igen. a választók a hülyék, mer...mer... miért is?

Akkor segítek. Mert világosan látszik, hogy Orbán legalább úgy tesz, mintha az érdekeinkért járna közbe és nem deklaráltan segget akar nyalni, ahogyan ti, balliberálisok éltek.

Szerinted miért szavaz valaki inkább a Fideszre, mint az MSZP-re, DK-ra, Jobbikra, LMP-re, Együttre?

(Persze, a legegyszerűbb reakció permanensen birkázni az összes Fidesz-szavazót. Láthatóan az ellenzéki politikusok jelentős része is ezen a szellemi nívón van. :D )

"egyébként"?

:)))))

Hát mer' ők okosak. :D

"Szerintem amúgy rengetegen le vannak fizetve az ellenzékben, ugyanis ilyen szintű és mennyiségű balfaszságot csinálni már szinte lehetetlen."

Lehetnek ilyenek, de nem feltétlenül kell, hogy sokan legyenek. Ha csak abból indulunk ki, hogy sokan önös érdekből vesznek részt a játékban, a parlamenti mandátumért kaparnak, az is magyarázat sok mindenre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés