Kerülni kell az urizálást, de nem a helikopterezés a magyar közélet legfelháborítóbb eseménye

2016. december 25. 18:18

Gulyás Gergely
Pesti Srácok
Edmund Stoiber úgy volt 14 évig bajor tartományi miniszterelnök, hogy heti rendszerességgel közlekedett helikopterrel, amelyet a bajor tartomány biztosított számára. Interjú.

Ha a Spéder-riporttól felfordult a gyomra, meg sem merem kérdezni, hogy mit gondol Vona Gábor lemelegezéséről.

Lesújtó a véleményem. A TV2 Vona Gábor állítólagos homoszexuális múltjáról szóló valótlan és sértő összeállítása totális zsákutca. Megengedhetetlen, hogy egy médium Ungár Klára szintjére süllyedjen. Ha Terry Black mond valamit, az eleve érdektelen, annak a konzervatív oldalon semmilyen hitele nem lehet, ha pedig még Zuschlag János is megerősíti, akkor biztos, hogy hazugságról van szó. Ezt is így kell kezelni. (...)

Mészáros Lőrincnek azért nagyon szalad a szekér. Ő a Fidesz új Simicska Lajosa?

Akik éveken keresztül »Simicskáztak« ma részben már Simicska fizetési listáján szerepelve Mészáros Lőrincet helyezték érdeklődésük középpontjába. Ha egy vállalkozó győzelmet arat egy szabályszerű közbeszerzésen, akkor azt érdemes vizsgálni, hogy a vállalt határidőre jó minőségben teljesít-e. Ha ez így történik, akkor az helyes, ha nem, akkor indokolt a kritika és minden egyéb jogkövetkezmény. Az pedig, hogy Mészáros Lőrincnek mekkora a vagyona, nem rám tartozik.

De az már Önre is tartozik, hogy éppen Mészáros Lőrinc miatt, vagy Garancsi István miatt folyamatosan magyarázkodniuk kell, és akkor még nem is beszéltem a politikusi urizálásról, vagy Rogán Antal helikopterezéséről.

Szerencsére az utóbbi időben kevés urizálásról szóló hír látott napvilágot, még ha egy-egy eset nagy hullámot is vert. Felesleges azt a látszatot kelteni, hogy egy miniszter vagy vezető politikus átlagos életet él. Nem él átlagos életet munkateher, munkaidő és felelősség szempontjából sem. Egy külföldi delegációval való vacsorára nem kifőzdében kerül sor és egy országgyűlési képviselő hivatalos útjára sem az Airbnb segítségével foglalnak szállást. Természetesen nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Európában Magyarország ma is a szegényebb országok közé tartozik, ezért az indokolatlan fényűzést a mai politikai viszonyok között kerülni érdemes, még akkor is, ha egyébként valaki ezt anyagilag amúgy megengedhetné magának. Az eligazodásban; az urizálás és az álszentség közötti széles ösvény megtalálásában a polgári jóízlés segíthet.

A helikopterezés túllépi a nem megengedhető luxus határát?

Kifejezetten ellenszenvvel figyelem, hogy ma már – különösen a baloldalon – nem is lehet újságíró az, akinek áldásos tevékenysége során úgy telik el egy hét, hogy ne írjon valami rosszat Rogán Antalról, vagy – ami kifejezetten elfogadhatatlan – a családjáról. Olyan hosszú ez a sor, hogy nem állok be a végére. Edmund Stoiber úgy volt 14 évig bajor tartományi miniszterelnök, hogy heti rendszerességgel közlekedett helikopterrel, amelyet a bajor tartomány biztosított számára. És senki egy rossz szót nem szólt rá Németországban. Magyarország nyilván sokkal szegényebb Németországnál, de mégis irigylésre méltóan jól állnánk, ha egy magyar miniszter nem közpénzből megvalósult vidéki helikopterútja lenne a magyar közélet legfelháborítóbb eseménye.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 127 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Heti rendszeresség közpénzből vö. egyszeri alkalom saját forrásból.
Miről írsz???

Akkor használd helyesen: barter!

Egy SZDSZ-szes nem beszéljen morális dogokról, főleg ne ítélkezzen. Az elvbarátaid annyi bűnt követteke el - lásd Medgyessy Péter kinyilatkozását - hogy nincs annyi hamu amit a fejükre szórva bűnbánatot tarthatnának.

Na itt szépen összefújta a szél...

Tudják kérem én többé kevésbé elégedett vagyok az életemmel. Kicsit több pénz azért jobb lenne, de rajtam kívül álló okokból így hozta az élet. (Júúúj micsoda ember) Nem akarok vadászni (ha sok pénzem lenne sem akarnék), nem akarok helikopterezni, sem a saját sem másnak a pénzén.
De nem akarok (MÁR) napi 12-14 órákat dolgozni sem, időrendben rohanni egyik programról a másikra és közben fellős döntéseket hozni.

Nem veszik észre, hogy bizony ez alanta tempó. Megszakadnak az irigységtől !
De a saját életüket teszik tönkre, amikor mindig olyan után ácsingóznak, ami nem jut. Rotschildok nem akarnak lenni ?

Kell rá ok? A ballib oldalról 1990 óta tudjuk, hogy nem kell. Amikor Antall József bemutatta a kormányát, másnap már pocskondiázták őket, pedig még egy intézkedést sem hoztak. Az akkori balliberálisoknak elég volt az, hogy nem ők nyerték a választást.

Nem hibátlan ez a kormány, de ez ma is így működik, Amerikától Európáig.

Stimmt. 2008-ban cégének forgalma százmillió volt, egy évre rá fél milliárd. Akkor ki futtatta?

Ez az egész ügy sehol, még az annyira tisztelt művelt nyugaton sem lenne téma. Ott a pártok nem ezen a terepen vitáznak egymással.

Nálunk az ellenzéknek, ha még nem tűnt volna fel, egyetlen értelmes felvetése nincs. Helyette vagy pocskondiáznak mindent, ami a kezük ügybe kerül, sokszor minősíthetetlen módon, vagy pedig sírnak, hogy el vannak nyomva, nincs hol kifejtsék a mondanivalójukat. Már ez a kettő is röhej így, együtt nézve.

Nem kell szeretni a Fideszt ahhoz, hogy röhögni lehessen az ellenzék szánalmas viselkedésén. Nekik köszönhető, ha a Fidesz már többet enged meg magának, mint amennyit lehetne, és még mindig ők a legnépszerűbbek.

Vonát kihagytad, illetve azokat, akik őt helyzetbe hozták a semmiből, akik az egykor még szalonképtelennek mondott antiszemita, rasszista, Magyar Gárdát kinevelő Jobbikot most hirtelen elkezdik favorizálni, néppártnak ajánlgatni.

Ahogy gondolod. De azért nagy csend van a Magyar Gárda és az Árpád sávos zászlók háza táján. Nem azért, mintha bajom lenne velük, csak most úgy magára hagyta őket Vona, mint a sírba szállt SZDSZ az egykor benne hívő liberálisokat.

Amúgy én nem mosogatok senkit, nem dumálok feleslegesen. Majd eldől 2018-ban. Akkor majd én is szavazni fogok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés